Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

М'ясні кульки

19-03-2015, 09:30
1 382
М'ясні кульки
Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб було і смачно, і ситно, і до того ж швидко? Пропонуємо вам кілька рецептів м'ясних кульок. Їх можна посмажити на сковороді, запекти в духовці або згасити з підливою. Вони чудово доповнять будь-який гарнір і викличуть захоплення у ваших рідних. Давайте не будемо втрачати час, а негайно приступимо до приготування м'ясних кульок.

М'ясні кульки з рисом


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • рис - 1 ст.;

  • панірувальні сухарі - 05 ст.;

  • цибулина -1 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк, трохи охолоджуємо, додаємо м'ясний фарш і дрібно нарізану цибулю. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями і формуємо невеличкі кульки. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях , злегка обсмажуємо, а потім протягом 5 хвилин прогріваємо в розігрітій духовці.

    М'ясні кульки у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • французький батон - 50 г;

  • фарш яловичий - 300 г;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло топлене - 60 г;

  • молоко - 150 мл;

  • свинячий фарш - 300 г;

  • куряче яйце - 1 шт.


  • Для соусу:

  • спеції;

  • вершки - 200 мл


  • Приготування
    Беремо шматочок сухого хліба, замочуємо його в теплому молоці і залишаємо розмокати приблизно хвилин на 20. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо в топленому масло на сковороді до м'якості. Далі до підготовленого фаршу додаємо розмоклий хлібець, перемішуємо, розбиваємо яйце і викладаємо остиглу овочеву обжарку. Фарш гарненько вимішуємо і ставимо на 30 хвилин на холод.
    Після цього мокрими руками формуємо кульки і обсмажуємо їх з усіх сторін в маслечко протягом 8-10 хвилин. Потім перекладаємо фрикадельки в каструлю з товстим дном і заливаємо приготовленим заздалегідь соусом. Для цього вершки трохи нагріваємо, додаємо сіль і перець за смаком. Ставимо посуд з м'ясними кульками з підливою на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.

    М'ясні кульки в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • помідори в'ялені - 200 г;

  • паста томатна - 3 ст. ложки;

  • помідори черрі - 200 г;

  • вино червоне - 250 мл;

  • часник - 4 зубчики;

  • цибулина - 2 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • спеції;

  • перець чилі - 1 ч. ложка;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • сухарі - 3 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • сир твердий - 50 р.


  • Приготування
    Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Третю частину готового лучка з'єднуємо з яйцями, сіллю, перцем, тертим сиром і м'ясним фаршем. Усе ретельно вимішуємо, ліпимо кульки середніх розмірів і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді масло з усіх боків.
    А цим часом готуємо поки підливу: залишився цибулю викладаємо помідори, свіжу зелень і спеції. Поливаємо лимонним соком, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи вина. Ставимо масу на слабенький вогонь і проварюємо 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо фрикадельки і тушкуємо м'ясні кульки по-італійськи ще приблизно 10 хвилин.

    М'ясні кульки в листковому тісті


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • листкове тісто - 500 г;

  • М'ясні кульки

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясний фарш солимо, перчимо за смаком і ліпимо з нього мокрими руками невеличкі кульки, розміром з великий волоський горіх. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкочуємо качалкою і нарізаємо на смужки. Після цього обмотуємо фрикадельки тестом і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо м'ясні кульки в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів до зарум'янювання. Готову страву подаємо з відвареною картоплею і свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі з рисом - рецепт
    Тефтелі з рисом - рецепт
    Тефтелі - це звичне і знайоме з дитинства страви. Їх здебільшого готують з яловичини, риби або курки. Але сьогодні ми додамо до м'яса ще й рис.
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
    Рисові кульки
    Рисові кульки
    Рисові кульки - зручна альтернатива рассипчатому гарніру, адже їх легко готувати і брати з собою в дорогу, або на пікнік. Кілька варіантів цього
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в