Грибний суп, приготовлений із сушених грибів, володіє більш насиченим смаком та просто божественним ароматом, у порівнянні з тим, що зварений з свіжих. Крім того, сушені гриби зберігають у незмінному вигляді всі свої корисності навіть при тривалому зберіганні.
При приготуванні грибних супів практично не використовуються приправи або спеції, щоб зберегти чудовий натуральний грибний смак.
Як варити грибний суп з сушених білих грибів – рецепт?
Інгредієнти: сушені білі гриби – 110 г; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; бульби картоплі – 550 г; борошно – 30 г; вода фільтрована – 3 л; сіль. Приготування Першим ділом заливаємо білі гриби теплою водою і залишаємо на три години. Після закінчення часу виймаємо гриби і гарненько промиваємо, а настій проціджуємо через кілька шарів марлі. Доливаємо отриману рідину до обсягу трьох літрів і поміщаємо в каструлю для супу. Вимиті гриби нарізаємо, закладаємо в підготовлену воду, прогріваємо до кипіння і, збавивши вогонь, проварюємо сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
Поки гриби варяться, очистимо й наріжемо невеликими кубиками бульби картоплі і спассеруем на рослинному маслечко кубики цибулі і пропущену через тертку моркву до м'якості, додавши за дві хвилини до кінця смаження пшеничне борошно.
Після закінчення відведеного для варіння грибів часу кидаємо в бульйон картоплю і викладаємо піджарку. Підсолюємо супчик за смаком і витримуємо на вогні ще десять хвилин. Ще стільки ж даємо йому настоятися і подаємо до столу, присмачивши сметаною і зеленню .
Грибний суп з сушених грибів з перловкою в мультиварці
Інгредієнти: лісові гриби сушені – 50 г; крупа перлова – 55 г; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; рослинна рафінована олія – 20 мл; бульби картоплі – 250 г; сир плавлений – 90 г; лавровий лист – 1 шт.; вода фільтрована – 2 л; свіжа зелень; сіль. Приготування Перлову крупу і сушені гриби гарненько промиваємо і замочуємо в різних мисочках в теплій воді на двадцять хвилин.
Тим часом чистимо моркву і цибульку, нарізаємо кубиками, викладаємо в промаслений ємність мультиварки і витримуємо двадцять хвилин, помішуючи, прикривши кришку пристрою і встановивши програму «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо нарізані грибочки разом з рідиною, в якій вони замочували, додаємо перловку і картоплю, попередньо очистивши його і нарізавши невеликими кубиками. Вливаємо підігріту до кипіння воду, переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву півтори години.
За тридцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо плавлений сир, лист лавра, за смаком сіль і свіжу зелень.
Грибний суп з сушених грибів з локшиною
Інгредієнти: лісові гриби сушені – 50 г; локшина – за смаком; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; бульби картоплі – 250 г; лавровий лист – 1 шт.; вода фільтрована – 2 л; свіжа зелень; сметана; сіль. Приготування Сушені лісові гриби дуже ретельно промиваємо в гарячій воді і замочуємо в окропі на дві години. Потім шаткуємо їх невеликими скибочками і закладаємо в каструлю з очищеною водою разом з рідиною, в якій замочували. Ставимо каструлю на плиту і підігріваємо до кипіння.
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, прикривши ємність кришкою, сорок-п'ятдесят хвилин.
Після закінчення часу кидаємо попередньо очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками, моркву шаткуємо соломкою і пасеруємо всі разом на рослинному рафінованому маслі. Викладаємо піджарку в бульйон, кидаємо лист лавра і за смаком сіль і варимо до готовності. За дві хвилини до кінця приготування кидаємо локшину. Її кількість визначаємо за своїм смаком і бажаної густоти готового страви.
Ароматний грибний супчик подаємо зі свіжою зеленню і сметанкою.