Існують десятки варіацій улюбленого італійського блюда лазаньї, кожна з яких заслуговує окремої статті. Так чи інакше, цю ми вирішили присвятити лазіння з курятини з грибами: просто, смачно, а головне – доступно.
Рецепт лазаньї з курячим фаршем і розмарином
Інгредієнти: Для лазаньї:
куряче філе - 750 г; печериці - 240 г; солодкий цибуля - 60 г; часник - 8 зубчиків; свіжий розмарин - 1 ст. ложка; свіжий шпинат - 350 г; оливкова олія - 30 мл; тертий пармезан - 90 г; моцарелла - 120 г; сир - 340 г; цедра 1 лимона; листи пасти. Для соусу:
вершкове масло - 65 г; борошно - 40 г; розмарин свіжий - 1 ст. ложка; молоко - 750 мл; щіпка мускату. Приготування Ставимо за духовку розігріватися до 200°С. Куру нарізаємо соломкою, приправляємо і обсмажуємо в оливковій олії. Готову птицю перекладаємо на тарілку, а в тій же посуді обсмажуємо цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу додаємо подрібнений часник, чекаємо ще хвилину, потім кладемо розмарин і гриби. Коли волога з грибів випарується, додаємо на сковороду шпинат, чекаючи моменту, поки листя зів'яне і змішуємо все з куркою.
Беремося за соус. На розтопленому маслі обсмажуємо борошно хвилин 5 заливаємо його молоком, додаємо розмарин і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Коли соус загусне, вмішуємо в нього тертий сир і приправляємо за смаком.
На дно форми вливаємо 120 мл вершкового соусу, викладаємо листи пасти, покриваємо їх сиром, розподіляємо начинку з кури і грибів, поливаємо ще 120 мл соусу, посипаємо жменею тертого пармезану і моцарелли. Додаємо цедру лимона і повторюємо шари, поки не заповнимо форму. Останнім шаром повинен йти сир, після чого курячу лазанью з грибами можна ставити в духовку на 40 хвилин.
Лазанья з курячого фаршу
Інгредієнти: Для лазаньї:
курячий фарш - 310 г; свіжі печериці - 260 г; білий цибулю - 70 г; морква - 70 г; біле сухе вино - 260 мл; томати у власному соку - 400 г; листи для лазаньї; мікс з тертих сирів. Для соусу:
вершкове масло - 55 г; борошно - 32 м; молоко - 530 мл; лист лавра. Приготування Починаємо приготування з начинки. Підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і грибами. Коли овочі стануть м'якими, кладемо до них часник, а коли він пустить аромат додаємо курячий фарш. Коли фарш схопиться, заливаємо його вином, чекаємо, поки рідина випарується майже повністю, а потім додаємо томати. Через 8-10 хвилин гасіння на слабкому вогні, вміст сковороди має перетвориться в густий томатний соус.
Беремося за другий соус – вершковий. Розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому борошно. Розводимо борошняний грудку молоком, кладемо лист лавра, спеції за смаком і варимо, поки бешамель не загусне. Витягаємо лавровий лист і злегка остуджуємо соус.
Приступаємо до формування нашої лазаньї з курячим фаршем, робити це елементарно просто: чергуйте шари двох соусів з листами пасти, а в кінці посипте блюдо щедрою жменею тертого сиру. 45 хвилин при 200°С (перші півгодини під фольгою) і можна пробувати італійську класику.
Грибна Суп лазанья – рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 15 кг; білий цибулю - 135 г; томати сушені - 70 г; печериці - 450 г; часникові зубчики - 4 шт.; мікс італійських трав - 5 г; лист лавра; томати у власному соку - 900 г; курячий бульйон - 3 л; томатна паста 80 г; паста «гнізда» - 160 г; свіжий базилік; свіжа моцарелла. Приготування Курячі грудки цілком обсмажуємо в глибокій каструлі до рум'яного кольору. Слідом кладемо цибулю, часник, гриби і томати. Не забуваємо про спеції і трави. Через 7 хвилин заливаємо вміст каструлі томатами у власному соку, а також бульйоном змішаним з томатною пастою. Накриваємо каструлю кришкою, вибираємо мінімальний жар і тушкуємо все не менше 4 годин. Витягаємо куру, подрібнюємо її, повертаємо назад в суп і туди ж кладемо «гнізда». Коли паста звариться, розливаємо суп по тарілках і подаємо з базиліком і сиром.