Страви з фаршу в духовці

Страва з фаршу з овочами в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на заздалегідь розігрітій сковороді з додаванням невеликої кількістю масла близько 5 хвилин. Потім додаємо м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 10. Після цього підсолюємо, перчимо, заправляємо томатною пастою і виливаємо вершки. Перемішуємо лопаткою, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо ще трошки.
А цим часом поки приготуємо вершковий соус - у сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо борошно і прогріваємо до теплого рум'яного кольору. Тепер поступово вливаємо молоко, додаємо сіль, італійські трави і розмішуємо, поки маса не загусне.
Форму для випікання змащуємо приготованим білим соусом, кладемо лист лавашу, потім знову змащуємо його соусом, викладаємо по поверхні трохи фаршу і посипаємо сиром. Повторюємо процедуру 3 рази, чергуючи з порізаними овочами. Верхній лист лаваша заливаємо залишками соусу і рясно посипаємо сиром. Ставимо форму в розігріту духовку на 30 хвилин. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порціонними шматочками, подаємо до столу.
Страва з фаршу з рисом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рис заздалегідь відварюємо в підсоленій воді. А цим часом чистимо поки овочі. Потім цибулька дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочке і пасеруємо все на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо до овочів м'ясний фарш і обсмажуємо ще хвилин 15. Далі з'єднуємо вміст сковороди з готовим рисом, солимо, додаємо яйця і кладемо сметану. Добре все вимішуємо.
Краї форми для запікання промазуємо невеликою кількістю рослинного масла, за бажанням присипаємо меленими сухарями і викладаємо приготовану масу, розрівнюючи її ложкою. Верх змащуємо сметаною і відправляємо нашу запіканку в нагріту духовку приблизно на 30-40 хвилин.
Страва з фаршу і кабачків в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для початку чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями, а моркву крупно натираємо на тертці. Кабачок

Тепер акуратно з'єднуємо вміст двох сковорідок, кидаємо за бажанням подрібнену зелень, перемішуємо і перекладаємо масу у форму для запікання, промазану рослинним маслом. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо нашу запіканку в гарячу духовку на 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде

Страви з фаршу і картоплі
З м'ясного фаршу і картоплі можна зробити безліч смачних і цікавих страв. У нашій статті ми розповімо, як приготувати чудову запіканку, картопляну

М'ясні кульки
М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька

Запіканка з квасолі
Запіканка з квасолі - дуже корисною і смачне блюдо! Готувати таку запіканку можна як з м'ясом, так і виключно з овочами, що безсумнівно оцінять і

Святкове блюдо з фаршу
Напередодні святкових днів господині шукають, щоб такого новенького і оригінального подати на урочистий обід. І сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих

Котлети «Замет» - рецепт
Напевно, вам вже набридли традиційні м'ясні і овочеві котлети?! Тоді пропонуємо вам здивувати близьких і гостей новим і вишуканим блюдом - котлетами