Святкове блюдо з фаршу
Давайте дізнаємося з вами якісь святкові страви можна приготувати з фаршу і здивувати гостей вашими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
фарш мясний (готовий) - 500 г;
морква - 2 шт.;
хліб - 100 г;
молоко - 200 мл;
цибулина ріпчаста - 2 шт.;
яйце - 5 шт.;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на маленькій терочке. Хлібець замочуємо в теплому молоці, трохи віджимаємо і з'єднуємо з фаршем. Додаємо підготовлені овочі, розбиваємо 1 яйце, приправляємо спеціями і добре перемішуємо. Тепер поділяємо фарш на 4 однакові частини, з кожної формуємо «гніздечко» і викладаємо на деко, промазанний маслом. У кожну заготовку розбиваємо по курячому яйцю, підсолюємо трохи, ставимо в духовку і запікаємо 40 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
цибулина - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
свіжа петрушка - 1 пучок;
фарш яловичий - 700 г;
спеції;
помідори - 400 р.
Приготування
Для початку давайте підготуємо всі інгредієнти: картопля ретельно промиваємо і відварюємо в невеликій кількості води до готовності. Цибулину і часник чистимо і дрібно шаткуємо. Петрушку промиваємо в холодній воді, витираємо рушником і рубаємо ножем.
Тепер викладаємо в миску м'ясний фарш, додаємо в нього яйця, цибулька, часничок, свіжу петрушку, і гарненько перемішуємо. Приправляємо масу спеціями за смаком.
Роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Відварну картоплю чистимо, шаткуємо кружечками і кладемо у форму. Зверху рівним шаром викладаємо фарш і запікаємо страву в заздалегідь прогрітій духовці 50 хвилин при температурі 225 градусів. Не гаючи часу, беремо помідори, промиваємо, видаляємо підстави плодоніжок і нарізаємо помідори кружечками. Через 30 хвилин запікання, акуратно викладаємо їх на фарш і запікаємо до готовності.
Інгредієнти:
вірменський тоненький лаваш - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
помідор свіжий - 1 шт.;
сир - 150 г;
м'ясний фарш - 350 г;
свіжа зелень;
спеції.
Для соусу:
молоко коров'яче - 05 ст.;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
сіль.
Приготування
М'ясний фарш злегка обсмажуємо на сковороді, підсолюємо, перемішуємо і викладаємо в глибоку тарілку. На цій же сковороді пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо помідори і свіжий укропчик. Тепер робимо соус: борошно розвести в молоці, додаємо дрібку солі, кип'ятимо і відразу знімаємо з вогню.
У змащену маслом форму викладаємо всі інгредієнти шарами: спочатку вірменський лаваш , потім фарш, потім знову лаваш, овочі і знову лаваш. Зверху заливаємо соусом рясно, присипаємо тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин у духовку запікатися.
Святкове блюдо з м'ясного фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на маленькій терочке. Хлібець замочуємо в теплому молоці, трохи віджимаємо і з'єднуємо з фаршем. Додаємо підготовлені овочі, розбиваємо 1 яйце, приправляємо спеціями і добре перемішуємо. Тепер поділяємо фарш на 4 однакові частини, з кожної формуємо «гніздечко» і викладаємо на деко, промазанний маслом. У кожну заготовку розбиваємо по курячому яйцю, підсолюємо трохи, ставимо в духовку і запікаємо 40 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
Смачне святкове блюдо з фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте підготуємо всі інгредієнти: картопля ретельно промиваємо і відварюємо в невеликій кількості води до готовності. Цибулину і часник чистимо і дрібно шаткуємо. Петрушку промиваємо в холодній воді, витираємо рушником і рубаємо ножем.
Тепер викладаємо в миску м'ясний фарш, додаємо в нього яйця, цибулька, часничок, свіжу петрушку, і гарненько перемішуємо. Приправляємо масу спеціями за смаком.
Роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Відварну картоплю чистимо, шаткуємо кружечками і кладемо у форму. Зверху рівним шаром викладаємо фарш і запікаємо страву в заздалегідь прогрітій духовці 50 хвилин при температурі 225 градусів. Не гаючи часу, беремо помідори, промиваємо, видаляємо підстави плодоніжок і нарізаємо помідори кружечками. Через 30 хвилин запікання, акуратно викладаємо їх на фарш і запікаємо до готовності.
Рецепт святкової страви з фаршу
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
М'ясний фарш злегка обсмажуємо на сковороді, підсолюємо, перемішуємо і викладаємо в глибоку тарілку. На цій же сковороді пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо помідори і свіжий укропчик. Тепер робимо соус: борошно розвести в молоці, додаємо дрібку солі, кип'ятимо і відразу знімаємо з вогню.
У змащену маслом форму викладаємо всі інгредієнти шарами: спочатку вірменський лаваш , потім фарш, потім знову лаваш, овочі і знову лаваш. Зверху заливаємо соусом рясно, присипаємо тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин у духовку запікатися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Страви з фаршу в духовці
Сьогодні мова піде про простих і смачних стравах з фаршу, запечених в духовці. Таке чудове страву, неодмінно порадує ваших друзів і близьких. У нашій
Страви з фаршу і картоплі
З м'ясного фаршу і картоплі можна зробити безліч смачних і цікавих страв. У нашій статті ми розповімо, як приготувати чудову запіканку, картопляну
М'ясні кульки
М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька
Кошики з фаршем
Кошики з фаршем - це оригінальна ситна закуска, яка, без сумніву, прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте приготуємо їх з фаршем і грибами,
Котлети «Замет» - рецепт
Напевно, вам вже набридли традиційні м'ясні і овочеві котлети?! Тоді пропонуємо вам здивувати близьких і гостей новим і вишуканим блюдом - котлетами