Вернуться назад Распечатать

Рецепт класичної солянки з картоплею

Рецепт класичної солянки з картоплею
Навіть якщо ви не є шанувальником перших страв, від тарілочки ароматною домашньої солянки навряд чи ви відмовитеся. Пропонуємо рецепти приготування смачної класичної солянки з картоплею. Це чудова страва буде прекрасною прикрасою будь-якого столу і займе гідне місце в списку ваших улюблених страв.

Класична м'ясна солянка з картоплею - рецепт


Інгредієнти:

  • копчені реберця – 280 м;

  • яловичина на кісточці – 580 г;

  • сосиски – 280 м;

  • ковбаса копчена – 280 м;

  • морква – 175 г;

  • ріпчаста цибуля середнього розміру – 2 шт.;

  • огірки мариновані – 3-4 шт.;

  • маслини консервовані – 65 г;

  • паста томатна – 50 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • великі бульби картоплі – 3-4 шт.;

  • вода – 3 л;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;


  • Для подачі:

  • маслини – 45 г;

  • лимон – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки – за смаком;

  • сметана – за смаком.


  • Приготування
    Яловичину на кістці і копчені реберця моєму, кладемо в підходящу каструлю, заливаємо фільтрованою водою і визначаємо на плиту. Підігріваємо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, кидаємо очищену цибулину, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон дві години.
    Виймаємо м'ясо і ребра, виймаємо і викидаємо кістки, а м'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і закладаємо назад в попередньо проціджений бульйон.
    Туди ж відправляємо копчену ковбаску і трохи обсмажені сосиски.
    Залишилася цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі на сковороді. Додаємо томатну пасту, смажимо ще кілька хвилин, і викладаємо в каструлю з бульйоном. Бульби картоплі очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сильному вогні до підрум'янення і відправляємо до інших продуктів. Додаємо очищені і пропущені через тертку мариновані огірочки і нарізані маслини.
    Ємність з солянкою визначаємо на вогонь, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, горошини запашного перцю і листя лавра. Прогріваємо страву до кипіння і витримуємо на слабкому вогні двадцять хвилин.
    Ароматну солянку подаємо з скибочкою лимона, сметаною і свіжою зеленню.

    Грибна солянка з картоплею в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • білі сушені гриби – 100 г;

  • мариновані шампіньйони – 100 г;

  • бульби картоплі – 3 шт.;

  • очищена вода – 17 л;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • мариновані огірки – 3-4 шт.;

  • паста томатна – 95 г;

  • вершкове масло – 65 г;

  • каперси – 30 г;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • маслини консервовані – 90 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сметана.


  • Приготування
    Білі сушені гриби промиваємо і заливаємо очищеною водою на одну годину. Потім воду зливаємо в окрему ємність (вона нам знадобиться пізніше), а грибочки нарізаємо кубиками.
    Ріпчасту цибулю очищаємо і підрум'янюємо в ємності мультиварки на вершковому маслі, встановивши режим «Смаження» або
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    «Випічка». Потім закладаємо очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі і смажимо ще сім-десять хвилин. Додаємо очищені і натерті на тертці мариновані огірочки, дрібно нарізані печериці, томатну пасту і витримуємо в тому ж режимі ще п'ять хвилин. Тепер вливаємо грибну воду, кидаємо самі гриби, каперси, перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і кидаємо лаврові листочки.
    Розливаємо ароматну грибну солянку по тарілках, додаємо за смаком сметанку, а також маслини, часточки або кружечки лимона і свіжу зелень. Приємного апетиту!