Курячі шлунки, тушковані з картоплею
Курячі шлунки - поживний м'ясний субпродукт з характерним смаком і щільною структурою, що містить тваринний білок, і багато інші корисні речовини, вітаміни, мікроелементи. Вміст жиру в цьому низькокалорійному продукті мінімально, що дозволяє використовувати його в дієтичному харчуванні. Звичайно курячі шлунки варять або тушкують. В даний час В торгових мережах можна купити очищені курячі шлунки птиці, вирощеної промисловим способом. Такий продукт готується протягом 40-50 хвилин. Шлунки домашніх курей можуть готуватися до 15 годин (в залежності від віку птиці); попередньо їх треба очистити від плівки.
Інгредієнти:
курячі шлунки - близько 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - близько 500-600 г;
часник - 2 зубчики;
сухі спеції - за смаком;
сіль;
рослинне масло (або перетоплений курячий жир) - близько 30 м;
зелень різна (петрушка, кріп та ін).
Приготування
Курячі шлунки ретельно промиємо.
У казані або сотейнику розігріємо масло або жир. Спассеруем дрібно нарізану цибулю до зміни відтінку. Додамо подрібнену на крупній тертці моркву. Пропассеруем всі разом, помішуючи лопаткою, протягом 4-5 хвилин, додамо шлунки і сухі спеції. Трохи присолим, перемішаємо і зменшимо вогонь. Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, при необхідності можна додавати трохи води. За 15-20 хвилин до готовності закладаємо картоплю, нарізану щодо крупно. Якщо треба, ще подбавляем води і тушкуємо до готовності.
Вимикаємо вогонь і приправляємо тиском часником і меленим чорним перцем. Подаємо, посипавши подрібненою зеленню. Можна додати трохи сметани.
Картопля з курячими шлунками - проста й ситна страва для будніх днів.
Інгредієнти:
курячі шлунки - близько 500 м;
лавровий лист - 5 шт.;
перець-горошок - 5-8 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
картопля - 8-9 шт. середнього розміру;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
часник - 2-4 зубчики;
сухі спеції;
трохи рослинного масла або курячого жиру;
сіль;
зелень різна.
Приготування
Старанно промиті й очищені курячі шлунки відварюємо до готовності в каструлі з цільної цибулиною без лушпиння, лаврушкой і перцем-горошком. Бульйон проціджуємо, з нього можна приготувати суп. Шлунки витягаємо і, якщо хочете, нарізаємо довільно.
У глибокій сковороді розігріваємо жир або масло. Нарізаємо картоплю і цибулю. Закладаємо спочатку картоплю, протягом 5 хвилин обсмажуємо, помішуючи, додаємо цибулю. Готуємо 5 хвилин, потім доливаємо трохи бульйону. Нарізаємо перець короткою соломкою і додаємо. Тушкуємо до готовності картоплі під кришкою. У фіналі додаємо шлунки і часник, приправляємо спеціями і сіллю. Перемішуємо і подаємо, посипавши подрібненою зеленню. Картопля тушкована з вареними курячими шлунками - теж смачно.
Не уявляєте меню без улюблених субпродуктів? Тоді випробуйте рецепти курячих шлунків в сметані і салат з курячих шлунків .
Курячі шлунки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Курячі шлунки ретельно промиємо.
У казані або сотейнику розігріємо масло або жир. Спассеруем дрібно нарізану цибулю до зміни відтінку. Додамо подрібнену на крупній тертці моркву. Пропассеруем всі разом, помішуючи лопаткою, протягом 4-5 хвилин, додамо шлунки і сухі спеції. Трохи присолим, перемішаємо і зменшимо вогонь. Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, при необхідності можна додавати трохи води. За 15-20 хвилин до готовності закладаємо картоплю, нарізану щодо крупно. Якщо треба, ще подбавляем води і тушкуємо до готовності.
Вимикаємо вогонь і приправляємо тиском часником і меленим чорним перцем. Подаємо, посипавши подрібненою зеленню. Можна додати трохи сметани.
Картопля з курячими шлунками - проста й ситна страва для будніх днів.
Тушкована картопля з курячими шлунками
Інгредієнти:
Приготування
Старанно промиті й очищені курячі шлунки відварюємо до готовності в каструлі з цільної цибулиною без лушпиння, лаврушкой і перцем-горошком. Бульйон проціджуємо, з нього можна приготувати суп. Шлунки витягаємо і, якщо хочете, нарізаємо довільно.
У глибокій сковороді розігріваємо жир або масло. Нарізаємо картоплю і цибулю. Закладаємо спочатку картоплю, протягом 5 хвилин обсмажуємо, помішуючи, додаємо цибулю. Готуємо 5 хвилин, потім доливаємо трохи бульйону. Нарізаємо перець короткою соломкою і додаємо. Тушкуємо до готовності картоплі під кришкою. У фіналі додаємо шлунки і часник, приправляємо спеціями і сіллю. Перемішуємо і подаємо, посипавши подрібненою зеленню. Картопля тушкована з вареними курячими шлунками - теж смачно.
Не уявляєте меню без улюблених субпродуктів? Тоді випробуйте рецепти курячих шлунків в сметані і салат з курячих шлунків .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з курячими потрошками
Любите гарячі і ситні супи? Тоді страва з потрошками вам сподобається. Взагалі з цим інгредієнтом можна приготувати курячий суп з локшиною, яким так
Салат з курячих шлунків
Жорсткі курячі шлунки, при правильному приготуванні, легко можна перетворити в ніжну і недорогу заміну м'ясу, яка відмінно впишеться в рецепти
Овочеве рагу з куркою
Якщо ви хочете приготувати смачне і соковите блюдо з курячого м'яса, а звичні рецепти вже порядком набридли, пропонуємо вам зробити куряче рагу. Ця
Курячі сердечка з картоплею - рецепт
Курячі сердечка відносяться до субпродуктів, однак цілком можуть замінити м'ясні страви на вашому столі. Якщо приготувати сердечка з картоплею, у вас
Курячі шлунки в мультиварці
Якщо ви любите поїсти не тільки смачно, але і корисно, тоді ця стаття спеціально для вас. У ній розповідається про те, як правильно приготувати
Курячі сердечка в мультиварці
Тушковані або смажені курячі сердечка - досить вишукане блюдо, яке може виступати в якості м'ясної доповнення до обіду або чудовою закускою до пива.