М'ясні кульки
Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб було і смачно, і ситно, і до того ж швидко? Пропонуємо вам кілька рецептів м'ясних кульок. Їх можна посмажити на сковороді, запекти в духовці або згасити з підливою. Вони чудово доповнять будь-який гарнір і викличуть захоплення у ваших рідних. Давайте не будемо втрачати час, а негайно приступимо до приготування м'ясних кульок.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
рис - 1 ст.;
панірувальні сухарі - 05 ст.;
цибулина -1 шт.;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк, трохи охолоджуємо, додаємо м'ясний фарш і дрібно нарізану цибулю. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями і формуємо невеличкі кульки. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях , злегка обсмажуємо, а потім протягом 5 хвилин прогріваємо в розігрітій духовці.
Інгредієнти:
французький батон - 50 г;
фарш яловичий - 300 г;
спеції;
цибулина - 1 шт.;
масло топлене - 60 г;
молоко - 150 мл;
свинячий фарш - 300 г;
куряче яйце - 1 шт.
Для соусу:
спеції;
вершки - 200 мл
Приготування
Беремо шматочок сухого хліба, замочуємо його в теплому молоці і залишаємо розмокати приблизно хвилин на 20. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо в топленому масло на сковороді до м'якості. Далі до підготовленого фаршу додаємо розмоклий хлібець, перемішуємо, розбиваємо яйце і викладаємо остиглу овочеву обжарку. Фарш гарненько вимішуємо і ставимо на 30 хвилин на холод.
Після цього мокрими руками формуємо кульки і обсмажуємо їх з усіх сторін в маслечко протягом 8-10 хвилин. Потім перекладаємо фрикадельки в каструлю з товстим дном і заливаємо приготовленим заздалегідь соусом. Для цього вершки трохи нагріваємо, додаємо сіль і перець за смаком. Ставимо посуд з м'ясними кульками з підливою на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
помідори в'ялені - 200 г;
паста томатна - 3 ст. ложки;
помідори черрі - 200 г;
вино червоне - 250 мл;
часник - 4 зубчики;
цибулина - 2 шт.;
лимон - 05 шт.;
спеції;
перець чилі - 1 ч. ложка;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
м'ясний фарш - 500 г;
сухарі - 3 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
сир твердий - 50 р.
Приготування
Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Третю частину готового лучка з'єднуємо з яйцями, сіллю, перцем, тертим сиром і м'ясним фаршем. Усе ретельно вимішуємо, ліпимо кульки середніх розмірів і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді масло з усіх боків.
А цим часом готуємо поки підливу: залишився цибулю викладаємо помідори, свіжу зелень і спеції. Поливаємо лимонним соком, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи вина. Ставимо масу на слабенький вогонь і проварюємо 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо фрикадельки і тушкуємо м'ясні кульки по-італійськи ще приблизно 10 хвилин.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
листкове тісто - 500 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
М'ясний фарш солимо, перчимо за смаком і ліпимо з нього мокрими руками невеличкі кульки, розміром з великий волоський горіх. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкочуємо качалкою і нарізаємо на смужки. Після цього обмотуємо фрикадельки тестом і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо м'ясні кульки в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів до зарум'янювання. Готову страву подаємо з відвареною картоплею і свіжими овочами.
М'ясні кульки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк, трохи охолоджуємо, додаємо м'ясний фарш і дрібно нарізану цибулю. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями і формуємо невеличкі кульки. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях , злегка обсмажуємо, а потім протягом 5 хвилин прогріваємо в розігрітій духовці.
М'ясні кульки у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Беремо шматочок сухого хліба, замочуємо його в теплому молоці і залишаємо розмокати приблизно хвилин на 20. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо в топленому масло на сковороді до м'якості. Далі до підготовленого фаршу додаємо розмоклий хлібець, перемішуємо, розбиваємо яйце і викладаємо остиглу овочеву обжарку. Фарш гарненько вимішуємо і ставимо на 30 хвилин на холод.
Після цього мокрими руками формуємо кульки і обсмажуємо їх з усіх сторін в маслечко протягом 8-10 хвилин. Потім перекладаємо фрикадельки в каструлю з товстим дном і заливаємо приготовленим заздалегідь соусом. Для цього вершки трохи нагріваємо, додаємо сіль і перець за смаком. Ставимо посуд з м'ясними кульками з підливою на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
М'ясні кульки в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Третю частину готового лучка з'єднуємо з яйцями, сіллю, перцем, тертим сиром і м'ясним фаршем. Усе ретельно вимішуємо, ліпимо кульки середніх розмірів і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді масло з усіх боків.
А цим часом готуємо поки підливу: залишився цибулю викладаємо помідори, свіжу зелень і спеції. Поливаємо лимонним соком, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи вина. Ставимо масу на слабенький вогонь і проварюємо 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо фрикадельки і тушкуємо м'ясні кульки по-італійськи ще приблизно 10 хвилин.
М'ясні кульки в листковому тісті
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш солимо, перчимо за смаком і ліпимо з нього мокрими руками невеличкі кульки, розміром з великий волоський горіх. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкочуємо качалкою і нарізаємо на смужки. Після цього обмотуємо фрикадельки тестом і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо м'ясні кульки в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів до зарум'янювання. Готову страву подаємо з відвареною картоплею і свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з рисом - рецепт
Тефтелі - це звичне і знайоме з дитинства страви. Їх здебільшого готують з яловичини, риби або курки. Але сьогодні ми додамо до м'яса ще й рис.
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Рисові кульки
Рисові кульки - зручна альтернатива рассипчатому гарніру, адже їх легко готувати і брати з собою в дорогу, або на пікнік. Кілька варіантів цього
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в