Збірна солянка - рецепт
Збірну солянку можна назвати бюджетним стравою. Але вона настільки насичена і поживна, що не потребує доповнення другим і третім стравами. Її царський смак, божественний аромат і оригінальна подача дозволяють займати почесне місце в ресторанному меню і користується великою популярністю серед споживачів.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 250 г;
ребра копчені – 320 г;
яловичина на кістці – 480 м;
сосиски – 250 г;
бульби картоплі – 3-4 шт.;
морква – 95 г;
цибулини середнього розміру – 2 шт.;
огірки мариновані – 3-4 шт.;
маслини – 75 г;
паста томатна – 95 г;
рослинна рафінована олія – 70 мл;
очищена вода – 3 л;
лаврове листя – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
сіль;
мелений чорний перець;
Для подачі:
маслини;
часточки лимона;
свіжа зелень петрушки і базиліка;
сметана.
Приготування
Копчені ребра і яловичину гарненько промиваємо, визначаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на плиту. Після закипання збираємо піну, закладаємо одну попередньо очищену цибулину, прикручуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон протягом півтора-двох годин.
Витягаємо ребра з м'ясом з бульйону, позбавляє від кісток і нарізаємо м'якоть соломкою. Бульйон проціджуємо і повертаємо в нього вже нарізане м'ясо.
Копчену ковбаску шаткуємо соломкою, а сосиски гуртками, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і також відправляємо в каструлю.
Подрібнюємо соломкою або кубиками попередньо очищену моркву і другу цибулину і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім додаємо пропущені через тертку мариновані огірочки, томатну пасту, вливаємо зовсім трохи бульйону і припускаємо під кришкою п'ять хвилин. Тим часом позбавляє від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками бульби картоплі і закладаємо в каструлю з бульйоном разом з готовою піджаркою з томатом і огірками.
Каструлю з стравою ставимо на вогонь, додаємо нарізані оливки, за смаком сіль, перець, горошини запашного перець і лаврове листя. Підігріваємо солянку до кипіння і проварюємо на помірному вогні двадцять-двадцять п'ять хвилин.
При подачі в кожну тарілку кладемо по скибочці або два лимона, кілька оливок, ложечку сметани і свіжі листочки петрушки і базиліка.
Інгредієнти:
копченості – 780 г;
яловичина або телятина – 480 м;
морква – 95 г;
цибулини середнього розміру – 95 г;
огірки мариновані – 175 г;
маслини – 45 г;
каперси – 50 г;
паста томатна – 95 г;
оливкова олія – 95 мл;
очищена вода – 3 л;
лаврове листя – 2-3 шт.;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
сіль;
мелений чорний перець;
Для подачі:
маслини;
лимон;
свіжа зелень;
сметана.
Приготування
Яловичину або телятину відварюємо до повної готовності в очищеній воді, трохи охолоджуємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і повертаємо в бульйон, який знову ставимо на вогонь. Кидаємо лаврове листя, горошини запашного перцю, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму.
Копченості, якими може бути копчена ковбаса або бекон, мисливські ковбаски чи сосиски, а також шинка або балик, нарізаємо скибочками такої ж форми, як і м'ясо, обсмажуємо на оливковій олії і відправляємо в каструлю.
На тій же сковороді пасеруємо на оливковій олії кубики цибулі і натерту моркву до м'якості, додаємо дрібно нарізані або пропущені через тертку мариновані огірочки і томатну пасту і смажимо ще п'ять хвилин. Перекладаємо вміст сковорідки в ємність з блюдом, кидаємо каперси, нарізані маслини, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем і проварюємо сім хвилин.
Готової солянці даємо настоятися десять хвилин, і подаємо, присмачивши сметаною, свіжою зеленню і поклавши в кожну тарілку по скибочці лимона і кілька маслин.
М'ясна збірна солянка - рецепт з картоплею та ковбасою
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Копчені ребра і яловичину гарненько промиваємо, визначаємо в каструлю з очищеною водою і ставимо на плиту. Після закипання збираємо піну, закладаємо одну попередньо очищену цибулину, прикручуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон протягом півтора-двох годин.
Витягаємо ребра з м'ясом з бульйону, позбавляє від кісток і нарізаємо м'якоть соломкою. Бульйон проціджуємо і повертаємо в нього вже нарізане м'ясо.
Копчену ковбаску шаткуємо соломкою, а сосиски гуртками, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і також відправляємо в каструлю.
Подрібнюємо соломкою або кубиками попередньо очищену моркву і другу цибулину і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім додаємо пропущені через тертку мариновані огірочки, томатну пасту, вливаємо зовсім трохи бульйону і припускаємо під кришкою п'ять хвилин. Тим часом позбавляє від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками бульби картоплі і закладаємо в каструлю з бульйоном разом з готовою піджаркою з томатом і огірками.
Каструлю з стравою ставимо на вогонь, додаємо нарізані оливки, за смаком сіль, перець, горошини запашного перець і лаврове листя. Підігріваємо солянку до кипіння і проварюємо на помірному вогні двадцять-двадцять п'ять хвилин.
При подачі в кожну тарілку кладемо по скибочці або два лимона, кілька оливок, ложечку сметани і свіжі листочки петрушки і базиліка.
Класичний рецепт збірної солянки
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Яловичину або телятину відварюємо до повної готовності в очищеній воді, трохи охолоджуємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і повертаємо в бульйон, який знову ставимо на вогонь. Кидаємо лаврове листя, горошини запашного перцю, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму.
Копченості, якими може бути копчена ковбаса або бекон, мисливські ковбаски чи сосиски, а також шинка або балик, нарізаємо скибочками такої ж форми, як і м'ясо, обсмажуємо на оливковій олії і відправляємо в каструлю.
На тій же сковороді пасеруємо на оливковій олії кубики цибулі і натерту моркву до м'якості, додаємо дрібно нарізані або пропущені через тертку мариновані огірочки і томатну пасту і смажимо ще п'ять хвилин. Перекладаємо вміст сковорідки в ємність з блюдом, кидаємо каперси, нарізані маслини, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем і проварюємо сім хвилин.
Готової солянці даємо настоятися десять хвилин, і подаємо, присмачивши сметаною, свіжою зеленню і поклавши в кожну тарілку по скибочці лимона і кілька маслин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить
Рецепт класичної солянки з картоплею
Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Солянка збірна м'ясна
М'ясна збірна солянка - улюблене багатьма перше блюдо. І його є за що любити! Цей суп зібрав в собі безліч смачних інгредієнтів, які роблять його
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в