Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з лаваша з фаршем

Лазанья з лаваша з фаршем

21-06-2015, 12:42
1 222
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья – відоме багатьом смачне блюдо італійської кухні, виконане шарами. Готується воно легко і труднощі зазвичай виникають тільки з придбанням спеціальних аркушів. Звичайно, їх можна зробити самостійно, а можна використовувати альтернативний варіант. Пропонуємо вам кілька рецептів лазаньї з лаваша з фаршем.

Рецепт лазаньї з лаваша


Інгредієнти:

  • фарш свино-яловичий – 05 кг;

  • борошно – 40 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • паста томатна – 100 мл;

  • вершки – 100 мл;

  • спеції;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • молоко – 300 мл;

  • сир твердий – 500 г;

  • тонкий лаваш – 4 листа.


  • Приготування
    Як приготувати лазанью з лаваша? Цибулину очистити, дрібненько ріжемо і пасеруємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10. Заправляємо обжарку томатною пастою, посипаємо сіллю, цукром і додаємо вершки. Ретельно все перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо деякий час. А поки давайте зробимо вершковий соус: у казані розпускаємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі поступово підливаємо молоко, додаємо сіль і акуратно розмішуємо, поки маса не загусне. Форму для випікання промазуємо білим соусом, викладаємо лист лавашу, наносимо соусом, розподіляємо по поверхні трохи фаршу і присипаємо сиром. Повторюємо послідовність 3 рази і верхній аркуш лаваша заливаємо залишками соусу, посипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і засікаємо рівно півгодини. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порційними шматками, подаємо гостям.

    Рецепт ледачою лазаньї з лаваша


    Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г;

  • домашній фарш м'ясний – 500 г;

  • тонкий вірменський лаваш – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування
    Для приготування лазаньї з вірменського лаваша чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім викладаємо до нього терту моркву і фарш. Продовжуємо тушкувати все разом до готовності, подсаливая за смаком. У самому кінці додаємо свіжу рубану зелень, і знімаємо начинку з плити. Тепер займемося соусом: розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло, висипаємо борошно і злегка пасеруємо. Далі вливаємо гаряче молоко, додаємо спеції, кип'ятимо суміш і пару хвилин варимо до загустіння. Після цього починаємо формувати нашу страву. Дно дека промазуємо соусом, викладаємо лист лавашу, розподіляємо зверху частина начинки і накриваємо наступним листом. Повторюємо так до тих пір, поки не закінчиться вся начинка. Останній шар заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ліниву лазанью з лаваша в духовку, приблизно на півгодини.

    Лазанья з лаваша з куркою


    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 500 г;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • вірменський лаваш – 4 шт.;

  • вершки 10 % - 100 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжий базилік – 50 г;

  • сир – 400 г;

  • молоко – 400 мл;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на розігрітому маслечко
    Лазанья з лаваша з фаршем
    до рум'яного кольору. Далі викладаємо фарш і обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо томатну пасту, додаємо спеції і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно вливаємо вершки, дрібно рубаний базилік, накриваємо кришкою і засікаємо ще 7 хвилин. На іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі частинами вводимо молоко і кидаємо сіль. Даємо соусу прокипіти і знімаємо його з вогню. Форму для запікання змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист лавашу, а зверху розподіляємо начинку і присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари кілька разів і ставимо страву в гарячу духовку на півгодини. Ось і все, швидка лазанья з лаваша готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з лаваша
    Лазанья з лаваша
    Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
    Страви з фаршу в духовці
    Страви з фаршу в духовці
    Сьогодні мова піде про простих і смачних стравах з фаршу, запечених в духовці. Таке чудове страву, неодмінно порадує ваших друзів і близьких. У нашій
    Пиріг з лаваша
    Пиріг з лаваша
    Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів