Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт
Ключем до приготування ідеальних курячих шлуночків, як і більшості потрухів, є тривалий ловлення при низькому спеки, що дозволяє продукту поступово розм'якшуватися, нудьгуючи в густий підливі. Роль останньої в нижченаведених рецептах зіграє підлива на основі сметани, яка автоматично робить будь-яке м'ясо трохи більш ніжним.
Інгредієнти:
картопляні бульби - 680 г;
курячі шлуночки - 420 г;
цибуля ріпчаста - 170 г;
часник - 2 зубки;
вершкове масло - 45 г;
курячий бульйон - 230 мл;
сметана - 135 мл;
гілочка розмарину;
борошно - 5 р.
Приготування
Розтопивши вершкове масло в сотейнику, використовуйте його для обжарювання цибулевих кілець. Як тільки останні розм'якшаться, видавіть до цибулевої засмажки пару часникових зубков, дочекайтеся, поки часник пустить свій аромат, а потім додайте листочки з гілочок розмарину. Покладіть до цибулі ретельно промиті шлунки і дочекайтеся, поки вони схопляться. До шлунків покладіть нарізану кубиками картоплю, доведіть його до напівготовності і залийте соусом із суміші сметани з бульйоном і борошном. Приправити страву пучкою солі і зніміть з вогню після того, як підлива загусне, а шматочки картоплі стануть м'якими.
Ви також можете приготувати тушковані курячі шлунки в мультиварці, поклавши картоплю і самі шлунки до цибулевої засмажки одночасно, а потім залив складові страви сметанним соусом.
Інгредієнти:
курячі шлунки - 420 г;
курячі сердечка - 280 м;
ріпчаста цибуля - 110 г;
томатний соус - 35 г;
сметана - 260 мл;
курячий бульйон - 110 мл;
лист лавра;
сухе біле вино - 85 мл;
морква - 95 р.
Приготування
Почніть приготування з морквяно-цибулевої засмажки для якої овочі слід припустити в маслі на розігрітій олії до рум'янцю. До засмажки покладіть лавровий лист і додайте промиті курячі потрухи – сердечка і шлуночки. Коли останні схопляться, залийте вміст посуду білим вином і дайте вологи повністю випаруватися. Назвати цей крок обов'язковим не можна, але наявність білого вина у страві робить вишуканим навіть смак потрухів. Змішайте томатний соус і сметану з морською сіллю, розбавте отриману суміш половиною склянки води і влийте до овочів з потрохами. Зменшіть вогонь під посудом, накрийте її кришкою і залишити тушкуватися страва від півгодини до 40 хвилин.
Курячі шлуночки чудово поєднуються не тільки з овочами, але і з грибами. В якості останніх ми вирішили використовувати звичні і широко поширені печериці, але ви можете замінити ці гриби будь-якими лісовими, якщо у вас є така можливість.
Інгредієнти:
рослинне масло - 35 мл;
ріпчаста цибуля - 55 г;
стебло селери - 35 г;
печериці - 145 г;
часник - 2 зубки;
курячі шлунки - 480 м;
вода - 290 мл;
сметана - 120 мл;
томатний соус - 35 мл;
паприка мелена - 1 ст. ложка.
Приготування
Приготування курячих шлунків тушковані в сметані за цим рецептом краще починати з самих шлунків, які варто підготувати до обжарке, ретельно сполоснувши і обсушивши. Розігрів в сотейнику рослинне масло, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі і нарізаного селери. Як тільки овочі обсмажаться, додати до них шматочки печериць і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. До засмажки додайте часник і паприку, а слідом покладіть курячі шлунки і підрум'яньте їх. Тим часом зробіть просту підливу з сметани і томатного соусу з водою і приправте її хорошою пучкою солі. Залийте сумішшю шлунки з овочами і залиште їх тушкуватися на мінімальному спеці близько 40-50 хвилин.
Курячі шлунки, тушковані з картоплею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши вершкове масло в сотейнику, використовуйте його для обжарювання цибулевих кілець. Як тільки останні розм'якшаться, видавіть до цибулевої засмажки пару часникових зубков, дочекайтеся, поки часник пустить свій аромат, а потім додайте листочки з гілочок розмарину. Покладіть до цибулі ретельно промиті шлунки і дочекайтеся, поки вони схопляться. До шлунків покладіть нарізану кубиками картоплю, доведіть його до напівготовності і залийте соусом із суміші сметани з бульйоном і борошном. Приправити страву пучкою солі і зніміть з вогню після того, як підлива загусне, а шматочки картоплі стануть м'якими.
Ви також можете приготувати тушковані курячі шлунки в мультиварці, поклавши картоплю і самі шлунки до цибулевої засмажки одночасно, а потім залив складові страви сметанним соусом.
Тушковані курячі шлунки і сердечка
Інгредієнти:
Приготування
Почніть приготування з морквяно-цибулевої засмажки для якої овочі слід припустити в маслі на розігрітій олії до рум'янцю. До засмажки покладіть лавровий лист і додайте промиті курячі потрухи – сердечка і шлуночки. Коли останні схопляться, залийте вміст посуду білим вином і дайте вологи повністю випаруватися. Назвати цей крок обов'язковим не можна, але наявність білого вина у страві робить вишуканим навіть смак потрухів. Змішайте томатний соус і сметану з морською сіллю, розбавте отриману суміш половиною склянки води і влийте до овочів з потрохами. Зменшіть вогонь під посудом, накрийте її кришкою і залишити тушкуватися страва від півгодини до 40 хвилин.
Курячі шлунки, тушковані з грибами
Курячі шлуночки чудово поєднуються не тільки з овочами, але і з грибами. В якості останніх ми вирішили використовувати звичні і широко поширені печериці, але ви можете замінити ці гриби будь-якими лісовими, якщо у вас є така можливість.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування курячих шлунків тушковані в сметані за цим рецептом краще починати з самих шлунків, які варто підготувати до обжарке, ретельно сполоснувши і обсушивши. Розігрів в сотейнику рослинне масло, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі і нарізаного селери. Як тільки овочі обсмажаться, додати до них шматочки печериць і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. До засмажки додайте часник і паприку, а слідом покладіть курячі шлунки і підрум'яньте їх. Тим часом зробіть просту підливу з сметани і томатного соусу з водою і приправте її хорошою пучкою солі. Залийте сумішшю шлунки з овочами і залиште їх тушкуватися на мінімальному спеці близько 40-50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лисички, тушковані в сметані
Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
Печінка, тушкована в сметані
Печінка, тушкована в сметанною підливці, завжди виходить прекрасною на смак і має м'яку і ніжну консистенцію. У даній статті поділимося деякими
Тушковані курячі шлунки – рецепт
Той хто не любить страви з різних субпродуктів, швидше за все не пробував по-справжньому смачне блюдо з них. Наприклад, тушковані курячі шлунки.
Салат з курячих шлунків
Жорсткі курячі шлунки, при правильному приготуванні, легко можна перетворити в ніжну і недорогу заміну м'ясу, яка відмінно впишеться в рецепти
Курячі шлунки, тушковані з картоплею
Картопля тушкована з курячими шлунками - це ще один рецепт здатний внести різноманітність у буденне меню. Ситно, просто і досить економно.
Курячі шлунки в мультиварці
Якщо ви любите поїсти не тільки смачно, але і корисно, тоді ця стаття спеціально для вас. У ній розповідається про те, як правильно приготувати