Давайте дізнаємося з вами, які страви можна приготувати з фаршу і картоплі.
Запіканка з фаршу і картоплі
Інгредієнти: картопля - 15 кг; фарш яловичий - 500 г; лавровий лист - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сметана - 4 ст. ложки; спеції; масло вершкове - 1 ч. ложка; сир твердий - 150 р. Приготування Отже, картоплю промиваємо, очищаємо, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності, кидаючи лавровий листочок. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо до прозорості, на добре розігрітій сковороді в рослинному маслечко. Тепер викладаємо сюди фарш і приправляємо всі спеціями. Смажимо до готовності, постійно помішуючи.
Коли картопля звариться, виймаємо лавровий лист і товкачкою перетворюємо все в пюре. Далі беремо форму для запікання, промазуємо її вершковим маслом і щільним шаром викладаємо на дно картопляне пюре . Потім покриваємо всі рівномірно фаршем з цибулею, промазуємо сметаною і посипаємо натертим сиром. Відправляємо запіканку в розігріту духовку і засікаємо приблизно 40 хвилин. Потім обережно виймаємо, ділимо на порції і подаємо до столу.
Картопляна бабка з фаршем
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; картопля - 10 шт.; морква - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; масло рослинне - 50 мл; приправа - за смаком. Приготування Як приготувати смачне і ситне блюдо, використовуючи картоплю і м'ясний фарш? Все дуже просто! Очищений картопля промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і натираємо на спеціальній овочевий тертці. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній тертці, а з цибулини знімаємо піну і шаткуємо дрібними кубиками. Потім половину цибулі обсмажуємо на рослинному масло і змішати з картоплею. Розбиваємо сюди ж яйця, кидаємо моркву, солимо і перчимо за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
М'ясний фарш теж приправляємо спеціями, додаємо решту сирої цибулька і перемішуємо. Запікаємо нашу страву в листі, виклавши його шарами: спочатку картопляний, потім м'ясної і знову овочевий. Відправляємо блюдо в духовку і чекаємо приблизно 30 хвилин, виставивши температуру 190 градусів. Подаємо готову бабку на стіл у гарячому вигляді, нарізавши порційними шматочками, посипавши дрібно нарізаною зеленню і зі сметанкою.
Рецепт страви з фаршу і картоплі
Інгредієнти: Для фаршу:
м'якоть яловичини - 300 г; цибулина - 1 шт.; м'якоть свинини - 600 г; часник - 3 зубчики; картопля - 200 г; спеції. Для панірування:
масло рослинне - 40 мл; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; свіжа петрушка - 1 пучок. Приготування Для приготування фаршу беремо свинину і яловичину, очищений картоплю, цибулю, часник і спеції. Картопля подрібнюємо на дрібній решітці і віджимаємо сік. М'ясо промиваємо, обсушуємо, обробляємо від плівок і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину дрібно рубаємо гострим ножем і з'єднуємо з м'ясом, картоплею
і видавленим часником. Готовий фарш гарненько вимішуємо і злегка відбиваємо, накривши зверху харчовою плівкою. Потім беремо трохи м'ясної маси, формуємо кругленькі котлетки, обвалюємо їх ретельно суміші панірувальних сухарів і борошна.
Тепер ставимо на вогонь глибоку товстостінну каструлю, наливаємо в неї масло і розігріваємо до кипіння. Акуратно викладаємо наші котлетки і обсмажуємо їх з двох сторін до готовності і золотистої скоринки. Після цього вливаємо в каструлю трохи води, накриваємо кришкою, пропарюють страва до повного випаровування рідини і подаємо з будь-яким гарніром і овочами в гарячому вигляді.