Запіканка з квасолі

Запіканка з стручкової квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування запіканки, зелену спаржеву квасолю ретельно промиваємо у великій кількості теплої води. Потім ножем обрізаємо все стебла, а стручки нарізаємо на 2-3 частини і відварюємо у фільтрованій воді протягом декількох хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на оливковій маслечко до золотої скоринки. Далі викладаємо квасоля, додаємо спеції за смаком і порізану дрібно свіжу зелень. Вміст перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин, перемішуючи. Не втрачаючи часу дарма, збиваємо яйця з молоком і заливаємо суміш у сковорідку. Після цього знімаємо її з вогню, присипаємо тертим на крупній терочке сирком, кладемо трохи вершкового масла і відправляємо запікатися в духовку при 180°С до рум'яної скоринки. Подаємо готову запіканку зі спаржевої квасолі теплою зі свіжими овочами і будь-яким соусом на ваш смак.
Картопляна запіканка з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку давайте підготуємо всі інгредієнти. Беремо цибулини, чистимо їх, дрібно шаткуємо і пасеруємо в маслечко до золотисто-коричневого кольору. Картоплю очищаємо, відварюємо в підсоленій воді і розминаємо в пюре, розбавляючи тепленьким молоком. Білу квасолю ретельно промиваємо, відварюємо до м'якості і подрібнюємо блендером до однорідного стану. Після цього з'єднуємо її з картопляним пюре і підсолюємо за смаком. Якщо є зайвий час, то найкраще перекрутити овочеву масу через м'ясорубку. Тепер беремо глибоку форму для запікання і промазуємо її рослинним маслом. Овочеву начинку поділяємо навпіл і викладаємо першу частину на дно форми. Слідом покриваємо шаром рівномірно смаженої цибульки і закриваємо нашу запіканку залишилися пюре. Красиво розрівнюємо поверхню ложечкою, щедро присипаємо спеціями за смаком і заливаємо рештою маслом. Запікаємо страву в духовці до рум'яного кольору, приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. Готову запіканку з квасолі та картоплі акуратно перевертаємо на блюдо, злегка охолоджуємо і подаємо на стіл.
Запіканка з фаршем і квасолею
Інгредієнти:
Приготування

У фарш додаємо яйце, приправляємо спеціями за смаком і прибираємо поки на деякий час в холодильник. Форму, в якій ми будемо пекти нашу запеканочку, заздалегідь злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо рівним шаром підготовлений м'ясний фарш, розрівнюючи його ложкою. Потім покриваємо всі замороженої стручкової квасолею, трохи підсолюємо за смаком і присипаємо меленим перцем. Сметану змішуємо з майонезом і промазуємо отриманою сумішшю квасоля. Прибираємо страву в розігріту до 180°С духовку і приблизно через 15-20 хвилин отримуємо готову запіканку, викладаючи її на плоске блюдо. Подаємо її на стіл в теплому вигляді зі свіжими овочами і зеленню, розрізаємо на порційні шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з

Рецепт запіканки з картоплі
Запіканка - смачне і дуже різноманітне блюдо. Вона може бути рисової, сирною, м'ясної, рибної. І сьогодні ми підкажемо декілька цікавих рецептів

Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних

Омлет зі стручковою квасолею
Омлет - чудове і швидке блюдо до сніданку. Урізноманітнити його можна додаванням інших інгредієнтів, ми рекомендуємо вам спробувати омлет зі

Запіканка в пароварці
Запіканка - дуже просте в приготуванні, і в теж час смачне, ніжне і ситне блюдо, яке з легкістю можна зробити в будь-який час. Сьогодні ми розповімо