Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рисові кульки

17-03-2015, 19:21
3 066
Рисові кульки
Рис, безсумнівно, дуже корисний продукт, багатий мінеральними речовинами і клітковиною. Але іноді нам просто набридає рисова каша і хочеться чогось незвичайного і смачного! Вихід з цієї ситуації один: приготувати в якості гарніру апетитні рисові кульки, а як це зробити, ми з вами зараз розглянемо.

Рисові кульки з фаршем


Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сир «Моцарелла» - 05 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • томатний соус - за смаком;

  • хлібні крихти - 1 ст.


  • Приготування
    Як готувати рисові кульки? Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо протягом 25 хвилин, поки не вбереться вся рідина. У сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо приблизно 3 хвилинки. Далі кладемо фарш і готувати, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Коли фарш стане світло-коричневим, знімаємо сковороду з вогню і акуратно зливаємо весь зайвий жир. Тепер змішуємо в глибокій мисці відварну гарячу рис, фарш, кладемо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і обережно вливаємо томатний соус. Додаємо сир і чекаємо, поки він повністю не розплавиться, а потім скачуємо невеликі кульки, викладаємо їх на деко і ставимо на 20 хвилин у холодильник. По закінченню часу вмочаємо кожен кульку у збите яйце, обвалюємо в хлібних крихтах і запікаємо рисові кульки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими.

    Рисові кульки з начинкою


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • рис басматі - 130 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • маринований імбир - за смаком;

  • рисове вино - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • імбирний порошок - щіпка;

  • сіль, мелений перець, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати рисові кульки? Отже, рис заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години розбухати, після чого відкидаємо на сито й обсушуємо. Куряче філе промиваємо, нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку. Маринований імбир і часник подрібнюємо, додаємо до курки, а потім вливаємо соєвий соус, кунжутне масло і рисове вино. Приправляємо фарш перцем, імбирним порошком, кладемо сіль за смаком і ретельно перемішуємо. Підготовлений рис кладемо на плоску тарілку, мокрими руками формуємо з курячого фаршу кульки і обвалюємо їх рівномірно в злаку. Далі поміщаємо кульки в пароварку, додаємо у воду лавровий лист і готуємо страву 30 хвилин.

    Рисово-сирні кульки


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рис - 30 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 2 ст.;

  • сіль, гострий перець - за смаком;

  • твердий жовтий сир - 10 г;

  • твердий білий сир - 20 г;

  • панірувальні сухарі - 100 р.


  • Приготування
    Рисові кульки
    Як зробити рисові кульки? Твердий жовтий сир ретельно розтираємо, або натираємо на дрібній тертці. На розігрітому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь подрібнену цибулину, додаємо рис, трошки протушиваем і заливаємо кип'яченою водою. Солимо за смаком і варимо до повної готовності рису. Далі кладемо половину тертого сиру, перемішуємо, знімаємо з плити і відставляємо в сторону, щоб охололо. До охолодженої маси додаємо білий сир, що залишився жовтий, зелень, яйце і приправляємо все сіллю і перцем, ретельно перемішуємо. З рисового маси формуємо невеличкі кульки, обкачуємо в мелених панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
    Щоб різноманітити асортимент закусок на столі, ви можете також приготувати сирні , або курячі кульки . Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні кульки - рецепт
    Сирні кульки - рецепт
    Сирні кульки - це не тільки окрему страву, але й можливий інгредієнт в різноманітних стравах, наприклад в салаті або супі. Якщо ви любите сирні
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
    М'ясні кульки
    М'ясні кульки
    М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька
    Рисові биточки - рецепт
    Рисові биточки - рецепт
    Якщо ваші гарніри вже трохи набридли домочадцям, то завжди можна їх урізноманітнити. Наприклад, зробити смачні биточки з рису. Цю страву готували ще
    Сирні кульки у фритюрі
    Сирні кульки у фритюрі
    Сирні кульки вже давно перейшли з розряду барних закусок до алкоголю, в розряд буденних страв, які можна швидко і просто приготувати до салату, або
    Сирні кульки
    Сирні кульки
    Сирні кульки можна приготувати в двох варіантах: смажити у фритюрі або на сковороді, попередньо запанировав, або залишити в первісному вигляді,