» » Грибний соус з заморожених грибів

Грибний соус з заморожених грибів

Грибний соус з заморожених грибів
Всілякі соуси – це просто палочка-виручалочка. Адже з ними можна урізноманітнити і істотно поліпшити смак звичних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати соус із заморожених грибів.

Грибний соус з заморожених грибів зі сметаною


Інгредієнти:

  • гриби заморожені – 280 м;

  • жовтки – 2 шт.;

  • бульйон – 100 мл;

  • борошно – 20 г;

  • сіль;

  • чорний перець;

  • сметана – 150 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Гриби обсмажуємо до готовності на вершковому маслі. При цьому, якщо час дозволяє, то можна їх розморозити, а можна і відразу в замороженому вигляді відправити на сковороду. Борошно додаємо в бульйон (він повинен бути холодним) і розмішуємо, заливаємо цією сумішшю гриби, додаємо сіль, перець і доводимо до кипіння. Сметану з'єднайте з жовтками і додаємо буквально пару крапель лимонного соку. Додаємо масу в гриби і прогріваємо на мінімальному вогні 3-4 хвилини.

    Грибний соус з заморожених білих грибів


    Інгредієнти:

  • заморожені білі гриби – 450 г;

  • вершкове масло – 40 г;

  • цибуля – 300 г;

  • вершки 33% жирності – 05 л;

  • кріп – 1 пучок;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Білі заморожені гриби кладемо в друшляк і промиваємо під холодною водою. Лук очищаємо і шаткуємо тоненькими півкільцями і обсмажуємо його близько 20 хвилин на вершковому маслі на невеликому вогні. Потім додаємо гриби і, помішуючи, готувати, поки не випарується вся вода. Додаємо перець, сіль і заливаємо все вершками. Тушкуємо близько 30 хвилин на невеликому вогні. Хвилини через 3 до закінчення гасіння додаємо подрібнений кріп.

    Грибний соус з заморожених грибів – рецепт


    Інгредієнти:

  • заморожені печериці – 550 г;

  • плавлені сирки – 2 шт.;

  • сметана – 220 г;

  • морква – 100 г;

  • рослинне масло – 10 мл;

  • цибуля – 180 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Подрібнені моркву і цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо печериці заморожені. Підсолюємо і перчимо за смаком. Як правило, більше спецій додавати не рекомендується, щоб не забити смак і аромат грибів. Отже, як тільки вся рідина, виділена грибами, випарується, додаємо сметану, натерті плавлені сирки і гарненько перемішуємо. Під кришкою протушиваем соус близько 5 хвилин. Вогонь при цьому повинен бути середнім. Все, соус із заморожених грибів готовий! Він послужить прекрасним доповненням до всіляких каш, макаронів або картоплі.

    Пісний грибний соус з заморожених грибів


    Інгредієнти:

  • заморожені печериці – 350 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • кріп – півпучка;

  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;

  • олія оливкова – 10 мл;

  • цибуля – 110 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Заморожені печериці опускаємо в окріп і відварюємо до готовності в невеликій кількості води. Достатньо, якщо гриби будуть просто покриті рідиною. Грибний бульйон зливаємо. Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо на оливковій олії. Як тільки цибуля придбав золотистий колір, додаємо до нього гриби і обсмажуємо їх. Потім додаємо подрібнений часник, сіль, перець. В 150 мл холодної грибного бульйону крохмаль розводимо, перемішуємо і вливаємо до грибів. Тушкуємо соус ще 5 хвилин на невеликому вогні, і вимикаємо, так як соус вже повністю готовий!

    Як приготувати грибний соус томатний з заморожених грибів?


    Інгредієнти:

  • гриби заморожені – 550 г;

  • цибуля – 150 г;

  • морква – 120 г;

  • борошно пшеничне – 3 ст. ложки;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • Грибний соус з заморожених грибів

  • сіль, лавровий лист;

  • перець.


  • Приготування
    Злегка обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву, викладаємо заморожені грибочки і тушкуємо все разом до випаровування рідини. Самі в цей час, на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо борошно. Вливаємо близько 150 мл води і розтираємо до однорідної консистенції. Додаємо томатну пасту, сіль, перець, також можна злегка підсолодить за смаком, і знову гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю гриби з овочами, додаємо лавровий листок і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 5.
    Додав: admin | 21-06-2015, 14:26
    Переглядів: 1465