» » Тушковані курячі шлунки – рецепт

Тушковані курячі шлунки – рецепт

Тушковані курячі шлунки – рецепт
Курячі шлунки навряд чи можна назвати першокласної їжею, але це не робить їх менш корисними, а тим більш - менш смачними. В компанії соусу і правильного гарніру навіть з такого простого інгредієнта можна зробити неймовірно смачний обід чи вечерю, достатньо лише взяти за основу один з нижепреведенных рецептів.

Рецепт гострих тушкованих курячих шлунків


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 350 г;

  • курячі шлунки - 350 г;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • вода - 400 мл;

  • гострий перець чилі;

  • білий цибуля - 120 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • цукор - 4 р.


  • Приготування
    Попередньо ополоснувши і обсушивши курячі тельбухи, розрізаємо їх навпіл або на четвертинки (залежно від початкового розміру) і викладаємо в миску. Заливаємо нутрощі соєвим соусом і залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
    У сотейнику розігріваємо олію. Подрібнюємо цибулю і часник з гострими перцями і обсмажуємо ароматний мікс на розігрітій олії буквально 3-4 хвилини. Кладемо мариновану печінка, шлунки, чекаємо, коли вони схопляться зовні, а потім заливаємо водою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки соус не загусне, після чого негайно викладаємо поверх гарячого відвареного рису і насолоджуємося цій простій і недорогий трапезою.

    Курячі шлунки тушковані з капустою


    Інгредієнти:

  • курячі шлунки - 12 кг;

  • капуста - 350 г;

  • томатний соус - 380 мл;

  • часник пюрированный - 5 г;

  • зелена цибуля;

  • мелена паприка і чебрець - по 4 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Очистивши, промивши і розрізавши курячі шлунки навпіл, відкладаємо їх в сторону і беремося за засмажку. Пасеруємо На рослинній олії великі півкільця цибулі 3-4 хвилини, після чого додаємо до них часник зі спеціями і чекаємо ще 20-30 секунд. По закінченні часу настає черга шлунків, смажити їх доведеться близько 5-7 хвилин, а далі можна буде додати нашатковану капусту і залити все томатним соусом. Додатково до соусу додайте півсклянки води або бульйону, а потім тушкуйте все на повільному вогні, накривши кришкою, поки капустяне листя не стануть м'якими.
    Капуста, тушкована з курячими шлунками, хороша і сама по собі, у супроводі жмені подрібненої зеленої цибулі, але можна подавати її з гарніром з круп або картоплі, або просто c скибочкою свіжого хліба.

    Курячі шлунки тушковані в сметані


    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 15 мл;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • курячі шлунки - 500 г;

  • рибний соус - 30 мл;

  • вода - 2 ст.;

  • морква - 80 г;

  • заморожений зелений горошок - 80 г;

  • перепелині яйця - 10-12 шт.;

  • сметана - 220 р.


  • Приготування
    Розігрів олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю 4-5 хвилин, потім змішуємо його з морквою і часником і продовжуємо готування аналогічний період часу. Додаємо рибний соус і кладемо шлунки. Смажимо їх 12 хвилин на сильному вогні, після чого жар знижуємо, вливаємо воду зі сметаною і кладемо горошок. Тушкуємо все півгодини, а потім змішуємо з вареними перепелиними яйцями і подаємо гарячими.

    Тушковані курячі шлунки з овочами


    Інгредієнти:

  • курячі шлунки - 480 м;

  • лист лавра;

  • білий цибулю - 130 г;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • вершкове масло - 60 г;

  • мелений кумін і кріп - по 4 г;

  • мелена кориця, гострий перець, куркума - на кінчику ножа;

  • томати у власному соку - 800 мл;
  • Тушковані курячі шлунки – рецепт

  • картопля - 400 г;

  • морква - 100 г;

  • цукор - 30 р.


  • Приготування
    Спассеровав на вершковому маслі цибулю і моркву, кладемо до засмажки лист лавра, спеції і додаємо курячі шлунки. Поки шлунки смажаться, у нас є достатньо часу для того, щоб очистити і крупно нарізати картопляні бульби. Додаємо картоплю на сковороду до решти інгредієнтів, заливаємо все томатами і бульйоном, додаємо цукор і тушкуємо під кришкою 40 хвилин на малому вогні.
    Додав: admin | 20-06-2015, 23:02
    Переглядів: 430