Сирні кульки
Якщо вам потрібна смачна та ситна гаряча закуска, приготування якої не забирає багато часу, відмінним варіантом можуть стати солоні сирні кульки. Вони чудово підійдуть для сніданку, швидкого перекусу або зустрічі нежданих гостей. Для тих, хто вирішив спробувати це блюдо, ми підібрали найбільш вдалі рецепти приготування сирних кульок.
Сирні кульки у фритюрі
Для тих, хто хоче здивувати своїх домашніх апетитним стравою з цілком звичайних компонентів, ми розповімо, як приготувати сирні кульки з зеленню і «Пармезаном».
Інгредієнти:
сир - 250 г;
яйця - 2 шт.;
«Пармезан» - 40 г;
сіль - 1/2 ч. ложки;
борошно - 120 г;
розпушувач для тіста - 1 /3 ч. ложки;
зелень - за смаком;
масло рослинне для фритюру.
Приготування
Розітріть сир з сіллю і яйцями. «Пармезан», (якщо його немає, підійде і інший твердий сир) натріть і відправте до сиру. Туди ж додайте борошно, розпушувач і мелкорубленную зелень.
Все добре перемішайте і сформуйте з отриманої маси невеликі кульки. У глибокий казан або сковороду налийте масло, доведіть його до кипіння і опускайте в нього кульки так, щоб масло повністю їх покрило.
Смажте сирні кульки до появи рум'яної скоринки, потім викладіть їх на серветку, щоб стік зайвий жир і подавайте до столу трохи теплими.
Сирні кульки з часником і червоною рибою
Якщо вам захочеться чогось неординарного, ми поділимося способом, як робити сирні кульки з червоною рибою, часником і маслинами.
Інгредієнти:
сир - 400 г;
часник - 4-5 зубчиків;
солона червона риба - 200 г;
маслини - 3-4 шт.;
твердий сир - 100 г;
майонез і зелень - за смаком;
сіль і червоний мелений перець - за смаком.
Приготування
Часник пропустіть через прес і змішати з сіллю, перцем, сиром і дрібно нарізаною зеленню. Зліпити з цієї маси кульки. Сир натріть на тертці, а червону рибу порізати тонкими пластинками. Готові кульки, обваляйте в сирі, а потім кожен загорніть в смужку риби. Викладіть їх на блюдо, прикрасити маслинами і пробуйте.
Сирні кульки - рецепт в духовці
Інгредієнти:
сир - 200 г;
маргарин - 100 г;
борошно - 200 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
сушена зелень - за смаком.
Приготування
Маргарин розтопіть на водяній бані, додайте сир, яйце, сіль і зелень, і ретельно все перемішайте. Потім в масу всипте розпушувач і борошно, і знову все змішайте. З отриманого тіста скачайте невеликі кульки, викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 20-30 хвилин. Подавайте зі сметаною.
Інгредієнти:
сир - 400 г;
сир - 200 г;
яйце - 2 шт.;
панірувальні сухарі - 50 г;
борошно - 100 г;
сіль і перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Сир потріть на дрібній тертці, з'єднайте з борошном, сиром, сіллю, перцем і яйцями і гарненько все перемішайте. Сформуйте з цієї маси невеликі кульки, кожен обваляйте в панірувальних сухарях і смажте на розігрітому маслі з усіх боків до рум'яного кольору. Готову страву подавайте з тушкованими або свіжими овочами.
Сирні кульки - рецепт простий
На приготування сирних кульок по цьому рецепту вам знадобиться мінімум часу, але зверніть увагу, що перед подачею вони повинні постояти в холодильнику 2-3 години.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
масло вершкове - 40 г;
тертий сир - 3 ст. ложки;
зелень кропу і петрушки - за смаком;
чорний мелений перець і сіль - за смаком.
Приготування
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Сир пропустіть через м'ясорубку і змішайте з маслом і тертим сиром. Додайте до нього мелкорубленную зелень і спеції. Зліпіть з приготовленої маси кульки, розміром з волоський горіх, розкладіть їх на блюді і поставте в холодильник на 2-3 години.
Доповненням до кульок з сиру можуть стати курячі кульки , які прекрасно поєднуються з томатними соусами і дипами.
Сирні кульки у фритюрі
Для тих, хто хоче здивувати своїх домашніх апетитним стравою з цілком звичайних компонентів, ми розповімо, як приготувати сирні кульки з зеленню і «Пармезаном».
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть сир з сіллю і яйцями. «Пармезан», (якщо його немає, підійде і інший твердий сир) натріть і відправте до сиру. Туди ж додайте борошно, розпушувач і мелкорубленную зелень.
Все добре перемішайте і сформуйте з отриманої маси невеликі кульки. У глибокий казан або сковороду налийте масло, доведіть його до кипіння і опускайте в нього кульки так, щоб масло повністю їх покрило.
Смажте сирні кульки до появи рум'яної скоринки, потім викладіть їх на серветку, щоб стік зайвий жир і подавайте до столу трохи теплими.
Сирні кульки з часником і червоною рибою
Якщо вам захочеться чогось неординарного, ми поділимося способом, як робити сирні кульки з червоною рибою, часником і маслинами.
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропустіть через прес і змішати з сіллю, перцем, сиром і дрібно нарізаною зеленню. Зліпити з цієї маси кульки. Сир натріть на тертці, а червону рибу порізати тонкими пластинками. Готові кульки, обваляйте в сирі, а потім кожен загорніть в смужку риби. Викладіть їх на блюдо, прикрасити маслинами і пробуйте.
Сирні кульки - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Маргарин розтопіть на водяній бані, додайте сир, яйце, сіль і зелень, і ретельно все перемішайте. Потім в масу всипте розпушувач і борошно, і знову все змішайте. З отриманого тіста скачайте невеликі кульки, викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 20-30 хвилин. Подавайте зі сметаною.
Сирно-сирні кульки
Інгредієнти:
Приготування
Сир потріть на дрібній тертці, з'єднайте з борошном, сиром, сіллю, перцем і яйцями і гарненько все перемішайте. Сформуйте з цієї маси невеликі кульки, кожен обваляйте в панірувальних сухарях і смажте на розігрітому маслі з усіх боків до рум'яного кольору. Готову страву подавайте з тушкованими або свіжими овочами.
Сирні кульки - рецепт простий
На приготування сирних кульок по цьому рецепту вам знадобиться мінімум часу, але зверніть увагу, що перед подачею вони повинні постояти в холодильнику 2-3 години.
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Сир пропустіть через м'ясорубку і змішайте з маслом і тертим сиром. Додайте до нього мелкорубленную зелень і спеції. Зліпіть з приготовленої маси кульки, розміром з волоський горіх, розкладіть їх на блюді і поставте в холодильник на 2-3 години.
Доповненням до кульок з сиру можуть стати курячі кульки , які прекрасно поєднуються з томатними соусами і дипами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні кульки - рецепт
Сирні кульки - це не тільки окрему страву, але й можливий інгредієнт в різноманітних стравах, наприклад в салаті або супі. Якщо ви любите сирні
Сирні коржики за 5 хвилин
Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Сирні кульки у фритюрі
Сирні кульки вже давно перейшли з розряду барних закусок до алкоголю, в розряд буденних страв, які можна швидко і просто приготувати до салату, або
Рулетики з крабових паличок
Крабові рулетики - це проста закуска, яка напевно припаде до смаку, та й по кишені, будь-якому. Універсальність крабових паличок дає величезний політ