Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья – відоме багатьом смачне блюдо італійської кухні, виконане шарами. Готується воно легко і труднощі зазвичай виникають тільки з придбанням спеціальних аркушів. Звичайно, їх можна зробити самостійно, а можна використовувати альтернативний варіант. Пропонуємо вам кілька рецептів лазаньї з лаваша з фаршем.
Інгредієнти:
фарш свино-яловичий – 05 кг;
борошно – 40 г;
цибулина – 1 шт.;
паста томатна – 100 мл;
вершки – 100 мл;
спеції;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
молоко – 300 мл;
сир твердий – 500 г;
тонкий лаваш – 4 листа.
Приготування
Як приготувати лазанью з лаваша? Цибулину очистити, дрібненько ріжемо і пасеруємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10. Заправляємо обжарку томатною пастою, посипаємо сіллю, цукром і додаємо вершки. Ретельно все перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо деякий час. А поки давайте зробимо вершковий соус: у казані розпускаємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі поступово підливаємо молоко, додаємо сіль і акуратно розмішуємо, поки маса не загусне. Форму для випікання промазуємо білим соусом, викладаємо лист лавашу, наносимо соусом, розподіляємо по поверхні трохи фаршу і присипаємо сиром. Повторюємо послідовність 3 рази і верхній аркуш лаваша заливаємо залишками соусу, посипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і засікаємо рівно півгодини. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порційними шматками, подаємо гостям.
Інгредієнти:
морква – 1 шт.;
масло вершкове – 50 г;
домашній фарш м'ясний – 500 г;
тонкий вірменський лаваш – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
сир – 100 г;
молоко – 1 ст.;
борошно – 2 ст. ложки;
спеції;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Для приготування лазаньї з вірменського лаваша чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім викладаємо до нього терту моркву і фарш. Продовжуємо тушкувати все разом до готовності, подсаливая за смаком. У самому кінці додаємо свіжу рубану зелень, і знімаємо начинку з плити. Тепер займемося соусом: розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло, висипаємо борошно і злегка пасеруємо. Далі вливаємо гаряче молоко, додаємо спеції, кип'ятимо суміш і пару хвилин варимо до загустіння. Після цього починаємо формувати нашу страву. Дно дека промазуємо соусом, викладаємо лист лавашу, розподіляємо зверху частина начинки і накриваємо наступним листом. Повторюємо так до тих пір, поки не закінчиться вся начинка. Останній шар заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ліниву лазанью з лаваша в духовку, приблизно на півгодини.
Інгредієнти:
фарш курячий – 500 г;
паста томатна – 1 ст. ложка;
вірменський лаваш – 4 шт.;
вершки 10 % - 100 мл;
цибулина – 1 шт.;
свіжий базилік – 50 г;
сир – 400 г;
молоко – 400 мл;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 50 г;
спеції.
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на розігрітому маслечко до рум'яного кольору. Далі викладаємо фарш і обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо томатну пасту, додаємо спеції і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно вливаємо вершки, дрібно рубаний базилік, накриваємо кришкою і засікаємо ще 7 хвилин. На іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі частинами вводимо молоко і кидаємо сіль. Даємо соусу прокипіти і знімаємо його з вогню. Форму для запікання змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист лавашу, а зверху розподіляємо начинку і присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари кілька разів і ставимо страву в гарячу духовку на півгодини. Ось і все, швидка лазанья з лаваша готова!
Рецепт лазаньї з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати лазанью з лаваша? Цибулину очистити, дрібненько ріжемо і пасеруємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10. Заправляємо обжарку томатною пастою, посипаємо сіллю, цукром і додаємо вершки. Ретельно все перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо деякий час. А поки давайте зробимо вершковий соус: у казані розпускаємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі поступово підливаємо молоко, додаємо сіль і акуратно розмішуємо, поки маса не загусне. Форму для випікання промазуємо білим соусом, викладаємо лист лавашу, наносимо соусом, розподіляємо по поверхні трохи фаршу і присипаємо сиром. Повторюємо послідовність 3 рази і верхній аркуш лаваша заливаємо залишками соусу, посипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і засікаємо рівно півгодини. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порційними шматками, подаємо гостям.
Рецепт ледачою лазаньї з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування лазаньї з вірменського лаваша чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім викладаємо до нього терту моркву і фарш. Продовжуємо тушкувати все разом до готовності, подсаливая за смаком. У самому кінці додаємо свіжу рубану зелень, і знімаємо начинку з плити. Тепер займемося соусом: розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло, висипаємо борошно і злегка пасеруємо. Далі вливаємо гаряче молоко, додаємо спеції, кип'ятимо суміш і пару хвилин варимо до загустіння. Після цього починаємо формувати нашу страву. Дно дека промазуємо соусом, викладаємо лист лавашу, розподіляємо зверху частина начинки і накриваємо наступним листом. Повторюємо так до тих пір, поки не закінчиться вся начинка. Останній шар заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ліниву лазанью з лаваша в духовку, приблизно на півгодини.
Лазанья з лаваша з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на розігрітому маслечко до рум'яного кольору. Далі викладаємо фарш і обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо томатну пасту, додаємо спеції і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно вливаємо вершки, дрібно рубаний базилік, накриваємо кришкою і засікаємо ще 7 хвилин. На іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі частинами вводимо молоко і кидаємо сіль. Даємо соусу прокипіти і знімаємо його з вогню. Форму для запікання змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист лавашу, а зверху розподіляємо начинку і присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари кілька разів і ставимо страву в гарячу духовку на півгодини. Ось і все, швидка лазанья з лаваша готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
Страви з фаршу в духовці
Сьогодні мова піде про простих і смачних стравах з фаршу, запечених в духовці. Таке чудове страву, неодмінно порадує ваших друзів і близьких. У нашій
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Лазанья в мультиварці
Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів