Гриби в сметанному соусі
Гриби в сметанному соусі – прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, яке неодмінно приверне увагу всіх гостей. Вони відмінно підійдуть до м'ясних страв, каш і навіть просто до відварного картоплі. Хочете зробити таке блюдо? Далі ми розповімо вам, як приготувати гриби в сметанному соусі.
Інгредієнти:
сметана – 1 ст.;
цибулина – 1 шт.;
свіжі лисички – 500 г;
сир – 170 г;
борошно просеянная – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
куркума – щіпка;
кріп свіжий – 1 пучок;
спагетті.
Приготування
Лисички очищаємо від сміття, гарненько промиваємо, обсушуємо і розрізаємо великі навпіл, а дрібні залишаємо в такому вигляді. Потім перекладаємо гриби в глибоку сковороду, наливаємо півсклянки фільтрованої води і трохи рослинного масла. Закриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 15 на самому маленькому вогні. Потім відкриваємо кришку, щоб рідина почала поступово википати. Далі всипаємо куркуму, щоб вона посилила золотистий колір лисичок і надала соусу нарядності. Цибулину обробляємо, шаткуємо і пасеруємо на окремій сковороді. Коли рідини в грибах зовсім не залишиться, викладаємо цибулька і, помішуючи, обсмажуємо до м'якості. У невелику кількість сметани всипаємо борошно, перемішуємо і виливаємо суміш у овочеву обжарку. Інтенсивно все перемішуємо, щоб не допустити виникнення грудочок. Прогріваємо все разом хвилини 3. Цим часом натираємо сир і з'єднуємо його з залишилася сметаною. Додаємо до лисичкам, перемішуємо і тушкуємо грибний соус ще 10 хвилин. Спагетті заздалегідь відварюємо, промиваємо і викладаємо на тарілку. Зверху рівномірно розподіляємо приготований соус і подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
гриби сушені – 100 г;
цибулина – 3 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
спеції;
вода фільтрована.
Приготування
Сухі гриби гарненько промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо на всю ніч. Потім викладаємо їх в каструльку, вливаємо свіжу воду і варимо до повної готовності без додавання солі на слабенькому вогні. Далі акуратно, за допомогою шумівки, виймаємо їх з бульйону і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на розтопленому маслі. Коли він стане прозорим, додати підготовлені гриби і обсмажуємо до готовності.
Борошно окремо підрум'янюємо на вершковому маслі до коричневого кольору, а потім поступово вливаємо в неї кілька склянок гарячого бульйону. Безперервно помішуючи, варимо суміш хвилин 15. Тепер додаємо гриби з цибулькою, кладемо сметану і за бажанням приправляємо спеціями. Як тільки маса почне закипати, негайно знімаємо його з вогню, даємо йому трохи настоятися під кришкою і подаємо.
Інгредієнти:
сметана нежирна – 200 мл;
свіжі печериці – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
борошно – 20 г;
спеції;
масло рослинне – 40 мл
Приготування
Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в сковороді на рослинному маслечко до прозорого стану. Потім додаємо нарізані скибочками шампіньйони, перемішуємо і обсмажуємо їх, поки не випарується вся волога. На іншій сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла, висипаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього перекладаємо її до овочів, солимо за смаком і додаємо сметанку. Все ретельно перемішуємо і готуємо до закипання рідини. Ну, ось і все, наш грибний соус готовий! При бажанні можете подрібнити її в блендері до однорідної консистенції.
Спагеті з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Лисички очищаємо від сміття, гарненько промиваємо, обсушуємо і розрізаємо великі навпіл, а дрібні залишаємо в такому вигляді. Потім перекладаємо гриби в глибоку сковороду, наливаємо півсклянки фільтрованої води і трохи рослинного масла. Закриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 15 на самому маленькому вогні. Потім відкриваємо кришку, щоб рідина почала поступово википати. Далі всипаємо куркуму, щоб вона посилила золотистий колір лисичок і надала соусу нарядності. Цибулину обробляємо, шаткуємо і пасеруємо на окремій сковороді. Коли рідини в грибах зовсім не залишиться, викладаємо цибулька і, помішуючи, обсмажуємо до м'якості. У невелику кількість сметани всипаємо борошно, перемішуємо і виливаємо суміш у овочеву обжарку. Інтенсивно все перемішуємо, щоб не допустити виникнення грудочок. Прогріваємо все разом хвилини 3. Цим часом натираємо сир і з'єднуємо його з залишилася сметаною. Додаємо до лисичкам, перемішуємо і тушкуємо грибний соус ще 10 хвилин. Спагетті заздалегідь відварюємо, промиваємо і викладаємо на тарілку. Зверху рівномірно розподіляємо приготований соус і подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Грибний соус з сушених грибів зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Сухі гриби гарненько промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо на всю ніч. Потім викладаємо їх в каструльку, вливаємо свіжу воду і варимо до повної готовності без додавання солі на слабенькому вогні. Далі акуратно, за допомогою шумівки, виймаємо їх з бульйону і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на розтопленому маслі. Коли він стане прозорим, додати підготовлені гриби і обсмажуємо до готовності.
Борошно окремо підрум'янюємо на вершковому маслі до коричневого кольору, а потім поступово вливаємо в неї кілька склянок гарячого бульйону. Безперервно помішуючи, варимо суміш хвилин 15. Тепер додаємо гриби з цибулькою, кладемо сметану і за бажанням приправляємо спеціями. Як тільки маса почне закипати, негайно знімаємо його з вогню, даємо йому трохи настоятися під кришкою і подаємо.
Гриби в сметанному соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в сковороді на рослинному маслечко до прозорого стану. Потім додаємо нарізані скибочками шампіньйони, перемішуємо і обсмажуємо їх, поки не випарується вся волога. На іншій сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла, висипаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього перекладаємо її до овочів, солимо за смаком і додаємо сметанку. Все ретельно перемішуємо і готуємо до закипання рідини. Ну, ось і все, наш грибний соус готовий! При бажанні можете подрібнити її в блендері до однорідної консистенції.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний соус з сушених грибів
Грибний соус з сушених грибів подають до м'яса, до круп'яних і картопляних страв, до макаронів. Приготувати його зовсім не складно. Якщо восени ви
Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам
Куряче філе в сметанному соусі
Скільки ж можна приготувати страв з курки? Незлічена кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне куряче філе в сметанному соусі. М'ясо
Свинина в сметанному соусі
Не знаєте такого смачненького приготувати у вихідний день? Пропонуємо відмінне рішення - зробіть свинину в сметанному соусі. Страва вийде смачним,
Як приготувати білі гриби?
Сьогодні ми розповімо про те, як смачно приготувати такий корисний продукт, як білі гриби. Давайте зробимо суп, посмажимо, згасимо, приготуємо грибну
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.