Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солянка збірна м'ясна

Солянка збірна м'ясна

21-06-2015, 15:30
1 707
Солянка збірна м'ясна
Солянка збірна м'ясна – це справжнє класичне блюдо російської кухні. Якщо на Україні завжди готували борщ, то на Русі завжди високо цінувалася добре зварена солянка. Звичайно, в наші дні рецепт цього супу трохи видозмінився, але ми розповімо, як правильно приготувати збірну солянку.

Рецепт класичної збірної солянки


Інгредієнти:

  • яловича голяшка на кістки – 600 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • томатне пюре – 200 мл;

  • сирокопчена ковбаса – 50 г;

  • маслини без кісточок – 50 г;

  • свіжа петрушка – 20 г;

  • цибулина – 3 шт.;

  • стебловий селера – 50 г;

  • огірок солоний – 300 р;

  • шинка – 200 г;

  • варена ковбаса – 200 г;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Як приготувати збірну солянку? Отже, яловичу голяшку, заливаємо холодною фільтрованою водою і ставимо на сильний вогонь. Бульйон доводимо до закипання знімаємо шумівкою пінку, зменшуємо полум'я і варимо, накривши кришкою. Через півгодини додаємо очищені овочі – моркву, цибулину, селеру і лавровий листок. Готуємо ще 30 хвилин, а потім овочі викидаємо, а м'ясо виймаємо, знімаємо з кістки і нарізаємо кубиками. Повертаємо назад в бульйон. Залишилися цибулини подрібнюємо і пасеруємо на рослинній маслечко до прозорості. Огірки шаткуємо кубиками невеликих розмірів і додаємо до лучка. Тушкуємо все приблизно 15 хвилин, а потім кладемо томатну пасту і тушкуємо ще 10 хвилин на слабенькому вогні. Отриману засмажку викладаємо в бульйон і продовжуємо варити на повільному вогні. Залишилися м'ясні делікатеси чистимо, розрізаємо невеликими скибочками і теж кидаємо в суп. У самому кінці додаємо маслини без кісточок, підсолюємо, перемішуємо і варимо ще хвилин 15. Після цього знімаємо з вогню, даємо супчику настоятися під кришкою і подаємо, прикрасивши скибочкою лимона і притрусивши свіжою зеленню.

    Солянка збірна м'ясна домашня


    Інгредієнти:

  • яловичина на кістці – 700 г;

  • м'ясні делікатеси різного виду – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • солоні огірки – 200 г;

  • паста томатна – 5 ст. ложок;

  • каперси – 3 ст. ложки;

  • лавровий листочок – 4 шт.;

  • мелений перець – за смаком;

  • олія рослинна;

  • маслини без кісточок;

  • оливки для прикраси;

  • розсіл огірковий – 2 ст.;

  • свіжа зелень;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування збірної м'ясної солянки спочатку необхідно зварити бульйон. Для цього яловичину промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо необхідною кількістю фільтрованої води. Накриваємо посуд кришкою, ставимо на середній вогонь і варимо 15 години, знімаючи пінку, щоб бульйон вийшов прозорим. Коли м'ясо буде приготовано, дістаємо його акуратно, остуджуємо, знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками.
    Тепер чистимо і готуємо всі овочі для солянки: цибулини дрібно рубаємо, солоні огірки нарізаємо соломкою, а моркву натираємо на тертці. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо його, висипаємо цибулю і пасеруємо його. Потім додаємо моркву, огірок і тушкуємо на невеликому вогні 5 – 7 хвилин.
    Солянка збірна м'ясна
    Можете підлити трохи води, щоб овочі вийшли м'якими і соковитими. М'ясні делікатеси шаткуємо соломкою і викладаємо їх разом з відвареної яловичиною в киплячий бульйон. Проварюємо рівно 5 хвилин, а потім додаємо каперси і потушенные овочі. Після цього вливаємо кілька склянок огіркового розсолу і тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.
    В кінці приготування додаємо в солянку посічену свіжу зелень, спеції за смаком і сіль. Даємо супчику настоятися хвилин 20 а потім виймаємо лаврові листочки, щоб вони не перебили смак і аромат солянки. Розливаємо страву по тарілках і кожну прикрашаємо лимонної часточкою і кількома цілими оливками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт солянки з копченостями
    Рецепт солянки з копченостями
    Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
    Рецепт класичної солянки
    Рецепт класичної солянки
    Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
    Як приготувати збірну солянку?
    Як приготувати збірну солянку?
    Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
    Донська солянка
    Донська солянка
    Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам