Аромат і смак свіжих лисичок – надбання будь-якої страви, що не варто «забивати» іншими інгредієнтами з яскраво вираженим смаком. Саме тому в якості основи для підливи у нижченаведених рецептах ми вибрали сметану, яка є універсальним і нейтральним доповненням будь-якої страви.
Лисички, тушковані в сметані з картоплею
Якщо звичайні лисички в соусі можуть грати роль цікавого доповнення до гарнірів начебто круп і пасти, і з картоплею вони здатні скласти відмінний дует. Всього півгодини і на вашому столі буде красуватися повноцінне гаряче блюдо.
Інгредієнти: шалот - 75 г; лисички - 230 г; сухе біле вино - 15 мл; жирні вершки - 55 мл; жменя зелені петрушки; картопляні бульби - 190 г; кетчуп - 45 мл; сметана - 120 мл; курячий бульйон - 90 мл Приготування Картопляні бульби наріжте скибочками і підрум'яньте на оливковій олії. Окремо спасеруйте колечка шалот, а коли вони стануть прозорими, доповніть засмажку нарізаними лисичками. Дайте надлишків грибний рідини вийти і випаруватися, потім додайте до грибів картоплю і залийте все білим вином. Нехай рідина випарується на 2 /3 після чого страву можна заправляти соусом з вершків, кетчупу, сметани і бульйону. Накрийте посуд з грибами і картоплею кришкою і зменшіть під нею вогонь. Картопля, тушкована з лисичками кетчупом і сметаною буде готова через 25-30 хвилин.
Лисички, тушковані в сметані – рецепт
Страва з лисичок, тушковані в сметані можна приготувати і за більш короткий час, так соус по нижченаведеному рецептом напевно встигне до часу готовності обраного гарніру.
Інгредієнти: лисички - 680 г; вершкове масло - 45 г; бренді - 15 мл; гілочка чебрецю; ріпчаста цибуля - 210 г; сметана - 65 мл; борошно - 5 р; курячий бульйон - 115 мл Приготування Розпустивши масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі. Коли зажарка почне купувати легкий бурштиновий відтінок, покладіть до неї листочки з гілочки чебрецю, додайте лисички і залиште все на вогні до тих пір, поки надлишки вологи з грибів не випаруються. Плесніть на сковороду бренді, дайте випаруватися і йому, а потім посипте все борошном. Залийте вміст посуду соусом із сметани і бульйону і дайте йому загуснути.
Лисички, тушковані в сметані, можна зробити і в мультиварці для цього достатньо провести всі вищеописані маніпуляції в режимі «Випічка», а після додавання рідини переключитися на «Гасіння».