Суп з сушених грибів
Грибні супи займають особливе місце в будь-якому меню, оскільки вони, при відсутності м'яса або риби, все одно виходять поживними і наваристими. Але якщо багато готують перші страви із свіжих грибів, то ми пропонуємо вам спробувати використовувати сухі, які крім смаку володіють ще і надзвичайним ароматом. Рецептів супів з сушених грибів існує ціла безліч, і ми поділимося з вами деякими з них.
Інгредієнти:
білі сушені гриби - 100 г;
морква - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
локшина - 50 г;
масло вершкове - 30 г;
лавровий лист - 2-3 шт.;
зелень і сіль - за смаком.
Приготування
Перш ніж починати приготування супу з сушених грибів, їх потрібно замочити, бажано на всю ніч. Отже, ваші грибочки постояли ніч у воді і стали м'якими, дістаньте їх, але не зливайте воду, а залиште в якості бульйону. Розтопіть в казанку або каструлі вершкове масло і обсмажте гриби на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Після цього залийте їх бульйоном, посоліть за смаком і продовжуйте готувати.
В цей час на сковороді трохи підсмажте локшину, щоб вона набула золотистий колір і не розвалювалася в процесі варіння, та надішліть до грибів. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і теж додайте в суп. Моркву натріть, злегка обсмажте і покладіть її в суп. За 5 хвилин до кінця приготування відправте в грибну локшину лавровий лист і зелень. Після вимкнення вогню, дайте вашій страві настоятися ще хвилин 15 і потім подавайте ваш смачний суп з сушених грибів зі сметаною.
Якщо ви віддаєте перевагу супу-пюре, то спробуйте приготувати його з сушених грибів за даним рецептом, і ви не залишитеся розчарованими.
Інгредієнти:
сушений гриби - 500 г;
вода - 1 л;
картопля - 2-3 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
вершки 10% - 500 мл;
вершкове масло - для смаження;
спеції та сіль - за смаком.
Приготування
Гриби промийте і замочіть в гарячій воді години на 2. Не виливайте Воду. Картоплю почистіть, поріжте невеликими довільними шматочками, покладіть в каструлю і залийте гарячою водою, щоб вона була на пару сантиметрів вище рівня овочів. Додайте сіль і будь-які спеції. Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії до прозорості, після чого додайте нарізану кружальцями моркву і готуйте все разом до м'якості. Туди ж покладіть гриби і тушкуйте їх на невеликому вогні 2-3 хвилини, поки вони не зарум'яняться.
Зварену картоплю подрібніть в блендері, з'єднайте вийшло пюре з вершками і потім розбавити грибним бульйоном. Маса повинна вийти по консистенції, як кефір. Подрібніть в блендері овочі і відправте кашку до вершково-картопляної суміші. Поставте ваш суп-пюре на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи, 5 хвилин. Після виключення страви, накрийте його кришкою і дайте настоятися хоча б 30 хвилин.
Інгредієнти:
сушені гриби - 150 г;
картопля - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
вершки - 50 мл;
курячий бульйон - 1 л;
рослинне масло - для смаження;
кріп подрібнений - 1 ст. ложка;
сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Сушені гриби замочіть у холодній воді хоча б на 3-4 години. Потім промийте і наріжте їх великими шматками. З картоплі зніміть шкірку, наріжте її кубиками і покладіть в киплячий курячий бульйон. Готуйте приблизно 15-20 хвилин.
Нашатковану цибулю обсмажте на розпеченому маслі до прозорості, потім додати до нього гриби і обсмажте все разом хвилин 7-8.
Зварену картоплю дістаньте з бульйону і разом з готовими грибами подрібніть в блендері. Потім поверніть отриману масу назад, додайте подрібнений часник і приправте сіллю з перцем.
Поставте грибний крем-суп на маленький вогонь і, постійно помішуючи, влийте в нього збите яйце і вершки. Перемішайте все добре, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. При подачі посипте блюдо зеленню.
Суп з сушених білих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж починати приготування супу з сушених грибів, їх потрібно замочити, бажано на всю ніч. Отже, ваші грибочки постояли ніч у воді і стали м'якими, дістаньте їх, але не зливайте воду, а залиште в якості бульйону. Розтопіть в казанку або каструлі вершкове масло і обсмажте гриби на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Після цього залийте їх бульйоном, посоліть за смаком і продовжуйте готувати.
В цей час на сковороді трохи підсмажте локшину, щоб вона набула золотистий колір і не розвалювалася в процесі варіння, та надішліть до грибів. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і теж додайте в суп. Моркву натріть, злегка обсмажте і покладіть її в суп. За 5 хвилин до кінця приготування відправте в грибну локшину лавровий лист і зелень. Після вимкнення вогню, дайте вашій страві настоятися ще хвилин 15 і потім подавайте ваш смачний суп з сушених грибів зі сметаною.
Суп-пюре з сушених грибів
Якщо ви віддаєте перевагу супу-пюре, то спробуйте приготувати його з сушених грибів за даним рецептом, і ви не залишитеся розчарованими.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промийте і замочіть в гарячій воді години на 2. Не виливайте Воду. Картоплю почистіть, поріжте невеликими довільними шматочками, покладіть в каструлю і залийте гарячою водою, щоб вона була на пару сантиметрів вище рівня овочів. Додайте сіль і будь-які спеції. Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії до прозорості, після чого додайте нарізану кружальцями моркву і готуйте все разом до м'якості. Туди ж покладіть гриби і тушкуйте їх на невеликому вогні 2-3 хвилини, поки вони не зарум'яняться.
Зварену картоплю подрібніть в блендері, з'єднайте вийшло пюре з вершками і потім розбавити грибним бульйоном. Маса повинна вийти по консистенції, як кефір. Подрібніть в блендері овочі і відправте кашку до вершково-картопляної суміші. Поставте ваш суп-пюре на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи, 5 хвилин. Після виключення страви, накрийте його кришкою і дайте настоятися хоча б 30 хвилин.
Крем-суп з сушених грибів
Інгредієнти:
Приготування
Сушені гриби замочіть у холодній воді хоча б на 3-4 години. Потім промийте і наріжте їх великими шматками. З картоплі зніміть шкірку, наріжте її кубиками і покладіть в киплячий курячий бульйон. Готуйте приблизно 15-20 хвилин.
Нашатковану цибулю обсмажте на розпеченому маслі до прозорості, потім додати до нього гриби і обсмажте все разом хвилин 7-8.
Зварену картоплю дістаньте з бульйону і разом з готовими грибами подрібніть в блендері. Потім поверніть отриману масу назад, додайте подрібнений часник і приправте сіллю з перцем.
Поставте грибний крем-суп на маленький вогонь і, постійно помішуючи, влийте в нього збите яйце і вершки. Перемішайте все добре, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. При подачі посипте блюдо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з перловкою
Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не
Картопляні котлети з грибною підливою
Любите картоплю у всіх її видах? Тоді вам доведеться по душі така страва, як картопляні котлети з грибною підливою. Приготувати цю страву легко,
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами