Рисові кульки
Рис, безсумнівно, дуже корисний продукт, багатий мінеральними речовинами і клітковиною. Але іноді нам просто набридає рисова каша і хочеться чогось незвичайного і смачного! Вихід з цієї ситуації один: приготувати в якості гарніру апетитні рисові кульки, а як це зробити, ми з вами зараз розглянемо.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
вода - 2 ст.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
яловичий фарш - 250 г;
сіль, перець - за смаком;
сир «Моцарелла» - 05 ст.;
яйце - 2 шт.;
томатний соус - за смаком;
хлібні крихти - 1 ст.
Приготування
Як готувати рисові кульки? Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо протягом 25 хвилин, поки не вбереться вся рідина. У сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо приблизно 3 хвилинки. Далі кладемо фарш і готувати, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Коли фарш стане світло-коричневим, знімаємо сковороду з вогню і акуратно зливаємо весь зайвий жир. Тепер змішуємо в глибокій мисці відварну гарячу рис, фарш, кладемо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і обережно вливаємо томатний соус. Додаємо сир і чекаємо, поки він повністю не розплавиться, а потім скачуємо невеликі кульки, викладаємо їх на деко і ставимо на 20 хвилин у холодильник. По закінченню часу вмочаємо кожен кульку у збите яйце, обвалюємо в хлібних крихтах і запікаємо рисові кульки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
рис басматі - 130 г;
часник - 2 зубчики;
маринований імбир - за смаком;
рисове вино - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
імбирний порошок - щіпка;
сіль, мелений перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Як приготувати рисові кульки? Отже, рис заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години розбухати, після чого відкидаємо на сито й обсушуємо. Куряче філе промиваємо, нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку. Маринований імбир і часник подрібнюємо, додаємо до курки, а потім вливаємо соєвий соус, кунжутне масло і рисове вино. Приправляємо фарш перцем, імбирним порошком, кладемо сіль за смаком і ретельно перемішуємо. Підготовлений рис кладемо на плоску тарілку, мокрими руками формуємо з курячого фаршу кульки і обвалюємо їх рівномірно в злаку. Далі поміщаємо кульки в пароварку, додаємо у воду лавровий лист і готуємо страву 30 хвилин.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рис - 30 г;
вершкове масло - 10 г;
свіжа зелень - за смаком;
яйце - 1 шт.;
вода - 2 ст.;
сіль, гострий перець - за смаком;
твердий жовтий сир - 10 г;
твердий білий сир - 20 г;
панірувальні сухарі - 100 р.
Приготування
Як зробити рисові кульки? Твердий жовтий сир ретельно розтираємо, або натираємо на дрібній тертці. На розігрітому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь подрібнену цибулину, додаємо рис, трошки протушиваем і заливаємо кип'яченою водою. Солимо за смаком і варимо до повної готовності рису. Далі кладемо половину тертого сиру, перемішуємо, знімаємо з плити і відставляємо в сторону, щоб охололо. До охолодженої маси додаємо білий сир, що залишився жовтий, зелень, яйце і приправляємо все сіллю і перцем, ретельно перемішуємо. З рисового маси формуємо невеличкі кульки, обкачуємо в мелених панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Щоб різноманітити асортимент закусок на столі, ви можете також приготувати сирні , або курячі кульки . Приємного вам апетиту!
Рисові кульки з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати рисові кульки? Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо протягом 25 хвилин, поки не вбереться вся рідина. У сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо приблизно 3 хвилинки. Далі кладемо фарш і готувати, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Коли фарш стане світло-коричневим, знімаємо сковороду з вогню і акуратно зливаємо весь зайвий жир. Тепер змішуємо в глибокій мисці відварну гарячу рис, фарш, кладемо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і обережно вливаємо томатний соус. Додаємо сир і чекаємо, поки він повністю не розплавиться, а потім скачуємо невеликі кульки, викладаємо їх на деко і ставимо на 20 хвилин у холодильник. По закінченню часу вмочаємо кожен кульку у збите яйце, обвалюємо в хлібних крихтах і запікаємо рисові кульки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими.
Рисові кульки з начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рисові кульки? Отже, рис заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години розбухати, після чого відкидаємо на сито й обсушуємо. Куряче філе промиваємо, нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку. Маринований імбир і часник подрібнюємо, додаємо до курки, а потім вливаємо соєвий соус, кунжутне масло і рисове вино. Приправляємо фарш перцем, імбирним порошком, кладемо сіль за смаком і ретельно перемішуємо. Підготовлений рис кладемо на плоску тарілку, мокрими руками формуємо з курячого фаршу кульки і обвалюємо їх рівномірно в злаку. Далі поміщаємо кульки в пароварку, додаємо у воду лавровий лист і готуємо страву 30 хвилин.
Рисово-сирні кульки
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити рисові кульки? Твердий жовтий сир ретельно розтираємо, або натираємо на дрібній тертці. На розігрітому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь подрібнену цибулину, додаємо рис, трошки протушиваем і заливаємо кип'яченою водою. Солимо за смаком і варимо до повної готовності рису. Далі кладемо половину тертого сиру, перемішуємо, знімаємо з плити і відставляємо в сторону, щоб охололо. До охолодженої маси додаємо білий сир, що залишився жовтий, зелень, яйце і приправляємо все сіллю і перцем, ретельно перемішуємо. З рисового маси формуємо невеличкі кульки, обкачуємо в мелених панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Щоб різноманітити асортимент закусок на столі, ви можете також приготувати сирні , або курячі кульки . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні кульки - рецепт
Сирні кульки - це не тільки окрему страву, але й можливий інгредієнт в різноманітних стравах, наприклад в салаті або супі. Якщо ви любите сирні
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
М'ясні кульки
М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька
Рисові биточки - рецепт
Якщо ваші гарніри вже трохи набридли домочадцям, то завжди можна їх урізноманітнити. Наприклад, зробити смачні биточки з рису. Цю страву готували ще
Сирні кульки у фритюрі
Сирні кульки вже давно перейшли з розряду барних закусок до алкоголю, в розряд буденних страв, які можна швидко і просто приготувати до салату, або
Сирні кульки
Сирні кульки можна приготувати в двох варіантах: смажити у фритюрі або на сковороді, попередньо запанировав, або залишити в первісному вигляді,