Навіть якщо ви не є шанувальником перших страв, від тарілочки ароматною домашньої солянки навряд чи ви відмовитеся. Пропонуємо рецепти приготування смачної класичної солянки з картоплею. Це чудова страва буде прекрасною прикрасою будь-якого столу і займе гідне місце в списку ваших улюблених страв.
Класична м'ясна солянка з картоплею - рецепт
Інгредієнти: копчені реберця – 280 м; яловичина на кісточці – 580 г; сосиски – 280 м; ковбаса копчена – 280 м; морква – 175 г; ріпчаста цибуля середнього розміру – 2 шт.; огірки мариновані – 3-4 шт.; маслини консервовані – 65 г; паста томатна – 50 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; великі бульби картоплі – 3-4 шт.; вода – 3 л; лаврове листя – 2 шт.; горошини запашного перцю – 3 шт.; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; Для подачі:
маслини – 45 г; лимон – за смаком; свіжа зелень петрушки – за смаком; сметана – за смаком. Приготування Яловичину на кістці і копчені реберця моєму, кладемо в підходящу каструлю, заливаємо фільтрованою водою і визначаємо на плиту. Підігріваємо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, кидаємо очищену цибулину, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон дві години.
Виймаємо м'ясо і ребра, виймаємо і викидаємо кістки, а м'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і закладаємо назад в попередньо проціджений бульйон.
Туди ж відправляємо копчену ковбаску і трохи обсмажені сосиски.
Залишилася цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі на сковороді. Додаємо томатну пасту, смажимо ще кілька хвилин, і викладаємо в каструлю з бульйоном. Бульби картоплі очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сильному вогні до підрум'янення і відправляємо до інших продуктів. Додаємо очищені і пропущені через тертку мариновані огірочки і нарізані маслини.
Ємність з солянкою визначаємо на вогонь, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, горошини запашного перцю і листя лавра. Прогріваємо страву до кипіння і витримуємо на слабкому вогні двадцять хвилин.
Ароматну солянку подаємо з скибочкою лимона, сметаною і свіжою зеленню.
Грибна солянка з картоплею в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: білі сушені гриби – 100 г; мариновані шампіньйони – 100 г; бульби картоплі – 3 шт.; очищена вода – 17 л; ріпчаста цибуля – 2 шт.; мариновані огірки – 3-4 шт.; паста томатна – 95 г; вершкове масло – 65 г; каперси – 30 г; лаврове листя – 1-2 шт.; лимон – 1/2 шт.; маслини консервовані – 90 г; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сметана. Приготування Білі сушені гриби промиваємо і заливаємо очищеною водою на одну годину. Потім воду зливаємо в окрему ємність (вона нам знадобиться пізніше), а грибочки нарізаємо кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо і підрум'янюємо в ємності мультиварки на вершковому маслі, встановивши режим «Смаження» або
«Випічка». Потім закладаємо очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі і смажимо ще сім-десять хвилин. Додаємо очищені і натерті на тертці мариновані огірочки, дрібно нарізані печериці, томатну пасту і витримуємо в тому ж режимі ще п'ять хвилин. Тепер вливаємо грибну воду, кидаємо самі гриби, каперси, перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і кидаємо лаврові листочки.
Розливаємо ароматну грибну солянку по тарілках, додаємо за смаком сметанку, а також маслини, часточки або кружечки лимона і свіжу зелень. Приємного апетиту!