Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з грибами і куркою

Лазанья з грибами і куркою

21-06-2015, 12:34
874
Лазанья з грибами і куркою
Існують десятки варіацій улюбленого італійського блюда лазаньї, кожна з яких заслуговує окремої статті. Так чи інакше, цю ми вирішили присвятити лазіння з курятини з грибами: просто, смачно, а головне – доступно.

Рецепт лазаньї з курячим фаршем і розмарином


Інгредієнти:
Для лазаньї:

  • куряче філе - 750 г;

  • печериці - 240 г;

  • солодкий цибуля - 60 г;

  • часник - 8 зубчиків;

  • свіжий розмарин - 1 ст. ложка;

  • свіжий шпинат - 350 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • тертий пармезан - 90 г;

  • моцарелла - 120 г;

  • сир - 340 г;

  • цедра 1 лимона;

  • листи пасти.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 65 г;

  • борошно - 40 г;

  • розмарин свіжий - 1 ст. ложка;

  • молоко - 750 мл;

  • щіпка мускату.


  • Приготування
    Ставимо за духовку розігріватися до 200°С. Куру нарізаємо соломкою, приправляємо і обсмажуємо в оливковій олії. Готову птицю перекладаємо на тарілку, а в тій же посуді обсмажуємо цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу додаємо подрібнений часник, чекаємо ще хвилину, потім кладемо розмарин і гриби. Коли волога з грибів випарується, додаємо на сковороду шпинат, чекаючи моменту, поки листя зів'яне і змішуємо все з куркою.
    Беремося за соус. На розтопленому маслі обсмажуємо борошно хвилин 5 заливаємо його молоком, додаємо розмарин і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Коли соус загусне, вмішуємо в нього тертий сир і приправляємо за смаком.
    На дно форми вливаємо 120 мл вершкового соусу, викладаємо листи пасти, покриваємо їх сиром, розподіляємо начинку з кури і грибів, поливаємо ще 120 мл соусу, посипаємо жменею тертого пармезану і моцарелли. Додаємо цедру лимона і повторюємо шари, поки не заповнимо форму. Останнім шаром повинен йти сир, після чого курячу лазанью з грибами можна ставити в духовку на 40 хвилин.

    Лазанья з курячого фаршу


    Інгредієнти:
    Для лазаньї:

  • курячий фарш - 310 г;

  • свіжі печериці - 260 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • морква - 70 г;

  • біле сухе вино - 260 мл;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • листи для лазаньї;

  • мікс з тертих сирів.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 32 м;

  • молоко - 530 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Починаємо приготування з начинки. Підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і грибами. Коли овочі стануть м'якими, кладемо до них часник, а коли він пустить аромат додаємо курячий фарш. Коли фарш схопиться, заливаємо його вином, чекаємо, поки рідина випарується майже повністю, а потім додаємо томати. Через 8-10 хвилин гасіння на слабкому вогні, вміст сковороди має перетвориться в густий томатний соус.
    Беремося за другий соус – вершковий. Розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому борошно. Розводимо борошняний грудку молоком, кладемо лист лавра, спеції за смаком і варимо, поки бешамель не загусне. Витягаємо лавровий лист і злегка остуджуємо соус.
    Приступаємо до формування нашої лазаньї з курячим фаршем, робити це елементарно просто: чергуйте шари двох соусів з листами пасти, а в кінці посипте блюдо щедрою жменею тертого сиру. 45 хвилин при 200°С (перші півгодини під фольгою) і можна пробувати італійську класику.

    Грибна Суп лазанья – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 15 кг;

  • білий цибулю - 135 г;

  • томати сушені - 70 г;

  • печериці - 450 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • мікс італійських трав - 5 г;

  • лист лавра;

  • томати у власному соку - 900 г;

  • курячий бульйон - 3 л;

  • томатна паста 80 г;

  • паста «гнізда» - 160 г;

  • свіжий базилік;
  • Лазанья з грибами і куркою

  • свіжа моцарелла.


  • Приготування
    Курячі грудки цілком обсмажуємо в глибокій каструлі до рум'яного кольору. Слідом кладемо цибулю, часник, гриби і томати. Не забуваємо про спеції і трави. Через 7 хвилин заливаємо вміст каструлі томатами у власному соку, а також бульйоном змішаним з томатною пастою. Накриваємо каструлю кришкою, вибираємо мінімальний жар і тушкуємо все не менше 4 годин. Витягаємо куру, подрібнюємо її, повертаємо назад в суп і туди ж кладемо «гнізда». Коли паста звариться, розливаємо суп по тарілках і подаємо з базиліком і сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з лаваша з фаршем
    Лазанья з лаваша з фаршем
    Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з