Курячі шлунки навряд чи можна назвати першокласної їжею, але це не робить їх менш корисними, а тим більш - менш смачними. В компанії соусу і правильного гарніру навіть з такого простого інгредієнта можна зробити неймовірно смачний обід чи вечерю, достатньо лише взяти за основу один з нижепреведенных рецептів.
Рецепт гострих тушкованих курячих шлунків
Інгредієнти: куряча печінка - 350 г; курячі шлунки - 350 г; соєвий соус - 45 мл; вода - 400 мл; гострий перець чилі; білий цибуля - 120 г; часникові зубчики - 4 шт.; цукор - 4 р. Приготування Попередньо ополоснувши і обсушивши курячі тельбухи, розрізаємо їх навпіл або на четвертинки (залежно від початкового розміру) і викладаємо в миску. Заливаємо нутрощі соєвим соусом і залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
У сотейнику розігріваємо олію. Подрібнюємо цибулю і часник з гострими перцями і обсмажуємо ароматний мікс на розігрітій олії буквально 3-4 хвилини. Кладемо мариновану печінка, шлунки, чекаємо, коли вони схопляться зовні, а потім заливаємо водою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки соус не загусне, після чого негайно викладаємо поверх гарячого відвареного рису і насолоджуємося цій простій і недорогий трапезою.
Курячі шлунки тушковані з капустою
Інгредієнти: курячі шлунки - 12 кг; капуста - 350 г; томатний соус - 380 мл; часник пюрированный - 5 г; зелена цибуля; мелена паприка і чебрець - по 4 г; гострий перець чилі - за смаком; ріпчаста цибуля - 80 г; рослинне масло. Приготування Очистивши, промивши і розрізавши курячі шлунки навпіл, відкладаємо їх в сторону і беремося за засмажку. Пасеруємо На рослинній олії великі півкільця цибулі 3-4 хвилини, після чого додаємо до них часник зі спеціями і чекаємо ще 20-30 секунд. По закінченні часу настає черга шлунків, смажити їх доведеться близько 5-7 хвилин, а далі можна буде додати нашатковану капусту і залити все томатним соусом. Додатково до соусу додайте півсклянки води або бульйону, а потім тушкуйте все на повільному вогні, накривши кришкою, поки капустяне листя не стануть м'якими.
Капуста, тушкована з курячими шлунками, хороша і сама по собі, у супроводі жмені подрібненої зеленої цибулі, але можна подавати її з гарніром з круп або картоплі, або просто c скибочкою свіжого хліба.
Курячі шлунки тушковані в сметані
Інгредієнти: рослинна олія - 15 мл; білий цибулю - 70 г; часникові зубчики - 2 шт.; курячі шлунки - 500 г; рибний соус - 30 мл; вода - 2 ст.; морква - 80 г; заморожений зелений горошок - 80 г; перепелині яйця - 10-12 шт.; сметана - 220 р. Приготування Розігрів олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю 4-5 хвилин, потім змішуємо його з морквою і часником і продовжуємо готування аналогічний період часу. Додаємо рибний соус і кладемо шлунки. Смажимо їх 12 хвилин на сильному вогні, після чого жар знижуємо, вливаємо воду зі сметаною і кладемо горошок. Тушкуємо все півгодини, а потім змішуємо з вареними перепелиними яйцями і подаємо гарячими.
Тушковані курячі шлунки з овочами
Інгредієнти: курячі шлунки - 480 м; лист лавра; білий цибулю - 130 г; курячий бульйон - 500 мл; вершкове масло - 60 г; мелений кумін і кріп - по 4 г; мелена кориця, гострий перець, куркума - на кінчику ножа; томати у власному соку - 800 мл; картопля - 400 г; морква - 100 г; цукор - 30 р. Приготування Спассеровав на вершковому маслі цибулю і моркву, кладемо до засмажки лист лавра, спеції і додаємо курячі шлунки. Поки шлунки смажаться, у нас є достатньо часу для того, щоб очистити і крупно нарізати картопляні бульби. Додаємо картоплю на сковороду до решти інгредієнтів, заливаємо все томатами і бульйоном, додаємо цукор і тушкуємо під кришкою 40 хвилин на малому вогні.