» » Смажені шампіньйони з цибулею

Смажені шампіньйони з цибулею

Смажені шампіньйони з цибулею
Хто б міг подумати, що проста грибна зажарка з цибулею може дати такий величезний простір для фантазії? Якщо ви навіть не підозрюєте про ніж ми, то приєднуйтесь до дослідження нових страв разом з нами.

Печериці зі сметаною і цибулею


Немає соусу простіше, ніж той, що виготовлений на основі засмажки грибів і цибулі з додаванням вершків. Результат ваших старань смачний сам по собі і як доповнення до пасти, запіканок або м'яса.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • печериці - 360 г;

  • сметана - 90 г;

  • вершки - 120 мл;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • білий цибулю - 130 г;

  • зелена цибуля - 4 пера;

  • борошно - 25 г;

  • тертий пармезан - 40 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Попередньо злегка розігрів масло на середньому вогні, швидко обсмажуємо на ньому півкільця білого лука, доки ті не стануть прозорими. До цибулі кладемо подрібнений часник з грибами, приправляємо все і тушкуємо на середньому вогні, чекаючи моменту, коли вся рідина випарується. Далі посипаємо вміст сковороди борошном, перемішуємо і чекаємо пару хвилин. Змішуємо гриби і цибулю зі сметаною, заливаємо вершками і чекаємо, поки соус загусне. Доповнюємо його спеціями і нарізаною зеленню.

    Рецепт смажених печериць з цибулею


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 50 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • печериці (середнього розміру) - 15 шт.;

  • білий цибулю - 150 р;

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити печериці з цибулею, самі гриби очищаємо і протираємо сухою серветкою або ганчірочкою, щоб позбутися від можливих забруднень.
    Розтопивши вершкове масло, злегка обсмажуємо на ньому цибульні кільця, поки останні не стануть прозорими. Кладемо часник, чекаємо моменту, коли він пустить аромат і прямо цілком закладаємо гриби. Переконайтеся в тому, що на сковороді не занадто багато грибів, інакше вони будуть гаситися у власному соку, замість того, щоб обсмажуватися. Як тільки печериці опиняться на вогні, приправте їх, а коли вся волога випарується, залийте лимонним соком і прибирайте з плити.

    Гриби печериці смажені з цибулею


    Інгредієнти:

  • фіолетовий цибулю - 480 м;

  • печериці - 500 г;

  • оцет - 30 мл;

  • сухе біле вино - 50 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • цукор - 22 м;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Розігрів трохи будь-якого рослинного масла на середньому вогні, викладаємо в сковороду середні по своїй товщині півкільця фіолетового лука. Коли вони розм'якшаться, додайте листя з гілочки чебрецю, нарізані пластинами гриби, і приправте все за смаком, попередньо полив оцтом. Для того, щоб цибуля карамелізувався, посипте вміст сковороди невеликою кількістю коричневого цукру. Постійно перемішуючи, влити сухе біле вино, дочекайтеся, поки воно випарується замість зі всієї рідиною виділилася з грибів, а потім використовуйте отриману зажарку в інших стравах або їжте окремо.

    Піджарка з печериць з цибулею на тості


    Ми вже обговорили кілька видів зажарок з печериць з цибулею, а значить, саме час подумати і про простих страв, які можна приготувати з їх участю. Прикладом останнього можуть стати тости з сиром і пасерованими грибами.
    Інгредієнти:

  • білий цибуля - 75 г;

  • бальзамічний оцет - 30 мл;

  • печериці - 250 г;

  • біле вино - 55 мл;

  • тостовий хліб;

  • сир;
  • Смажені шампіньйони з цибулею

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Півкільця білого лука спершу пасеруємо до м'якості в оливковій олії, а потім поливаємо оцтом і даємо йому повністю випарується. Окремо смажимо пластинки грибів, заливши їх вином, також чекаючи повного випаровування вологи. Змішуємо вміст двох сковорідках і смажимо печериці з цибулею ще 3-4 хвилини. Змащуємо тостовий хліб маслом і покриваємо шаром тертого сиру. Зверху розміщуємо засмажку з цибулі і грибів, накриваємо все другим шматком хліба і готуємо тости на грилі або сухій сковороді, поки сир не розплавиться.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:43
    Переглядів: 1434