Рецепт класичної солянки з картоплею
Навіть якщо ви не є шанувальником перших страв, від тарілочки ароматною домашньої солянки навряд чи ви відмовитеся. Пропонуємо рецепти приготування смачної класичної солянки з картоплею. Це чудова страва буде прекрасною прикрасою будь-якого столу і займе гідне місце в списку ваших улюблених страв.
Інгредієнти:
копчені реберця – 280 м;
яловичина на кісточці – 580 г;
сосиски – 280 м;
ковбаса копчена – 280 м;
морква – 175 г;
ріпчаста цибуля середнього розміру – 2 шт.;
огірки мариновані – 3-4 шт.;
маслини консервовані – 65 г;
паста томатна – 50 г;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
великі бульби картоплі – 3-4 шт.;
вода – 3 л;
лаврове листя – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 3 шт.;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
Для подачі:
маслини – 45 г;
лимон – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за смаком;
сметана – за смаком.
Приготування
Яловичину на кістці і копчені реберця моєму, кладемо в підходящу каструлю, заливаємо фільтрованою водою і визначаємо на плиту. Підігріваємо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, кидаємо очищену цибулину, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон дві години.
Виймаємо м'ясо і ребра, виймаємо і викидаємо кістки, а м'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і закладаємо назад в попередньо проціджений бульйон.
Туди ж відправляємо копчену ковбаску і трохи обсмажені сосиски.
Залишилася цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі на сковороді. Додаємо томатну пасту, смажимо ще кілька хвилин, і викладаємо в каструлю з бульйоном. Бульби картоплі очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сильному вогні до підрум'янення і відправляємо до інших продуктів. Додаємо очищені і пропущені через тертку мариновані огірочки і нарізані маслини.
Ємність з солянкою визначаємо на вогонь, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, горошини запашного перцю і листя лавра. Прогріваємо страву до кипіння і витримуємо на слабкому вогні двадцять хвилин.
Ароматну солянку подаємо з скибочкою лимона, сметаною і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
білі сушені гриби – 100 г;
мариновані шампіньйони – 100 г;
бульби картоплі – 3 шт.;
очищена вода – 17 л;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
мариновані огірки – 3-4 шт.;
паста томатна – 95 г;
вершкове масло – 65 г;
каперси – 30 г;
лаврове листя – 1-2 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
маслини консервовані – 90 г;
свіжа зелень – за смаком;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сметана.
Приготування
Білі сушені гриби промиваємо і заливаємо очищеною водою на одну годину. Потім воду зливаємо в окрему ємність (вона нам знадобиться пізніше), а грибочки нарізаємо кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо і підрум'янюємо в ємності мультиварки на вершковому маслі, встановивши режим «Смаження» або «Випічка». Потім закладаємо очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі і смажимо ще сім-десять хвилин. Додаємо очищені і натерті на тертці мариновані огірочки, дрібно нарізані печериці, томатну пасту і витримуємо в тому ж режимі ще п'ять хвилин. Тепер вливаємо грибну воду, кидаємо самі гриби, каперси, перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і кидаємо лаврові листочки.
Розливаємо ароматну грибну солянку по тарілках, додаємо за смаком сметанку, а також маслини, часточки або кружечки лимона і свіжу зелень. Приємного апетиту!
Класична м'ясна солянка з картоплею - рецепт
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Яловичину на кістці і копчені реберця моєму, кладемо в підходящу каструлю, заливаємо фільтрованою водою і визначаємо на плиту. Підігріваємо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, кидаємо очищену цибулину, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон дві години.
Виймаємо м'ясо і ребра, виймаємо і викидаємо кістки, а м'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і закладаємо назад в попередньо проціджений бульйон.
Туди ж відправляємо копчену ковбаску і трохи обсмажені сосиски.
Залишилася цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі на сковороді. Додаємо томатну пасту, смажимо ще кілька хвилин, і викладаємо в каструлю з бульйоном. Бульби картоплі очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сильному вогні до підрум'янення і відправляємо до інших продуктів. Додаємо очищені і пропущені через тертку мариновані огірочки і нарізані маслини.
Ємність з солянкою визначаємо на вогонь, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, горошини запашного перцю і листя лавра. Прогріваємо страву до кипіння і витримуємо на слабкому вогні двадцять хвилин.
Ароматну солянку подаємо з скибочкою лимона, сметаною і свіжою зеленню.
Грибна солянка з картоплею в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Білі сушені гриби промиваємо і заливаємо очищеною водою на одну годину. Потім воду зливаємо в окрему ємність (вона нам знадобиться пізніше), а грибочки нарізаємо кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо і підрум'янюємо в ємності мультиварки на вершковому маслі, встановивши режим «Смаження» або «Випічка». Потім закладаємо очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі і смажимо ще сім-десять хвилин. Додаємо очищені і натерті на тертці мариновані огірочки, дрібно нарізані печериці, томатну пасту і витримуємо в тому ж режимі ще п'ять хвилин. Тепер вливаємо грибну воду, кидаємо самі гриби, каперси, перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і кидаємо лаврові листочки.
Розливаємо ароматну грибну солянку по тарілках, додаємо за смаком сметанку, а також маслини, часточки або кружечки лимона і свіжу зелень. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Збірна солянка - рецепт
Існує багато рецептів збірної солянки, проте кожен день її готувати не у всіх вийде. Це зовсім не просте блюдо і назвати його бюджетним не можна,
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам