Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт

Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт

15-09-2015, 20:50
2 205
Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт
Ключем до приготування ідеальних курячих шлуночків, як і більшості потрухів, є тривалий ловлення при низькому спеки, що дозволяє продукту поступово розм'якшуватися, нудьгуючи в густий підливі. Роль останньої в нижченаведених рецептах зіграє підлива на основі сметани, яка автоматично робить будь-яке м'ясо трохи більш ніжним.

Курячі шлунки, тушковані з картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 680 г;

  • курячі шлуночки - 420 г;

  • цибуля ріпчаста - 170 г;

  • часник - 2 зубки;

  • вершкове масло - 45 г;

  • курячий бульйон - 230 мл;

  • сметана - 135 мл;

  • гілочка розмарину;

  • борошно - 5 р.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло в сотейнику, використовуйте його для обжарювання цибулевих кілець. Як тільки останні розм'якшаться, видавіть до цибулевої засмажки пару часникових зубков, дочекайтеся, поки часник пустить свій аромат, а потім додайте листочки з гілочок розмарину. Покладіть до цибулі ретельно промиті шлунки і дочекайтеся, поки вони схопляться. До шлунків покладіть нарізану кубиками картоплю, доведіть його до напівготовності і залийте соусом із суміші сметани з бульйоном і борошном. Приправити страву пучкою солі і зніміть з вогню після того, як підлива загусне, а шматочки картоплі стануть м'якими.
    Ви також можете приготувати тушковані курячі шлунки в мультиварці, поклавши картоплю і самі шлунки до цибулевої засмажки одночасно, а потім залив складові страви сметанним соусом.

    Тушковані курячі шлунки і сердечка


    Інгредієнти:

  • курячі шлунки - 420 г;

  • курячі сердечка - 280 м;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • томатний соус - 35 г;

  • сметана - 260 мл;

  • курячий бульйон - 110 мл;

  • лист лавра;

  • сухе біле вино - 85 мл;

  • морква - 95 р.


  • Приготування
    Почніть приготування з морквяно-цибулевої засмажки для якої овочі слід припустити в маслі на розігрітій олії до рум'янцю. До засмажки покладіть лавровий лист і додайте промиті курячі потрухи – сердечка і шлуночки. Коли останні схопляться, залийте вміст посуду білим вином і дайте вологи повністю випаруватися. Назвати цей крок обов'язковим не можна, але наявність білого вина у страві робить вишуканим навіть смак потрухів. Змішайте томатний соус і сметану з морською сіллю, розбавте отриману суміш половиною склянки води і влийте до овочів з потрохами. Зменшіть вогонь під посудом, накрийте її кришкою і залишити тушкуватися страва від півгодини до 40 хвилин.

    Курячі шлунки, тушковані з грибами


    Курячі шлуночки чудово поєднуються не тільки з овочами, але і з грибами. В якості останніх ми вирішили використовувати звичні і широко поширені печериці, але ви можете замінити ці гриби будь-якими лісовими, якщо у вас є така можливість.
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 35 мл;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • стебло селери - 35 г;

  • печериці - 145 г;

  • часник - 2 зубки;

  • курячі шлунки - 480 м;

  • вода - 290 мл;

  • сметана - 120 мл;

  • томатний соус - 35 мл;

  • паприка мелена - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Приготування курячих шлунків тушковані в сметані
    Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт
    за цим рецептом краще починати з самих шлунків, які варто підготувати до обжарке, ретельно сполоснувши і обсушивши. Розігрів в сотейнику рослинне масло, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі і нарізаного селери. Як тільки овочі обсмажаться, додати до них шматочки печериць і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. До засмажки додайте часник і паприку, а слідом покладіть курячі шлунки і підрум'яньте їх. Тим часом зробіть просту підливу з сметани і томатного соусу з водою і приправте її хорошою пучкою солі. Залийте сумішшю шлунки з овочами і залиште їх тушкуватися на мінімальному спеці близько 40-50 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лисички, тушковані в сметані
    Лисички, тушковані в сметані
    Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
    Печінка, тушкована в сметані
    Печінка, тушкована в сметані
    Печінка, тушкована в сметанною підливці, завжди виходить прекрасною на смак і має м'яку і ніжну консистенцію. У даній статті поділимося деякими
    Тушковані курячі шлунки – рецепт
    Тушковані курячі шлунки – рецепт
    Той хто не любить страви з різних субпродуктів, швидше за все не пробував по-справжньому смачне блюдо з них. Наприклад, тушковані курячі шлунки.
    Салат з курячих шлунків
    Салат з курячих шлунків
    Жорсткі курячі шлунки, при правильному приготуванні, легко можна перетворити в ніжну і недорогу заміну м'ясу, яка відмінно впишеться в рецепти
    Курячі шлунки, тушковані з картоплею
    Курячі шлунки, тушковані з картоплею
    Картопля тушкована з курячими шлунками - це ще один рецепт здатний внести різноманітність у буденне меню. Ситно, просто і досить економно.
    Курячі шлунки в мультиварці
    Курячі шлунки в мультиварці
    Якщо ви любите поїсти не тільки смачно, але і корисно, тоді ця стаття спеціально для вас. У ній розповідається про те, як правильно приготувати