Грибний соус з сушених грибів чудово доповнює і вносить різноманітність в м'ясні і картопляні страви. Приготувати його зовсім нескладно. Головне – запастися з осені сушеними грибочками і радувати родину оригінальними стравами хоч кожен день. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати грибний соус із сухих грибів.
Підлива з сушених грибів
Інгредієнти: сушені білі гриби – 100 г; цибулина – 2 шт.; борошно вищого сорту – 2 ст. ложки; масло вершкове – 100 г; спеції; вода фільтрована. Приготування Сухі гриби промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо настоюватися на всю ніч. Потім перекладаємо їх в чисту каструльку, додаємо води і відварюємо до повної готовності. Після цього, акуратно виймаємо їх шумівкою і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо до м'якості на розігрітому маслечко. Далі додаємо білі гриби і, помішуючи, обсмажуємо до готовності. Борошно підрум'янюємо окремо на маслі, поступово вливаємо кілька склянок гарячого грибного бульйону і варимо, помішуючи, близько 15 хвилин. Потім викладаємо овочі, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. Підлива з сушених білих грибів накриваємо кришкою і даємо йому трохи настоятися.
Підлива з сушених грибів зі сметаною
Інгредієнти: гриби сухі – 100 г; цибулина – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; масло рослинне – 100 мл; масло вершкове – 50 мл; спеції; сметана – 4 ст. ложки; зелень кропу – 1 пучок. Приготування Гриби ретельно промиваємо і замочуємо в одному літрі фільтрованої води на кілька годин. Потім ставимо їх на середній вогонь, накриваємо кришкою і відварюємо до м'якості. Далі, акуратно, виймаємо їх шумівкою, злегка остуджуємо і ріжемо довільними шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, дрібно шаткуємо ножем і пасеруємо в невеликій кількості олії до придбання золотистого відтінку. Після цього додаємо підготовлені гриби і перемішуємо. Борошно злегка підрум'янюємо окремо на сухій сковороді, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Поступово вливаємо гаряче грибний відвар і тушкуємо суміш при слабкому кипінні до загустіння. Тепер додаємо овочеву обжарку, додаємо подрібнену зелень і спеції. В самому кінці кладемо сметану, все розмішуємо ложкою, доводимо до закипання і знімаємо соус з вогню.
Вершковий соус з сушеними грибами
Інгредієнти: печериці – 500 г; жирні вершки – 500 мл; цибулина – 2 шт.; масло вершкове – 2 ст. ложки; зелень петрушки; спеції. Приготування Очищену цибулину шаткуємо і пасеруємо до м'якого стану. Потім додаємо подрібнені гриби, перемішуємо і готуємо овочі 10 хвилин. Потім перекладаємо їх у чашу блендера, додаємо за смаком спеції, вводимо вершки і все добре збиваємо. Тепер виливаємо отриману масу в сотейник, трохи прогріваємо і знімаємо з вогню. При подачі прикрашаємо соус подрібненою свіжою зеленню.
Грибний соус з сушених грибів з перцем
Інгредієнти: печериці – 500 г; цибулю-шалот – 2 шт.; перець зелений болгарський – 2 шт.; сухе біле вино – 250 мл; базилік – за смаком; спеції; рисове масло. Приготування Цибулю-шалот обробляємо, подрібнюємо і обсмажуємо в невеликій кількості рисового масла 3 хвилини. Потім додаємо порубані невеликими скибочками гриби і болгарський перчик, попередньо очищений і промитий. Коли з печериць випарується вся волога, підсолюємо овочі і вливаємо трохи білого вина. Засікаємо хвилин 5 і коли алкоголь не багато вивітриться, кидаємо подрібнений базилік і знімаємо соус з вогню. Даємо йому трохи настоятися, при закритій кришці, а потім подаємо до столу!