Грибний соус з сушених грибів
Грибний соус з сушених грибів чудово доповнює і вносить різноманітність в м'ясні і картопляні страви. Приготувати його зовсім нескладно. Головне – запастися з осені сушеними грибочками і радувати родину оригінальними стравами хоч кожен день. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати грибний соус із сухих грибів.
Інгредієнти:
сушені білі гриби – 100 г;
цибулина – 2 шт.;
борошно вищого сорту – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 100 г;
спеції;
вода фільтрована.
Приготування
Сухі гриби промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо настоюватися на всю ніч. Потім перекладаємо їх в чисту каструльку, додаємо води і відварюємо до повної готовності. Після цього, акуратно виймаємо їх шумівкою і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо до м'якості на розігрітому маслечко. Далі додаємо білі гриби і, помішуючи, обсмажуємо до готовності. Борошно підрум'янюємо окремо на маслі, поступово вливаємо кілька склянок гарячого грибного бульйону і варимо, помішуючи, близько 15 хвилин. Потім викладаємо овочі, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. Підлива з сушених білих грибів накриваємо кришкою і даємо йому трохи настоятися.
Інгредієнти:
гриби сухі – 100 г;
цибулина – 2 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 100 мл;
масло вершкове – 50 мл;
спеції;
сметана – 4 ст. ложки;
зелень кропу – 1 пучок.
Приготування
Гриби ретельно промиваємо і замочуємо в одному літрі фільтрованої води на кілька годин. Потім ставимо їх на середній вогонь, накриваємо кришкою і відварюємо до м'якості. Далі, акуратно, виймаємо їх шумівкою, злегка остуджуємо і ріжемо довільними шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, дрібно шаткуємо ножем і пасеруємо в невеликій кількості олії до придбання золотистого відтінку. Після цього додаємо підготовлені гриби і перемішуємо. Борошно злегка підрум'янюємо окремо на сухій сковороді, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Поступово вливаємо гаряче грибний відвар і тушкуємо суміш при слабкому кипінні до загустіння. Тепер додаємо овочеву обжарку, додаємо подрібнену зелень і спеції. В самому кінці кладемо сметану, все розмішуємо ложкою, доводимо до закипання і знімаємо соус з вогню.
Інгредієнти:
печериці – 500 г;
жирні вершки – 500 мл;
цибулина – 2 шт.;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
зелень петрушки;
спеції.
Приготування
Очищену цибулину шаткуємо і пасеруємо до м'якого стану. Потім додаємо подрібнені гриби, перемішуємо і готуємо овочі 10 хвилин. Потім перекладаємо їх у чашу блендера, додаємо за смаком спеції, вводимо вершки і все добре збиваємо. Тепер виливаємо отриману масу в сотейник, трохи прогріваємо і знімаємо з вогню. При подачі прикрашаємо соус подрібненою свіжою зеленню.
Інгредієнти:
печериці – 500 г;
цибулю-шалот – 2 шт.;
перець зелений болгарський – 2 шт.;
сухе біле вино – 250 мл;
базилік – за смаком;
спеції;
рисове масло.
Приготування
Цибулю-шалот обробляємо, подрібнюємо і обсмажуємо в невеликій кількості рисового масла 3 хвилини. Потім додаємо порубані невеликими скибочками гриби і болгарський перчик, попередньо очищений і промитий. Коли з печериць випарується вся волога, підсолюємо овочі і вливаємо трохи білого вина. Засікаємо хвилин 5 і коли алкоголь не багато вивітриться, кидаємо подрібнений базилік і знімаємо соус з вогню. Даємо йому трохи настоятися, при закритій кришці, а потім подаємо до столу!
Підлива з сушених грибів
Інгредієнти:
Приготування
Сухі гриби промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо настоюватися на всю ніч. Потім перекладаємо їх в чисту каструльку, додаємо води і відварюємо до повної готовності. Після цього, акуратно виймаємо їх шумівкою і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо до м'якості на розігрітому маслечко. Далі додаємо білі гриби і, помішуючи, обсмажуємо до готовності. Борошно підрум'янюємо окремо на маслі, поступово вливаємо кілька склянок гарячого грибного бульйону і варимо, помішуючи, близько 15 хвилин. Потім викладаємо овочі, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. Підлива з сушених білих грибів накриваємо кришкою і даємо йому трохи настоятися.
Підлива з сушених грибів зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Гриби ретельно промиваємо і замочуємо в одному літрі фільтрованої води на кілька годин. Потім ставимо їх на середній вогонь, накриваємо кришкою і відварюємо до м'якості. Далі, акуратно, виймаємо їх шумівкою, злегка остуджуємо і ріжемо довільними шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, дрібно шаткуємо ножем і пасеруємо в невеликій кількості олії до придбання золотистого відтінку. Після цього додаємо підготовлені гриби і перемішуємо. Борошно злегка підрум'янюємо окремо на сухій сковороді, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Поступово вливаємо гаряче грибний відвар і тушкуємо суміш при слабкому кипінні до загустіння. Тепер додаємо овочеву обжарку, додаємо подрібнену зелень і спеції. В самому кінці кладемо сметану, все розмішуємо ложкою, доводимо до закипання і знімаємо соус з вогню.
Вершковий соус з сушеними грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулину шаткуємо і пасеруємо до м'якого стану. Потім додаємо подрібнені гриби, перемішуємо і готуємо овочі 10 хвилин. Потім перекладаємо їх у чашу блендера, додаємо за смаком спеції, вводимо вершки і все добре збиваємо. Тепер виливаємо отриману масу в сотейник, трохи прогріваємо і знімаємо з вогню. При подачі прикрашаємо соус подрібненою свіжою зеленню.
Грибний соус з сушених грибів з перцем
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю-шалот обробляємо, подрібнюємо і обсмажуємо в невеликій кількості рисового масла 3 хвилини. Потім додаємо порубані невеликими скибочками гриби і болгарський перчик, попередньо очищений і промитий. Коли з печериць випарується вся волога, підсолюємо овочі і вливаємо трохи білого вина. Засікаємо хвилин 5 і коли алкоголь не багато вивітриться, кидаємо подрібнений базилік і знімаємо соус з вогню. Даємо йому трохи настоятися, при закритій кришці, а потім подаємо до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гриби в сметанному соусі
Будь-яке блюдо приємніше їсти з соусом, ну а оскільки магазинні варіанти не дуже смачні, ми пропонуємо вам приготувати соус з грибами і сметаною
Грибний соус з заморожених грибів
Грибний соус з заморожених грибів по праву вважається найбільш універсальним. Адже цей продукт ідеально поєднується як з вершковою, так і з томатною
Грибний бульйон
Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам