Тефтелі з рисом - рецепт
Тефтелі з рисом - оригінальний рецепт виконання звичного нам і добре знайомого з дитинства страви. Вони готуються з яловичини, риби або курки з додаванням рису і спецій. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тефтелькою з рисом.
Інгредієнти:
рибне філе - 300 г;
борошно для панірування;
яйце -1 шт;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
рис - 30 г;
томатний соус - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Рецепт рибних тюфтельок з рисом досить простий у приготуванні. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Рибне філе промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо шматочками. Перекручуємо ці інгредієнти через м'ясорубку. Рис ретельно промиваємо й відварюємо до напівготовності у злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо його на друшляк і залишаємо, щоб стекла вся рідина. Після цього додаємо в рибний фарш рис і яйце. Солимо, перчимо масу і ретельно перемішуємо. З готового фаршу мокрими руками формуємо невеличкі кульки. Обкачуємо їх в борошні і трохи обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Томатний соус розводимо водою. Обсмажені тюфтельки заливаємо соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 15-20 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
фарш курячий - 500 г;
відварений рис - 15 склянки;
яйце - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
кетчуп - 3 ст. ложки;
манка - щіпка;
цукор - щіпка;
сіль, спеції - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Фарш кладемо в чашу і змішуємо зі звареним заздалегідь рисом. Окремо збиваємо яйця і додаємо манку. Ретельно перемішуємо, з'єднуємо з курячої масою і додаємо спеції за смаком. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо. Підготовлені овочі підсмажити на розігрітій олії до рум'яного кольору. Потім вливаємо воду і додаємо кетчуп. Додаємо дрібку цукрового піску і ретельно перемішуємо масу. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь. Формуємо невеликі тюфтельки з курячого фаршу і обсмажуємо їх з усіх боків в рослинній олії. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо соусом і тушкуємо приблизно 30 хвилин на невеликому вогні. Готову страву за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
рис длинозернистий - 250 г;
лимонна цедра;
вода - 3 л;
сіль, перець - за смаком;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
свіжа м'ята, кріп;
часник - 2 зубчики;
білий хліб - 2 скибочки;
йогурт - 05 ст.;
фарш яловичий - 800 г;
цибулина - 1 шт.;
сир «Фета» - 100 р.
Приготування
Беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї кип'ячену воду і ставимо на вогонь. Як тільки вона закипить, висипаємо рис, кладемо сіль і готуємо близько 10 хвилин до повної готовності крупи. Готовий рис відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, а потім перекладаємо його назад у каструльку, де він варився. Додаємо рис лимонну цедру, сік, дрібно посічену м'яту м'яти, кріп, зубчик часнику і трохи оливкової олії. Солимо, перчимо до смаку і як слід, перемішуємо.
У мисці змішуємо окремо шматочки білого хліба, вливаємо йогурт і добре розминаємо хліб. Додаємо м'ясний фарш, подрібнену цибулю, часник, м'яту, кріп і сіль з перцем. З отриманої маси формуємо невеликі круглі тефтелі, діаметром приблизно 5 см. У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлетки і смажимо з усіх боків близько 7 хвилин, перевертаючи м'ясні кульки з допомогою лопатки. Подаємо готові тефтелі з рисом, посипавши їх раскрошенним або потертим сиром.
Рецепт рибних тюфтельок з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт рибних тюфтельок з рисом досить простий у приготуванні. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Рибне філе промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо шматочками. Перекручуємо ці інгредієнти через м'ясорубку. Рис ретельно промиваємо й відварюємо до напівготовності у злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо його на друшляк і залишаємо, щоб стекла вся рідина. Після цього додаємо в рибний фарш рис і яйце. Солимо, перчимо масу і ретельно перемішуємо. З готового фаршу мокрими руками формуємо невеличкі кульки. Обкачуємо їх в борошні і трохи обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Томатний соус розводимо водою. Обсмажені тюфтельки заливаємо соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 15-20 хвилин до готовності.
Рецепт курячих тюфтельок з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Фарш кладемо в чашу і змішуємо зі звареним заздалегідь рисом. Окремо збиваємо яйця і додаємо манку. Ретельно перемішуємо, з'єднуємо з курячої масою і додаємо спеції за смаком. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо. Підготовлені овочі підсмажити на розігрітій олії до рум'яного кольору. Потім вливаємо воду і додаємо кетчуп. Додаємо дрібку цукрового піску і ретельно перемішуємо масу. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь. Формуємо невеликі тюфтельки з курячого фаршу і обсмажуємо їх з усіх боків в рослинній олії. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо соусом і тушкуємо приблизно 30 хвилин на невеликому вогні. Готову страву за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рецепт м'ясних тюфтельок з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї кип'ячену воду і ставимо на вогонь. Як тільки вона закипить, висипаємо рис, кладемо сіль і готуємо близько 10 хвилин до повної готовності крупи. Готовий рис відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, а потім перекладаємо його назад у каструльку, де він варився. Додаємо рис лимонну цедру, сік, дрібно посічену м'яту м'яти, кріп, зубчик часнику і трохи оливкової олії. Солимо, перчимо до смаку і як слід, перемішуємо.
У мисці змішуємо окремо шматочки білого хліба, вливаємо йогурт і добре розминаємо хліб. Додаємо м'ясний фарш, подрібнену цибулю, часник, м'яту, кріп і сіль з перцем. З отриманої маси формуємо невеликі круглі тефтелі, діаметром приблизно 5 см. У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлетки і смажимо з усіх боків близько 7 хвилин, перевертаючи м'ясні кульки з допомогою лопатки. Подаємо готові тефтелі з рисом, посипавши їх раскрошенним або потертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.