Лисички, тушковані в сметані
Аромат і смак свіжих лисичок – надбання будь-якої страви, що не варто «забивати» іншими інгредієнтами з яскраво вираженим смаком. Саме тому в якості основи для підливи у нижченаведених рецептах ми вибрали сметану, яка є універсальним і нейтральним доповненням будь-якої страви.
Якщо звичайні лисички в соусі можуть грати роль цікавого доповнення до гарнірів начебто круп і пасти, і з картоплею вони здатні скласти відмінний дует. Всього півгодини і на вашому столі буде красуватися повноцінне гаряче блюдо.
Інгредієнти:
шалот - 75 г;
лисички - 230 г;
сухе біле вино - 15 мл;
жирні вершки - 55 мл;
жменя зелені петрушки;
картопляні бульби - 190 г;
кетчуп - 45 мл;
сметана - 120 мл;
курячий бульйон - 90 мл
Приготування
Картопляні бульби наріжте скибочками і підрум'яньте на оливковій олії. Окремо спасеруйте колечка шалот, а коли вони стануть прозорими, доповніть засмажку нарізаними лисичками. Дайте надлишків грибний рідини вийти і випаруватися, потім додайте до грибів картоплю і залийте все білим вином. Нехай рідина випарується на 2 /3 після чого страву можна заправляти соусом з вершків, кетчупу, сметани і бульйону. Накрийте посуд з грибами і картоплею кришкою і зменшіть під нею вогонь. Картопля, тушкована з лисичками кетчупом і сметаною буде готова через 25-30 хвилин.
Страва з лисичок, тушковані в сметані можна приготувати і за більш короткий час, так соус по нижченаведеному рецептом напевно встигне до часу готовності обраного гарніру.
Інгредієнти:
лисички - 680 г;
вершкове масло - 45 г;
бренді - 15 мл;
гілочка чебрецю;
ріпчаста цибуля - 210 г;
сметана - 65 мл;
борошно - 5 р;
курячий бульйон - 115 мл
Приготування
Розпустивши масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі. Коли зажарка почне купувати легкий бурштиновий відтінок, покладіть до неї листочки з гілочки чебрецю, додайте лисички і залиште все на вогні до тих пір, поки надлишки вологи з грибів не випаруються. Плесніть на сковороду бренді, дайте випаруватися і йому, а потім посипте все борошном. Залийте вміст посуду соусом із сметани і бульйону і дайте йому загуснути.
Лисички, тушковані в сметані, можна зробити і в мультиварці для цього достатньо провести всі вищеописані маніпуляції в режимі «Випічка», а після додавання рідини переключитися на «Гасіння».
Лисички, тушковані в сметані з картоплею
Якщо звичайні лисички в соусі можуть грати роль цікавого доповнення до гарнірів начебто круп і пасти, і з картоплею вони здатні скласти відмінний дует. Всього півгодини і на вашому столі буде красуватися повноцінне гаряче блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби наріжте скибочками і підрум'яньте на оливковій олії. Окремо спасеруйте колечка шалот, а коли вони стануть прозорими, доповніть засмажку нарізаними лисичками. Дайте надлишків грибний рідини вийти і випаруватися, потім додайте до грибів картоплю і залийте все білим вином. Нехай рідина випарується на 2 /3 після чого страву можна заправляти соусом з вершків, кетчупу, сметани і бульйону. Накрийте посуд з грибами і картоплею кришкою і зменшіть під нею вогонь. Картопля, тушкована з лисичками кетчупом і сметаною буде готова через 25-30 хвилин.
Лисички, тушковані в сметані – рецепт
Страва з лисичок, тушковані в сметані можна приготувати і за більш короткий час, так соус по нижченаведеному рецептом напевно встигне до часу готовності обраного гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Розпустивши масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі. Коли зажарка почне купувати легкий бурштиновий відтінок, покладіть до неї листочки з гілочки чебрецю, додайте лисички і залиште все на вогні до тих пір, поки надлишки вологи з грибів не випаруються. Плесніть на сковороду бренді, дайте випаруватися і йому, а потім посипте все борошном. Залийте вміст посуду соусом із сметани і бульйону і дайте йому загуснути.
Лисички, тушковані в сметані, можна зробити і в мультиварці для цього достатньо провести всі вищеописані маніпуляції в режимі «Випічка», а після додавання рідини переключитися на «Гасіння».
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт
У цій статті зібрані найбільш цікаві і дуже незвичайні рецепти для любителів курячих потрухів. Щоб шлунки вийшли мягенькими, приготуємо їх у великій
Тушковані кабачки з картоплею в мультиварці
Тушковані овочі - це прекрасне блюдо, яке стане у пригоді, якщо треба швидко нагодувати велику компанію. А щоб страва вийшло ще й оригінальним і
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Смажені гриби з цибулею
Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування смажених грибів з цибулею, які будуть гарні, як у повсякденному меню, так і на святковому столі.
Смажені лисички з картоплею
Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів