Тефтелі з рисом - оригінальний рецепт виконання звичного нам і добре знайомого з дитинства страви. Вони готуються з яловичини, риби або курки з додаванням рису і спецій. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тефтелькою з рисом.
Рецепт рибних тюфтельок з рисом
Інгредієнти: рибне філе - 300 г; борошно для панірування; яйце -1 шт; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 30 г; томатний соус - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Рецепт рибних тюфтельок з рисом досить простий у приготуванні. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Рибне філе промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо шматочками. Перекручуємо ці інгредієнти через м'ясорубку. Рис ретельно промиваємо й відварюємо до напівготовності у злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо його на друшляк і залишаємо, щоб стекла вся рідина. Після цього додаємо в рибний фарш рис і яйце. Солимо, перчимо масу і ретельно перемішуємо. З готового фаршу мокрими руками формуємо невеличкі кульки. Обкачуємо їх в борошні і трохи обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Томатний соус розводимо водою. Обсмажені тюфтельки заливаємо соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 15-20 хвилин до готовності.
Рецепт курячих тюфтельок з рисом
Інгредієнти: фарш курячий - 500 г; відварений рис - 15 склянки; яйце - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; кетчуп - 3 ст. ложки; манка - щіпка; цукор - щіпка; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Фарш кладемо в чашу і змішуємо зі звареним заздалегідь рисом. Окремо збиваємо яйця і додаємо манку. Ретельно перемішуємо, з'єднуємо з курячої масою і додаємо спеції за смаком. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо. Підготовлені овочі підсмажити на розігрітій олії до рум'яного кольору. Потім вливаємо воду і додаємо кетчуп. Додаємо дрібку цукрового піску і ретельно перемішуємо масу. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь. Формуємо невеликі тюфтельки з курячого фаршу і обсмажуємо їх з усіх боків в рослинній олії. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо соусом і тушкуємо приблизно 30 хвилин на невеликому вогні. Готову страву за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рецепт м'ясних тюфтельок з рисом
Інгредієнти: рис длинозернистий - 250 г; лимонна цедра; вода - 3 л; сіль, перець - за смаком; лимонний сік - 2 ч. ложки; свіжа м'ята, кріп; часник - 2 зубчики; білий хліб - 2 скибочки; йогурт - 05 ст.; фарш яловичий - 800 г; цибулина - 1 шт.; сир «Фета» - 100 р. Приготування Беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї кип'ячену воду і ставимо на вогонь. Як тільки вона закипить, висипаємо рис, кладемо сіль і готуємо близько 10 хвилин до повної готовності крупи. Готовий рис відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, а потім перекладаємо його назад у каструльку, де він варився. Додаємо рис лимонну цедру, сік, дрібно посічену м'яту м'яти, кріп, зубчик часнику і трохи
оливкової олії. Солимо, перчимо до смаку і як слід, перемішуємо.
У мисці змішуємо окремо шматочки білого хліба, вливаємо йогурт і добре розминаємо хліб. Додаємо м'ясний фарш, подрібнену цибулю, часник, м'яту, кріп і сіль з перцем. З отриманої маси формуємо невеликі круглі тефтелі, діаметром приблизно 5 см. У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлетки і смажимо з усіх боків близько 7 хвилин, перевертаючи м'ясні кульки з допомогою лопатки. Подаємо готові тефтелі з рисом, посипавши їх раскрошенним або потертим сиром.