Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб було і смачно, і ситно, і до того ж швидко? Пропонуємо вам кілька рецептів м'ясних кульок. Їх можна посмажити на сковороді, запекти в духовці або згасити з підливою. Вони чудово доповнять будь-який гарнір і викличуть захоплення у ваших рідних. Давайте не будемо втрачати час, а негайно приступимо до приготування м'ясних кульок.
М'ясні кульки з рисом
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; рис - 1 ст.; панірувальні сухарі - 05 ст.; цибулина -1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк, трохи охолоджуємо, додаємо м'ясний фарш і дрібно нарізану цибулю. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями і формуємо невеличкі кульки. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях , злегка обсмажуємо, а потім протягом 5 хвилин прогріваємо в розігрітій духовці.
М'ясні кульки у вершковому соусі
Інгредієнти: французький батон - 50 г; фарш яловичий - 300 г; спеції; цибулина - 1 шт.; масло топлене - 60 г; молоко - 150 мл; свинячий фарш - 300 г; куряче яйце - 1 шт. Для соусу:
спеції; вершки - 200 мл Приготування Беремо шматочок сухого хліба, замочуємо його в теплому молоці і залишаємо розмокати приблизно хвилин на 20. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо в топленому масло на сковороді до м'якості. Далі до підготовленого фаршу додаємо розмоклий хлібець, перемішуємо, розбиваємо яйце і викладаємо остиглу овочеву обжарку. Фарш гарненько вимішуємо і ставимо на 30 хвилин на холод.
Після цього мокрими руками формуємо кульки і обсмажуємо їх з усіх сторін в маслечко протягом 8-10 хвилин. Потім перекладаємо фрикадельки в каструлю з товстим дном і заливаємо приготовленим заздалегідь соусом. Для цього вершки трохи нагріваємо, додаємо сіль і перець за смаком. Ставимо посуд з м'ясними кульками з підливою на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
М'ясні кульки в томатному соусі
Інгредієнти: помідори в'ялені - 200 г; паста томатна - 3 ст. ложки; помідори черрі - 200 г; вино червоне - 250 мл; часник - 4 зубчики; цибулина - 2 шт.; лимон - 05 шт.; спеції; перець чилі - 1 ч. ложка; олія оливкова - 3 ст. ложки; м'ясний фарш - 500 г; сухарі - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; сир твердий - 50 р. Приготування Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Третю частину готового лучка з'єднуємо з яйцями, сіллю, перцем, тертим сиром і м'ясним фаршем. Усе ретельно вимішуємо, ліпимо кульки середніх розмірів і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді масло з усіх боків.
А цим часом готуємо поки підливу: залишився цибулю викладаємо помідори, свіжу зелень і спеції. Поливаємо лимонним соком, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи вина. Ставимо масу на слабенький вогонь і проварюємо 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо фрикадельки і тушкуємо м'ясні кульки по-італійськи ще приблизно 10 хвилин.
М'ясні кульки в листковому тісті
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; листкове тісто - 500 г; олія рослинна; спеції. Приготування М'ясний фарш солимо, перчимо за смаком і ліпимо з нього мокрими руками невеличкі кульки, розміром з великий волоський горіх. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкочуємо качалкою і нарізаємо на смужки. Після цього обмотуємо фрикадельки тестом і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо м'ясні кульки в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів до зарум'янювання. Готову страву подаємо з відвареною картоплею і свіжими овочами.