Страви з фаршу і картоплі

Запіканка з фаршу і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, картоплю промиваємо, очищаємо, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності, кидаючи лавровий листочок. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо до прозорості, на добре розігрітій сковороді в рослинному маслечко. Тепер викладаємо сюди фарш і приправляємо всі спеціями. Смажимо до готовності, постійно помішуючи.
Коли картопля звариться, виймаємо лавровий лист і товкачкою перетворюємо все в пюре. Далі беремо форму для запікання, промазуємо її вершковим маслом і щільним шаром викладаємо на дно картопляне пюре . Потім покриваємо всі рівномірно фаршем з цибулею, промазуємо сметаною і посипаємо натертим сиром. Відправляємо запіканку в розігріту духовку і засікаємо приблизно 40 хвилин. Потім обережно виймаємо, ділимо на порції і подаємо до столу.
Картопляна бабка з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати смачне і ситне блюдо, використовуючи картоплю і м'ясний фарш? Все дуже просто! Очищений картопля промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і натираємо на спеціальній овочевий тертці. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній тертці, а з цибулини знімаємо піну і шаткуємо дрібними кубиками. Потім половину цибулі обсмажуємо на рослинному масло і змішати з картоплею. Розбиваємо сюди ж яйця, кидаємо моркву, солимо і перчимо за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
М'ясний фарш теж приправляємо спеціями, додаємо решту сирої цибулька і перемішуємо. Запікаємо нашу страву в листі, виклавши його шарами: спочатку картопляний, потім м'ясної і знову овочевий. Відправляємо блюдо в духовку і чекаємо приблизно 30 хвилин, виставивши температуру 190 градусів. Подаємо готову бабку на стіл у гарячому вигляді, нарізавши порційними шматочками, посипавши дрібно нарізаною зеленню і зі сметанкою.
Рецепт страви з фаршу і картоплі
Інгредієнти:
Для фаршу:
Для панірування:
Приготування
Для приготування фаршу беремо свинину і яловичину, очищений картоплю, цибулю, часник і спеції. Картопля подрібнюємо на дрібній решітці і віджимаємо сік. М'ясо промиваємо, обсушуємо, обробляємо від плівок і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину дрібно рубаємо гострим ножем і з'єднуємо з м'ясом, картоплею

Тепер ставимо на вогонь глибоку товстостінну каструлю, наливаємо в неї масло і розігріваємо до кипіння. Акуратно викладаємо наші котлетки і обсмажуємо їх з двох сторін до готовності і золотистої скоринки. Після цього вливаємо в каструлю трохи води, накриваємо кришкою, пропарюють страва до повного випаровування рідини і подаємо з будь-яким гарніром і овочами в гарячому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з

Котлети з яловичини
Котлети з яловичини - досить ситне, смачне і поживне блюдо. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром і овочевими салатами. Давайте розберемося

Страви з фаршу в духовці
Сьогодні мова піде про простих і смачних стравах з фаршу, запечених в духовці. Таке чудове страву, неодмінно порадує ваших друзів і близьких. У нашій

Страви з картоплі в духовці
Картопля - смачний і універсальний овоч, з якого можна зробити безліч цікавих страв: перше і друге. Давайте детально розберемося, які страви з нього

Оладки з картоплі
Оладки з картоплі - чудове блюдо для розвантажувальних або пісних днів. Така страва неодмінно різноманітить ваш раціон. Давайте розберемося, як

Святкове блюдо з фаршу
Напередодні святкових днів господині шукають, щоб такого новенького і оригінального подати на урочистий обід. І сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих