Всілякі соуси – це просто палочка-виручалочка. Адже з ними можна урізноманітнити і істотно поліпшити смак звичних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати соус із заморожених грибів.
Грибний соус з заморожених грибів зі сметаною
Інгредієнти: гриби заморожені – 280 м; жовтки – 2 шт.; бульйон – 100 мл; борошно – 20 г; сіль; чорний перець; сметана – 150 мл; масло вершкове – 40 г; лимонний сік. Приготування Гриби обсмажуємо до готовності на вершковому маслі. При цьому, якщо час дозволяє, то можна їх розморозити, а можна і відразу в замороженому вигляді відправити на сковороду. Борошно додаємо в бульйон (він повинен бути холодним) і розмішуємо, заливаємо цією сумішшю гриби, додаємо сіль, перець і доводимо до кипіння. Сметану з'єднайте з жовтками і додаємо буквально пару крапель лимонного соку. Додаємо масу в гриби і прогріваємо на мінімальному вогні 3-4 хвилини.
Грибний соус з заморожених білих грибів
Інгредієнти: заморожені білі гриби – 450 г; вершкове масло – 40 г; цибуля – 300 г; вершки 33% жирності – 05 л; кріп – 1 пучок; сіль; перець. Приготування Білі заморожені гриби кладемо в друшляк і промиваємо під холодною водою. Лук очищаємо і шаткуємо тоненькими півкільцями і обсмажуємо його близько 20 хвилин на вершковому маслі на невеликому вогні. Потім додаємо гриби і, помішуючи, готувати, поки не випарується вся вода. Додаємо перець, сіль і заливаємо все вершками. Тушкуємо близько 30 хвилин на невеликому вогні. Хвилини через 3 до закінчення гасіння додаємо подрібнений кріп.
Грибний соус з заморожених грибів – рецепт
Інгредієнти: заморожені печериці – 550 г; плавлені сирки – 2 шт.; сметана – 220 г; морква – 100 г; рослинне масло – 10 мл; цибуля – 180 г; часник – 2 зубчики; сіль; мелений чорний перець. Приготування Подрібнені моркву і цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо печериці заморожені. Підсолюємо і перчимо за смаком. Як правило, більше спецій додавати не рекомендується, щоб не забити смак і аромат грибів. Отже, як тільки вся рідина, виділена грибами, випарується, додаємо сметану, натерті плавлені сирки і гарненько перемішуємо. Під кришкою протушиваем соус близько 5 хвилин. Вогонь при цьому повинен бути середнім. Все, соус із заморожених грибів готовий! Він послужить прекрасним доповненням до всіляких каш, макаронів або картоплі.
Пісний грибний соус з заморожених грибів
Інгредієнти: заморожені печериці – 350 г; часник – 3 зубчики; кріп – півпучка; крохмаль картопляний – 1 ст. ложка; олія оливкова – 10 мл; цибуля – 110 г; сіль; перець. Приготування Заморожені печериці опускаємо в окріп і відварюємо до готовності в невеликій кількості води. Достатньо, якщо гриби будуть просто покриті рідиною. Грибний бульйон зливаємо. Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо на оливковій олії. Як тільки цибуля придбав золотистий колір, додаємо до нього гриби і обсмажуємо їх. Потім додаємо подрібнений часник, сіль, перець. В 150 мл холодної грибного бульйону крохмаль розводимо, перемішуємо і вливаємо до грибів. Тушкуємо соус ще 5 хвилин на невеликому вогні, і вимикаємо, так як соус вже повністю готовий!
Як приготувати грибний соус томатний з заморожених грибів?
Інгредієнти: гриби заморожені – 550 г; цибуля – 150 г; морква – 120 г; борошно пшеничне – 3 ст. ложки; томатна паста – 1 ст. ложка; сіль, лавровий лист; перець. Приготування Злегка обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву, викладаємо заморожені грибочки і тушкуємо все разом до випаровування рідини. Самі в цей час, на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо борошно. Вливаємо близько 150 мл води і розтираємо до однорідної консистенції. Додаємо томатну пасту, сіль, перець, також можна злегка підсолодить за смаком, і знову гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю гриби з овочами, додаємо лавровий листок і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 5.