Тушковані курячі шлунки – рецепт
Курячі шлунки навряд чи можна назвати першокласної їжею, але це не робить їх менш корисними, а тим більш - менш смачними. В компанії соусу і правильного гарніру навіть з такого простого інгредієнта можна зробити неймовірно смачний обід чи вечерю, достатньо лише взяти за основу один з нижепреведенных рецептів.
Інгредієнти:
куряча печінка - 350 г;
курячі шлунки - 350 г;
соєвий соус - 45 мл;
вода - 400 мл;
гострий перець чилі;
білий цибуля - 120 г;
часникові зубчики - 4 шт.;
цукор - 4 р.
Приготування
Попередньо ополоснувши і обсушивши курячі тельбухи, розрізаємо їх навпіл або на четвертинки (залежно від початкового розміру) і викладаємо в миску. Заливаємо нутрощі соєвим соусом і залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
У сотейнику розігріваємо олію. Подрібнюємо цибулю і часник з гострими перцями і обсмажуємо ароматний мікс на розігрітій олії буквально 3-4 хвилини. Кладемо мариновану печінка, шлунки, чекаємо, коли вони схопляться зовні, а потім заливаємо водою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки соус не загусне, після чого негайно викладаємо поверх гарячого відвареного рису і насолоджуємося цій простій і недорогий трапезою.
Інгредієнти:
курячі шлунки - 12 кг;
капуста - 350 г;
томатний соус - 380 мл;
часник пюрированный - 5 г;
зелена цибуля;
мелена паприка і чебрець - по 4 г;
гострий перець чилі - за смаком;
ріпчаста цибуля - 80 г;
рослинне масло.
Приготування
Очистивши, промивши і розрізавши курячі шлунки навпіл, відкладаємо їх в сторону і беремося за засмажку. Пасеруємо На рослинній олії великі півкільця цибулі 3-4 хвилини, після чого додаємо до них часник зі спеціями і чекаємо ще 20-30 секунд. По закінченні часу настає черга шлунків, смажити їх доведеться близько 5-7 хвилин, а далі можна буде додати нашатковану капусту і залити все томатним соусом. Додатково до соусу додайте півсклянки води або бульйону, а потім тушкуйте все на повільному вогні, накривши кришкою, поки капустяне листя не стануть м'якими.
Капуста, тушкована з курячими шлунками, хороша і сама по собі, у супроводі жмені подрібненої зеленої цибулі, але можна подавати її з гарніром з круп або картоплі, або просто c скибочкою свіжого хліба.
Інгредієнти:
рослинна олія - 15 мл;
білий цибулю - 70 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
курячі шлунки - 500 г;
рибний соус - 30 мл;
вода - 2 ст.;
морква - 80 г;
заморожений зелений горошок - 80 г;
перепелині яйця - 10-12 шт.;
сметана - 220 р.
Приготування
Розігрів олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю 4-5 хвилин, потім змішуємо його з морквою і часником і продовжуємо готування аналогічний період часу. Додаємо рибний соус і кладемо шлунки. Смажимо їх 12 хвилин на сильному вогні, після чого жар знижуємо, вливаємо воду зі сметаною і кладемо горошок. Тушкуємо все півгодини, а потім змішуємо з вареними перепелиними яйцями і подаємо гарячими.
Інгредієнти:
курячі шлунки - 480 м;
лист лавра;
білий цибулю - 130 г;
курячий бульйон - 500 мл;
вершкове масло - 60 г;
мелений кумін і кріп - по 4 г;
мелена кориця, гострий перець, куркума - на кінчику ножа;
томати у власному соку - 800 мл;
картопля - 400 г;
морква - 100 г;
цукор - 30 р.
Приготування
Спассеровав на вершковому маслі цибулю і моркву, кладемо до засмажки лист лавра, спеції і додаємо курячі шлунки. Поки шлунки смажаться, у нас є достатньо часу для того, щоб очистити і крупно нарізати картопляні бульби. Додаємо картоплю на сковороду до решти інгредієнтів, заливаємо все томатами і бульйоном, додаємо цукор і тушкуємо під кришкою 40 хвилин на малому вогні.
Рецепт гострих тушкованих курячих шлунків
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо ополоснувши і обсушивши курячі тельбухи, розрізаємо їх навпіл або на четвертинки (залежно від початкового розміру) і викладаємо в миску. Заливаємо нутрощі соєвим соусом і залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
У сотейнику розігріваємо олію. Подрібнюємо цибулю і часник з гострими перцями і обсмажуємо ароматний мікс на розігрітій олії буквально 3-4 хвилини. Кладемо мариновану печінка, шлунки, чекаємо, коли вони схопляться зовні, а потім заливаємо водою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки соус не загусне, після чого негайно викладаємо поверх гарячого відвареного рису і насолоджуємося цій простій і недорогий трапезою.
Курячі шлунки тушковані з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши, промивши і розрізавши курячі шлунки навпіл, відкладаємо їх в сторону і беремося за засмажку. Пасеруємо На рослинній олії великі півкільця цибулі 3-4 хвилини, після чого додаємо до них часник зі спеціями і чекаємо ще 20-30 секунд. По закінченні часу настає черга шлунків, смажити їх доведеться близько 5-7 хвилин, а далі можна буде додати нашатковану капусту і залити все томатним соусом. Додатково до соусу додайте півсклянки води або бульйону, а потім тушкуйте все на повільному вогні, накривши кришкою, поки капустяне листя не стануть м'якими.
Капуста, тушкована з курячими шлунками, хороша і сама по собі, у супроводі жмені подрібненої зеленої цибулі, але можна подавати її з гарніром з круп або картоплі, або просто c скибочкою свіжого хліба.
Курячі шлунки тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю 4-5 хвилин, потім змішуємо його з морквою і часником і продовжуємо готування аналогічний період часу. Додаємо рибний соус і кладемо шлунки. Смажимо їх 12 хвилин на сильному вогні, після чого жар знижуємо, вливаємо воду зі сметаною і кладемо горошок. Тушкуємо все півгодини, а потім змішуємо з вареними перепелиними яйцями і подаємо гарячими.
Тушковані курячі шлунки з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Спассеровав на вершковому маслі цибулю і моркву, кладемо до засмажки лист лавра, спеції і додаємо курячі шлунки. Поки шлунки смажаться, у нас є достатньо часу для того, щоб очистити і крупно нарізати картопляні бульби. Додаємо картоплю на сковороду до решти інгредієнтів, заливаємо все томатами і бульйоном, додаємо цукор і тушкуємо під кришкою 40 хвилин на малому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані курячі сердечка - рецепт
Курячі сердечка - досить недорогий і доступний субпродукт, який при правильному приготуванні набуває ніжний смак і приємний аромат. Звичайно, для
Салат з курячих шлунків
Жорсткі курячі шлунки, при правильному приготуванні, легко можна перетворити в ніжну і недорогу заміну м'ясу, яка відмінно впишеться в рецепти
Овочеве рагу з куркою
Якщо ви хочете приготувати смачне і соковите блюдо з курячого м'яса, а звичні рецепти вже порядком набридли, пропонуємо вам зробити куряче рагу. Ця
Курячі шлунки, тушковані з картоплею
Картопля тушкована з курячими шлунками - це ще один рецепт здатний внести різноманітність у буденне меню. Ситно, просто і досить економно.
Курячі шлунки в мультиварці
Якщо ви любите поїсти не тільки смачно, але і корисно, тоді ця стаття спеціально для вас. У ній розповідається про те, як правильно приготувати
Курячі сердечка в мультиварці
Тушковані або смажені курячі сердечка - досить вишукане блюдо, яке може виступати в якості м'ясної доповнення до обіду або чудовою закускою до пива.