М'ясні кульки

М'ясні кульки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк, трохи охолоджуємо, додаємо м'ясний фарш і дрібно нарізану цибулю. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями і формуємо невеличкі кульки. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях , злегка обсмажуємо, а потім протягом 5 хвилин прогріваємо в розігрітій духовці.
М'ясні кульки у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Беремо шматочок сухого хліба, замочуємо його в теплому молоці і залишаємо розмокати приблизно хвилин на 20. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо в топленому масло на сковороді до м'якості. Далі до підготовленого фаршу додаємо розмоклий хлібець, перемішуємо, розбиваємо яйце і викладаємо остиглу овочеву обжарку. Фарш гарненько вимішуємо і ставимо на 30 хвилин на холод.
Після цього мокрими руками формуємо кульки і обсмажуємо їх з усіх сторін в маслечко протягом 8-10 хвилин. Потім перекладаємо фрикадельки в каструлю з товстим дном і заливаємо приготовленим заздалегідь соусом. Для цього вершки трохи нагріваємо, додаємо сіль і перець за смаком. Ставимо посуд з м'ясними кульками з підливою на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
М'ясні кульки в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Третю частину готового лучка з'єднуємо з яйцями, сіллю, перцем, тертим сиром і м'ясним фаршем. Усе ретельно вимішуємо, ліпимо кульки середніх розмірів і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді масло з усіх боків.
А цим часом готуємо поки підливу: залишився цибулю викладаємо помідори, свіжу зелень і спеції. Поливаємо лимонним соком, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи вина. Ставимо масу на слабенький вогонь і проварюємо 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо фрикадельки і тушкуємо м'ясні кульки по-італійськи ще приблизно 10 хвилин.
М'ясні кульки в листковому тісті
Інгредієнти:

Приготування
М'ясний фарш солимо, перчимо за смаком і ліпимо з нього мокрими руками невеличкі кульки, розміром з великий волоський горіх. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкочуємо качалкою і нарізаємо на смужки. Після цього обмотуємо фрикадельки тестом і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо м'ясні кульки в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів до зарум'янювання. Готову страву подаємо з відвареною картоплею і свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тефтелі з рисом - рецепт
Тефтелі - це звичне і знайоме з дитинства страви. Їх здебільшого готують з яловичини, риби або курки. Але сьогодні ми додамо до м'яса ще й рис.

Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають

Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже

Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.

Рисові кульки
Рисові кульки - зручна альтернатива рассипчатому гарніру, адже їх легко готувати і брати з собою в дорогу, або на пікнік. Кілька варіантів цього

Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в