Гриби в сметанному соусі – прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, яке неодмінно приверне увагу всіх гостей. Вони відмінно підійдуть до м'ясних страв, каш і навіть просто до відварного картоплі. Хочете зробити таке блюдо? Далі ми розповімо вам, як приготувати гриби в сметанному соусі.
Спагеті з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти: сметана – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; свіжі лисички – 500 г; сир – 170 г; борошно просеянная – 2 ст. ложки; масло рослинне – 3 ст. ложки; куркума – щіпка; кріп свіжий – 1 пучок; спагетті. Приготування Лисички очищаємо від сміття, гарненько промиваємо, обсушуємо і розрізаємо великі навпіл, а дрібні залишаємо в такому вигляді. Потім перекладаємо гриби в глибоку сковороду, наливаємо півсклянки фільтрованої води і трохи рослинного масла. Закриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 15 на самому маленькому вогні. Потім відкриваємо кришку, щоб рідина почала поступово википати. Далі всипаємо куркуму, щоб вона посилила золотистий колір лисичок і надала соусу нарядності. Цибулину обробляємо, шаткуємо і пасеруємо на окремій сковороді. Коли рідини в грибах зовсім не залишиться, викладаємо цибулька і, помішуючи, обсмажуємо до м'якості. У невелику кількість сметани всипаємо борошно, перемішуємо і виливаємо суміш у овочеву обжарку. Інтенсивно все перемішуємо, щоб не допустити виникнення грудочок. Прогріваємо все разом хвилини 3. Цим часом натираємо сир і з'єднуємо його з залишилася сметаною. Додаємо до лисичкам, перемішуємо і тушкуємо грибний соус ще 10 хвилин. Спагетті заздалегідь відварюємо, промиваємо і викладаємо на тарілку. Зверху рівномірно розподіляємо приготований соус і подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Грибний соус з сушених грибів зі сметаною
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; гриби сушені – 100 г; цибулина – 3 шт.; борошно – 2 ст. ложки; спеції; вода фільтрована. Приготування Сухі гриби гарненько промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо на всю ніч. Потім викладаємо їх в каструльку, вливаємо свіжу воду і варимо до повної готовності без додавання солі на слабенькому вогні. Далі акуратно, за допомогою шумівки, виймаємо їх з бульйону і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на розтопленому маслі. Коли він стане прозорим, додати підготовлені гриби і обсмажуємо до готовності.
Борошно окремо підрум'янюємо на вершковому маслі до коричневого кольору, а потім поступово вливаємо в неї кілька склянок гарячого бульйону. Безперервно помішуючи, варимо суміш хвилин 15. Тепер додаємо гриби з цибулькою, кладемо сметану і за бажанням приправляємо спеціями. Як тільки маса почне закипати, негайно знімаємо його з вогню, даємо йому трохи настоятися під кришкою і подаємо.
Гриби в сметанному соусі - рецепт
Інгредієнти: сметана нежирна – 200 мл; свіжі печериці – 500 г; цибулина – 1 шт.; борошно – 20 г; спеції; масло рослинне – 40 мл Приготування Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в сковороді на рослинному маслечко до прозорого стану. Потім додаємо нарізані скибочками шампіньйони, перемішуємо і обсмажуємо їх, поки не випарується вся волога. На іншій сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла, висипаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього перекладаємо її до овочів, солимо за смаком і додаємо сметанку. Все ретельно перемішуємо і готуємо до закипання рідини. Ну, ось і все, наш грибний соус готовий! При бажанні можете подрібнити її в блендері до однорідної консистенції.