Ключем до приготування ідеальних курячих шлуночків, як і більшості потрухів, є тривалий ловлення при низькому спеки, що дозволяє продукту поступово розм'якшуватися, нудьгуючи в густий підливі. Роль останньої в нижченаведених рецептах зіграє підлива на основі сметани, яка автоматично робить будь-яке м'ясо трохи більш ніжним.
Курячі шлунки, тушковані з картоплею – рецепт
Інгредієнти: картопляні бульби - 680 г; курячі шлуночки - 420 г; цибуля ріпчаста - 170 г; часник - 2 зубки; вершкове масло - 45 г; курячий бульйон - 230 мл; сметана - 135 мл; гілочка розмарину; борошно - 5 р. Приготування Розтопивши вершкове масло в сотейнику, використовуйте його для обжарювання цибулевих кілець. Як тільки останні розм'якшаться, видавіть до цибулевої засмажки пару часникових зубков, дочекайтеся, поки часник пустить свій аромат, а потім додайте листочки з гілочок розмарину. Покладіть до цибулі ретельно промиті шлунки і дочекайтеся, поки вони схопляться. До шлунків покладіть нарізану кубиками картоплю, доведіть його до напівготовності і залийте соусом із суміші сметани з бульйоном і борошном. Приправити страву пучкою солі і зніміть з вогню після того, як підлива загусне, а шматочки картоплі стануть м'якими.
Ви також можете приготувати тушковані курячі шлунки в мультиварці, поклавши картоплю і самі шлунки до цибулевої засмажки одночасно, а потім залив складові страви сметанним соусом.
Тушковані курячі шлунки і сердечка
Інгредієнти: курячі шлунки - 420 г; курячі сердечка - 280 м; ріпчаста цибуля - 110 г; томатний соус - 35 г; сметана - 260 мл; курячий бульйон - 110 мл; лист лавра; сухе біле вино - 85 мл; морква - 95 р. Приготування Почніть приготування з морквяно-цибулевої засмажки для якої овочі слід припустити в маслі на розігрітій олії до рум'янцю. До засмажки покладіть лавровий лист і додайте промиті курячі потрухи – сердечка і шлуночки. Коли останні схопляться, залийте вміст посуду білим вином і дайте вологи повністю випаруватися. Назвати цей крок обов'язковим не можна, але наявність білого вина у страві робить вишуканим навіть смак потрухів. Змішайте томатний соус і сметану з морською сіллю, розбавте отриману суміш половиною склянки води і влийте до овочів з потрохами. Зменшіть вогонь під посудом, накрийте її кришкою і залишити тушкуватися страва від півгодини до 40 хвилин.
Курячі шлунки, тушковані з грибами
Курячі шлуночки чудово поєднуються не тільки з овочами, але і з грибами. В якості останніх ми вирішили використовувати звичні і широко поширені печериці, але ви можете замінити ці гриби будь-якими лісовими, якщо у вас є така можливість.
Інгредієнти: рослинне масло - 35 мл; ріпчаста цибуля - 55 г; стебло селери - 35 г; печериці - 145 г; часник - 2 зубки; курячі шлунки - 480 м; вода - 290 мл; сметана - 120 мл; томатний соус - 35 мл; паприка мелена - 1 ст. ложка. Приготування Приготування курячих шлунків тушковані в сметані
за цим рецептом краще починати з самих шлунків, які варто підготувати до обжарке, ретельно сполоснувши і обсушивши. Розігрів в сотейнику рослинне масло, використовуйте його для пасерування півкілець ріпчастої цибулі і нарізаного селери. Як тільки овочі обсмажаться, додати до них шматочки печериць і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. До засмажки додайте часник і паприку, а слідом покладіть курячі шлунки і підрум'яньте їх. Тим часом зробіть просту підливу з сметани і томатного соусу з водою і приправте її хорошою пучкою солі. Залийте сумішшю шлунки з овочами і залиште їх тушкуватися на мінімальному спеці близько 40-50 хвилин.