Рис, безсумнівно, дуже корисний продукт, багатий мінеральними речовинами і клітковиною. Але іноді нам просто набридає рисова каша і хочеться чогось незвичайного і смачного! Вихід з цієї ситуації один: приготувати в якості гарніру апетитні рисові кульки, а як це зробити, ми з вами зараз розглянемо.
Рисові кульки з фаршем
Інгредієнти: рис - 1 ст.; вода - 2 ст.; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; яловичий фарш - 250 г; сіль, перець - за смаком; сир «Моцарелла» - 05 ст.; яйце - 2 шт.; томатний соус - за смаком; хлібні крихти - 1 ст. Приготування Як готувати рисові кульки? Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо протягом 25 хвилин, поки не вбереться вся рідина. У сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо приблизно 3 хвилинки. Далі кладемо фарш і готувати, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Коли фарш стане світло-коричневим, знімаємо сковороду з вогню і акуратно зливаємо весь зайвий жир. Тепер змішуємо в глибокій мисці відварну гарячу рис, фарш, кладемо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і обережно вливаємо томатний соус. Додаємо сир і чекаємо, поки він повністю не розплавиться, а потім скачуємо невеликі кульки, викладаємо їх на деко і ставимо на 20 хвилин у холодильник. По закінченню часу вмочаємо кожен кульку у збите яйце, обвалюємо в хлібних крихтах і запікаємо рисові кульки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими.
Рисові кульки з начинкою
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; рис басматі - 130 г; часник - 2 зубчики; маринований імбир - за смаком; рисове вино - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ст. ложка; імбирний порошок - щіпка; сіль, мелений перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Як приготувати рисові кульки? Отже, рис заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години розбухати, після чого відкидаємо на сито й обсушуємо. Куряче філе промиваємо, нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку. Маринований імбир і часник подрібнюємо, додаємо до курки, а потім вливаємо соєвий соус, кунжутне масло і рисове вино. Приправляємо фарш перцем, імбирним порошком, кладемо сіль за смаком і ретельно перемішуємо. Підготовлений рис кладемо на плоску тарілку, мокрими руками формуємо з курячого фаршу кульки і обвалюємо їх рівномірно в злаку. Далі поміщаємо кульки в пароварку, додаємо у воду лавровий лист і готуємо страву 30 хвилин.
Рисово-сирні кульки
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 1 шт.; рис - 30 г; вершкове масло - 10 г; свіжа зелень - за смаком; яйце - 1 шт.; вода - 2 ст.; сіль, гострий перець - за смаком; твердий жовтий сир - 10 г; твердий білий сир - 20 г; панірувальні сухарі - 100 р. Приготування Як зробити рисові кульки? Твердий жовтий сир ретельно розтираємо, або натираємо на дрібній тертці. На розігрітому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь подрібнену цибулину, додаємо рис, трошки протушиваем і заливаємо кип'яченою водою. Солимо за смаком і варимо до повної готовності рису. Далі кладемо половину тертого сиру, перемішуємо, знімаємо з плити і відставляємо в сторону, щоб охололо. До охолодженої маси додаємо білий сир, що залишився жовтий, зелень, яйце і приправляємо все сіллю і перцем, ретельно перемішуємо. З рисового маси формуємо невеличкі кульки, обкачуємо в мелених панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Щоб різноманітити асортимент закусок на столі, ви можете також приготувати сирні , або курячі кульки . Приємного вам апетиту!