Давайте дізнаємося з вами якісь святкові страви можна приготувати з фаршу і здивувати гостей вашими кулінарними здібностями.
Святкове блюдо з м'ясного фаршу
Інгредієнти: фарш мясний (готовий) - 500 г; морква - 2 шт.; хліб - 100 г; молоко - 200 мл; цибулина ріпчаста - 2 шт.; яйце - 5 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на маленькій терочке. Хлібець замочуємо в теплому молоці, трохи віджимаємо і з'єднуємо з фаршем. Додаємо підготовлені овочі, розбиваємо 1 яйце, приправляємо спеціями і добре перемішуємо. Тепер поділяємо фарш на 4 однакові частини, з кожної формуємо «гніздечко» і викладаємо на деко, промазанний маслом. У кожну заготовку розбиваємо по курячому яйцю, підсолюємо трохи, ставимо в духовку і запікаємо 40 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
Смачне святкове блюдо з фаршу
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа петрушка - 1 пучок; фарш яловичий - 700 г; спеції; помідори - 400 р. Приготування Для початку давайте підготуємо всі інгредієнти: картопля ретельно промиваємо і відварюємо в невеликій кількості води до готовності. Цибулину і часник чистимо і дрібно шаткуємо. Петрушку промиваємо в холодній воді, витираємо рушником і рубаємо ножем.
Тепер викладаємо в миску м'ясний фарш, додаємо в нього яйця, цибулька, часничок, свіжу петрушку, і гарненько перемішуємо. Приправляємо масу спеціями за смаком.
Роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Відварну картоплю чистимо, шаткуємо кружечками і кладемо у форму. Зверху рівним шаром викладаємо фарш і запікаємо страву в заздалегідь прогрітій духовці 50 хвилин при температурі 225 градусів. Не гаючи часу, беремо помідори, промиваємо, видаляємо підстави плодоніжок і нарізаємо помідори кружечками. Через 30 хвилин запікання, акуратно викладаємо їх на фарш і запікаємо до готовності.
Рецепт святкової страви з фаршу
Інгредієнти: вірменський тоненький лаваш - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; помідор свіжий - 1 шт.; сир - 150 г; м'ясний фарш - 350 г; свіжа зелень; спеції. Для соусу:
молоко коров'яче - 05 ст.; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; сіль. Приготування М'ясний фарш злегка обсмажуємо на сковороді, підсолюємо, перемішуємо і викладаємо в глибоку тарілку. На цій же сковороді пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо помідори і свіжий укропчик. Тепер робимо соус: борошно розвести в молоці, додаємо дрібку солі, кип'ятимо і відразу знімаємо з вогню.
У змащену маслом форму викладаємо всі інгредієнти шарами: спочатку вірменський лаваш , потім фарш, потім знову лаваш, овочі і знову лаваш. Зверху заливаємо соусом рясно, присипаємо тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин у духовку запікатися.