Смажені гриби з цибулею
Грибна зажарка з цибулею може стати доповненням до страв з м'яса, різноманітних гарнірів, теплим салатів або просто шматка свіжого ароматного хліба, а тому пускайте в хід всі наступні рецепти керуючись власним кулінарним чуттям.
Якщо не лінуватися, то смажені гриби з цибулею можна вивести на новий рівень, присвятивши трохи часу карамелізації цибулі і розщедрившись на чверть склянки білого вина. Покладіть порцію такий грибний засмажки поверх стейка, змішайте з свежесваренной пастою або часточками вареного картоплі, і ваш вечеря не поступиться ресторанному.
Інгредієнти:
печериці - 290 г;
ріпчаста цибуля - 180 г;
соєвий соус - 10 мл;
сухе біле вино - 60 мл;
часниковий зубок.
Приготування
Так як гриби здатні вбирати вологу немов губка, промити їх проточною водою не варто, досить просто протерти вологою серветкою. Виходячи з розмірів, гриби можна порізати або залишити цілими.
Налийте трохи олії в сотейник і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Останні необхідно готувати на невеликому вогні до тих пір, поки вони не придбають карамельний відтінок і не стануть м'якими, липкими. У фінальні 30 секунд додайте подрібнений часниковий зубок, а як тільки почуєте його аромат – кладіть гриби. Коли вся волога з грибів випарується, влийте суміш вина з соєвим соусом, випаруйте рідина на 2/3. Порція свіжої зелені, і можна подавати!
Якщо вам пощастило зібрати урожай лісових грибів, то не пропустіть шанс випробувати цей рецепт на них. Тут в основі бази ми використовуємо лисички, але їх легко можна замінити будь-якими лісовими грибами, а в крайньому випадку доступними вешенками або печерицями.
Інгредієнти:
лисички - 350 г;
вершкове масло - 35 г;
фіолетовий цибуля - 60 г;
вершки - 150 мл;
лимонний сік - 15 мл
Приготування
Очистивши лисички, розтопити в сотейнику вершкове масло і покладіть гриби з цибулею. Через 8 хвилин, коли цибульні кільця розм'якшаться, а гриби почнуть підрум'янюватися, залийте блюдо вершками і дайте їм побурлить до загустіння. У фіналі страву полийте соком лимона.
Інгредієнти:
гриби - 140 г;
морква - 60 г;
часникові зубки - 2 шт.;
вершки - 30 мл;
винний оцет - 10 мл;
гілочка естрагону;
пір'я зеленої цибулі - 1 пучок.
Приготування
Розігрів трохи олії в сотейнику, спасеруйте на ньому нарізану соломкою моркву до напівготовності. До моркви покладіть гриби і гілочку естрагону. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і сковорода стане сухою, деглазируйте її оцтом і вершками, а в кінці приготування покладіть жменю нарізаної зеленої цибулі.
При бажанні, смажені гриби з цибулею можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури слід виконувати з використанням режиму «Випічка».
Якщо про попередніх стравах ми говорили в контексті закусок або доповнень до основних страв, то такий рецепт сам стає повноцінним гарячим, яке можна приготувати на швидку руку і супроводити улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
яловичий стейк - 250 г;
цибуля ріпчаста - 90 г;
печериці - 160 г;
морська сіль, мелений перець - за смаком.
Приготування
Очистивши гриби і цибулю, наріжте перші пластинами, а другі – півкільцями. На розігрітій олії спершу спасеруйте півкільця цибулі, доки ті не стануть прозорими, а потім додайте гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. Яловичину наріжте соломкою і рясно приправте. Покладіть м'ясо до зажарки і дайте йому дійти до повної готовності.
Рецепт смажених грибів з карамелізованою цибулею
Якщо не лінуватися, то смажені гриби з цибулею можна вивести на новий рівень, присвятивши трохи часу карамелізації цибулі і розщедрившись на чверть склянки білого вина. Покладіть порцію такий грибний засмажки поверх стейка, змішайте з свежесваренной пастою або часточками вареного картоплі, і ваш вечеря не поступиться ресторанному.
Інгредієнти:
Приготування
Так як гриби здатні вбирати вологу немов губка, промити їх проточною водою не варто, досить просто протерти вологою серветкою. Виходячи з розмірів, гриби можна порізати або залишити цілими.
Налийте трохи олії в сотейник і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Останні необхідно готувати на невеликому вогні до тих пір, поки вони не придбають карамельний відтінок і не стануть м'якими, липкими. У фінальні 30 секунд додайте подрібнений часниковий зубок, а як тільки почуєте його аромат – кладіть гриби. Коли вся волога з грибів випарується, влийте суміш вина з соєвим соусом, випаруйте рідина на 2/3. Порція свіжої зелені, і можна подавати!
Смажені гриби з цибулею і сметаною
Якщо вам пощастило зібрати урожай лісових грибів, то не пропустіть шанс випробувати цей рецепт на них. Тут в основі бази ми використовуємо лисички, але їх легко можна замінити будь-якими лісовими грибами, а в крайньому випадку доступними вешенками або печерицями.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши лисички, розтопити в сотейнику вершкове масло і покладіть гриби з цибулею. Через 8 хвилин, коли цибульні кільця розм'якшаться, а гриби почнуть підрум'янюватися, залийте блюдо вершками і дайте їм побурлить до загустіння. У фіналі страву полийте соком лимона.
Смажені гриби з зеленою цибулею і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів трохи олії в сотейнику, спасеруйте на ньому нарізану соломкою моркву до напівготовності. До моркви покладіть гриби і гілочку естрагону. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і сковорода стане сухою, деглазируйте її оцтом і вершками, а в кінці приготування покладіть жменю нарізаної зеленої цибулі.
При бажанні, смажені гриби з цибулею можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури слід виконувати з використанням режиму «Випічка».
Гриби печериці смажені з цибулею і яловичиною
Якщо про попередніх стравах ми говорили в контексті закусок або доповнень до основних страв, то такий рецепт сам стає повноцінним гарячим, яке можна приготувати на швидку руку і супроводити улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши гриби і цибулю, наріжте перші пластинами, а другі – півкільцями. На розігрітій олії спершу спасеруйте півкільця цибулі, доки ті не стануть прозорими, а потім додайте гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. Яловичину наріжте соломкою і рясно приправте. Покладіть м'ясо до зажарки і дайте йому дійти до повної готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний соус зі сметаною
Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
Смажені шампіньйони з цибулею
Печериці виходять смачними в будь-якому вигляді, але найвдаліший варіант - смажені з цибулею. Цибуля робить смак грибів більш насиченим, надаючи
Печінка в сметані з цибулею і морквою
Сьогодні ми хочемо поділитися з вами самим смачним рецептом приготування печінки в сметані з цибулею і морквою. Готується ця страва дуже швидко і
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Смажені вовнянки
Якщо вам набридли гливи та печериці, пропонуємо вам різноманітити грибний стіл, приготувавши чудові смажені вовнянки. Їх можна просто посмажити на