Лазанья з грибами і куркою
Існують десятки варіацій улюбленого італійського блюда лазаньї, кожна з яких заслуговує окремої статті. Так чи інакше, цю ми вирішили присвятити лазіння з курятини з грибами: просто, смачно, а головне – доступно.
Інгредієнти:
Для лазаньї:
куряче філе - 750 г;
печериці - 240 г;
солодкий цибуля - 60 г;
часник - 8 зубчиків;
свіжий розмарин - 1 ст. ложка;
свіжий шпинат - 350 г;
оливкова олія - 30 мл;
тертий пармезан - 90 г;
моцарелла - 120 г;
сир - 340 г;
цедра 1 лимона;
листи пасти.
Для соусу:
вершкове масло - 65 г;
борошно - 40 г;
розмарин свіжий - 1 ст. ложка;
молоко - 750 мл;
щіпка мускату.
Приготування
Ставимо за духовку розігріватися до 200°С. Куру нарізаємо соломкою, приправляємо і обсмажуємо в оливковій олії. Готову птицю перекладаємо на тарілку, а в тій же посуді обсмажуємо цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу додаємо подрібнений часник, чекаємо ще хвилину, потім кладемо розмарин і гриби. Коли волога з грибів випарується, додаємо на сковороду шпинат, чекаючи моменту, поки листя зів'яне і змішуємо все з куркою.
Беремося за соус. На розтопленому маслі обсмажуємо борошно хвилин 5 заливаємо його молоком, додаємо розмарин і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Коли соус загусне, вмішуємо в нього тертий сир і приправляємо за смаком.
На дно форми вливаємо 120 мл вершкового соусу, викладаємо листи пасти, покриваємо їх сиром, розподіляємо начинку з кури і грибів, поливаємо ще 120 мл соусу, посипаємо жменею тертого пармезану і моцарелли. Додаємо цедру лимона і повторюємо шари, поки не заповнимо форму. Останнім шаром повинен йти сир, після чого курячу лазанью з грибами можна ставити в духовку на 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для лазаньї:
курячий фарш - 310 г;
свіжі печериці - 260 г;
білий цибулю - 70 г;
морква - 70 г;
біле сухе вино - 260 мл;
томати у власному соку - 400 г;
листи для лазаньї;
мікс з тертих сирів.
Для соусу:
вершкове масло - 55 г;
борошно - 32 м;
молоко - 530 мл;
лист лавра.
Приготування
Починаємо приготування з начинки. Підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і грибами. Коли овочі стануть м'якими, кладемо до них часник, а коли він пустить аромат додаємо курячий фарш. Коли фарш схопиться, заливаємо його вином, чекаємо, поки рідина випарується майже повністю, а потім додаємо томати. Через 8-10 хвилин гасіння на слабкому вогні, вміст сковороди має перетвориться в густий томатний соус.
Беремося за другий соус – вершковий. Розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому борошно. Розводимо борошняний грудку молоком, кладемо лист лавра, спеції за смаком і варимо, поки бешамель не загусне. Витягаємо лавровий лист і злегка остуджуємо соус.
Приступаємо до формування нашої лазаньї з курячим фаршем, робити це елементарно просто: чергуйте шари двох соусів з листами пасти, а в кінці посипте блюдо щедрою жменею тертого сиру. 45 хвилин при 200°С (перші півгодини під фольгою) і можна пробувати італійську класику.
Інгредієнти:
куряче філе - 15 кг;
білий цибулю - 135 г;
томати сушені - 70 г;
печериці - 450 г;
часникові зубчики - 4 шт.;
мікс італійських трав - 5 г;
лист лавра;
томати у власному соку - 900 г;
курячий бульйон - 3 л;
томатна паста 80 г;
паста «гнізда» - 160 г;
свіжий базилік;
свіжа моцарелла.
Приготування
Курячі грудки цілком обсмажуємо в глибокій каструлі до рум'яного кольору. Слідом кладемо цибулю, часник, гриби і томати. Не забуваємо про спеції і трави. Через 7 хвилин заливаємо вміст каструлі томатами у власному соку, а також бульйоном змішаним з томатною пастою. Накриваємо каструлю кришкою, вибираємо мінімальний жар і тушкуємо все не менше 4 годин. Витягаємо куру, подрібнюємо її, повертаємо назад в суп і туди ж кладемо «гнізда». Коли паста звариться, розливаємо суп по тарілках і подаємо з базиліком і сиром.
Рецепт лазаньї з курячим фаршем і розмарином
Інгредієнти:
Для лазаньї:
Для соусу:
Приготування
Ставимо за духовку розігріватися до 200°С. Куру нарізаємо соломкою, приправляємо і обсмажуємо в оливковій олії. Готову птицю перекладаємо на тарілку, а в тій же посуді обсмажуємо цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу додаємо подрібнений часник, чекаємо ще хвилину, потім кладемо розмарин і гриби. Коли волога з грибів випарується, додаємо на сковороду шпинат, чекаючи моменту, поки листя зів'яне і змішуємо все з куркою.
Беремося за соус. На розтопленому маслі обсмажуємо борошно хвилин 5 заливаємо його молоком, додаємо розмарин і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Коли соус загусне, вмішуємо в нього тертий сир і приправляємо за смаком.
На дно форми вливаємо 120 мл вершкового соусу, викладаємо листи пасти, покриваємо їх сиром, розподіляємо начинку з кури і грибів, поливаємо ще 120 мл соусу, посипаємо жменею тертого пармезану і моцарелли. Додаємо цедру лимона і повторюємо шари, поки не заповнимо форму. Останнім шаром повинен йти сир, після чого курячу лазанью з грибами можна ставити в духовку на 40 хвилин.
Лазанья з курячого фаршу
Інгредієнти:
Для лазаньї:
Для соусу:
Приготування
Починаємо приготування з начинки. Підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і грибами. Коли овочі стануть м'якими, кладемо до них часник, а коли він пустить аромат додаємо курячий фарш. Коли фарш схопиться, заливаємо його вином, чекаємо, поки рідина випарується майже повністю, а потім додаємо томати. Через 8-10 хвилин гасіння на слабкому вогні, вміст сковороди має перетвориться в густий томатний соус.
Беремося за другий соус – вершковий. Розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому борошно. Розводимо борошняний грудку молоком, кладемо лист лавра, спеції за смаком і варимо, поки бешамель не загусне. Витягаємо лавровий лист і злегка остуджуємо соус.
Приступаємо до формування нашої лазаньї з курячим фаршем, робити це елементарно просто: чергуйте шари двох соусів з листами пасти, а в кінці посипте блюдо щедрою жменею тертого сиру. 45 хвилин при 200°С (перші півгодини під фольгою) і можна пробувати італійську класику.
Грибна Суп лазанья – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Курячі грудки цілком обсмажуємо в глибокій каструлі до рум'яного кольору. Слідом кладемо цибулю, часник, гриби і томати. Не забуваємо про спеції і трави. Через 7 хвилин заливаємо вміст каструлі томатами у власному соку, а також бульйоном змішаним з томатною пастою. Накриваємо каструлю кришкою, вибираємо мінімальний жар і тушкуємо все не менше 4 годин. Витягаємо куру, подрібнюємо її, повертаємо назад в суп і туди ж кладемо «гнізда». Коли паста звариться, розливаємо суп по тарілках і подаємо з базиліком і сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з