Грибна зажарка з цибулею може стати доповненням до страв з м'яса, різноманітних гарнірів, теплим салатів або просто шматка свіжого ароматного хліба, а тому пускайте в хід всі наступні рецепти керуючись власним кулінарним чуттям.
Рецепт смажених грибів з карамелізованою цибулею
Якщо не лінуватися, то смажені гриби з цибулею можна вивести на новий рівень, присвятивши трохи часу карамелізації цибулі і розщедрившись на чверть склянки білого вина. Покладіть порцію такий грибний засмажки поверх стейка, змішайте з свежесваренной пастою або часточками вареного картоплі, і ваш вечеря не поступиться ресторанному.
Інгредієнти: печериці - 290 г; ріпчаста цибуля - 180 г; соєвий соус - 10 мл; сухе біле вино - 60 мл; часниковий зубок. Приготування Так як гриби здатні вбирати вологу немов губка, промити їх проточною водою не варто, досить просто протерти вологою серветкою. Виходячи з розмірів, гриби можна порізати або залишити цілими.
Налийте трохи олії в сотейник і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Останні необхідно готувати на невеликому вогні до тих пір, поки вони не придбають карамельний відтінок і не стануть м'якими, липкими. У фінальні 30 секунд додайте подрібнений часниковий зубок, а як тільки почуєте його аромат – кладіть гриби. Коли вся волога з грибів випарується, влийте суміш вина з соєвим соусом, випаруйте рідина на 2/3. Порція свіжої зелені, і можна подавати!
Смажені гриби з цибулею і сметаною
Якщо вам пощастило зібрати урожай лісових грибів, то не пропустіть шанс випробувати цей рецепт на них. Тут в основі бази ми використовуємо лисички, але їх легко можна замінити будь-якими лісовими грибами, а в крайньому випадку доступними вешенками або печерицями.
Інгредієнти: лисички - 350 г; вершкове масло - 35 г; фіолетовий цибуля - 60 г; вершки - 150 мл; лимонний сік - 15 мл Приготування Очистивши лисички, розтопити в сотейнику вершкове масло і покладіть гриби з цибулею. Через 8 хвилин, коли цибульні кільця розм'якшаться, а гриби почнуть підрум'янюватися, залийте блюдо вершками і дайте їм побурлить до загустіння. У фіналі страву полийте соком лимона.
Смажені гриби з зеленою цибулею і морквою
Інгредієнти: гриби - 140 г; морква - 60 г; часникові зубки - 2 шт.; вершки - 30 мл; винний оцет - 10 мл; гілочка естрагону; пір'я зеленої цибулі - 1 пучок. Приготування Розігрів трохи олії в сотейнику, спасеруйте на ньому нарізану соломкою моркву до напівготовності. До моркви покладіть гриби і гілочку естрагону. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і сковорода стане сухою, деглазируйте її оцтом і вершками, а в кінці приготування покладіть жменю нарізаної зеленої цибулі.
При бажанні, смажені гриби з цибулею можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури слід виконувати з використанням режиму «Випічка».
Гриби печериці смажені з цибулею і яловичиною
Якщо про попередніх стравах ми говорили в контексті закусок або доповнень до основних страв, то такий рецепт сам стає повноцінним гарячим, яке можна приготувати на швидку руку і супроводити улюбленим гарніром.
Інгредієнти: яловичий стейк - 250 г; цибуля ріпчаста - 90 г; печериці - 160 г; морська сіль, мелений перець - за смаком. Приготування Очистивши гриби і цибулю, наріжте перші пластинами, а другі – півкільцями. На розігрітій олії спершу спасеруйте півкільця цибулі, доки ті не стануть прозорими, а потім додайте гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. Яловичину наріжте соломкою і рясно приправте. Покладіть м'ясо до зажарки і дайте йому дійти до повної готовності.