Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі з рисом - рецепт

Тефтелі з рисом - рецепт

21-03-2015, 20:23
1 269
Тефтелі з рисом - рецепт
Тефтелі з рисом - оригінальний рецепт виконання звичного нам і добре знайомого з дитинства страви. Вони готуються з яловичини, риби або курки з додаванням рису і спецій. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тефтелькою з рисом.

Рецепт рибних тюфтельок з рисом


Інгредієнти:

  • рибне філе - 300 г;

  • борошно для панірування;

  • яйце -1 шт;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 30 г;

  • томатний соус - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Рецепт рибних тюфтельок з рисом досить простий у приготуванні. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Рибне філе промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо шматочками. Перекручуємо ці інгредієнти через м'ясорубку. Рис ретельно промиваємо й відварюємо до напівготовності у злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо його на друшляк і залишаємо, щоб стекла вся рідина. Після цього додаємо в рибний фарш рис і яйце. Солимо, перчимо масу і ретельно перемішуємо. З готового фаршу мокрими руками формуємо невеличкі кульки. Обкачуємо їх в борошні і трохи обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Томатний соус розводимо водою. Обсмажені тюфтельки заливаємо соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 15-20 хвилин до готовності.

    Рецепт курячих тюфтельок з рисом


    Інгредієнти:

  • фарш курячий - 500 г;

  • відварений рис - 15 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • кетчуп - 3 ст. ложки;

  • манка - щіпка;

  • цукор - щіпка;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Фарш кладемо в чашу і змішуємо зі звареним заздалегідь рисом. Окремо збиваємо яйця і додаємо манку. Ретельно перемішуємо, з'єднуємо з курячої масою і додаємо спеції за смаком. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо. Підготовлені овочі підсмажити на розігрітій олії до рум'яного кольору. Потім вливаємо воду і додаємо кетчуп. Додаємо дрібку цукрового піску і ретельно перемішуємо масу. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь. Формуємо невеликі тюфтельки з курячого фаршу і обсмажуємо їх з усіх боків в рослинній олії. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо соусом і тушкуємо приблизно 30 хвилин на невеликому вогні. Готову страву за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.

    Рецепт м'ясних тюфтельок з рисом


    Інгредієнти:

  • рис длинозернистий - 250 г;

  • лимонна цедра;

  • вода - 3 л;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • свіжа м'ята, кріп;

  • часник - 2 зубчики;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • йогурт - 05 ст.;

  • фарш яловичий - 800 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир «Фета» - 100 р.


  • Приготування
    Беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї кип'ячену воду і ставимо на вогонь. Як тільки вона закипить, висипаємо рис, кладемо сіль і готуємо близько 10 хвилин до повної готовності крупи. Готовий рис відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, а потім перекладаємо його назад у каструльку, де він варився. Додаємо рис лимонну цедру, сік, дрібно посічену м'яту м'яти, кріп, зубчик часнику і трохи
    Тефтелі з рисом - рецепт
    оливкової олії. Солимо, перчимо до смаку і як слід, перемішуємо.
    У мисці змішуємо окремо шматочки білого хліба, вливаємо йогурт і добре розминаємо хліб. Додаємо м'ясний фарш, подрібнену цибулю, часник, м'яту, кріп і сіль з перцем. З отриманої маси формуємо невеликі круглі тефтелі, діаметром приблизно 5 см. У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлетки і смажимо з усіх боків близько 7 хвилин, перевертаючи м'ясні кульки з допомогою лопатки. Подаємо готові тефтелі з рисом, посипавши їх раскрошенним або потертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
    Тефтелі на пару
    Тефтелі на пару
    Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.