Рецепт запіканки з картоплі
Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування запіканок з картоплею. Таке блюдо ситно нагодує вашу сім'ю і без сумніву сподобається навіть дітям.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
картопля - 6 шт.;
часник - 2 зубчики;
сир - 100 г;
майонез - 3 ст. ложки;
сушений кріп - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Отже, спочатку підготуємо всі інгредієнти: сир натираємо на дрібній терочке. Часник очищаємо і пропускаємо його через прес. Далі отсипаем рівно половину порції сиру в окрему чисту миску, додаємо куряче яйце і сушений кріп.
В іншій ємності змішуємо залишився сир з часничком і яйцем. Тепер очищаємо картоплю, промиваємо його гарненько, натираємо на крупній тертці і додаємо до сирної заготівлі. Після цього беремо круглу форму для запікання, акуратно викладаємо нашу запіканку, розрівнюємо її і зверху покриваємо підготовленої яєчно-кропової сумішшю.
Далі відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо блюдо 45 хвилин до утворення хрусткої апетитною скоринки. Готову запіканку обережно виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, розрізаємо порційно і подаємо з томатним соусом !
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
курячий фарш - 500 г;
гриби - 500 г;
цибулина - 3 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
спеції;
олія рослинна;
базилік сушений.
Приготування
Картопля очищаємо, гарненько промиваємо, нарізаємо пластинами і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою, підсолюємо за смаком і варимо до готовності. Після цього відкидаємо картоплю на друшляк і зливаємо воду. Розминаємо його до пюреобразного стану, вбиваємо яйце і всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо отриману масу і поділяємо її на 3 рівні частини.
Цибулю чистимо від луски і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо невеликими пластинами і пасеруємо з половиною подрібненої цибулі в сковороді на маслечко. Готову обжарку перекладаємо в окрему мисочку. Курячий фарш теж обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рештою цибулею, подсаливая за смаком.
Тепер беремо спеціальну форму для запікання, змащуємо її за допомогою кулінарної кисті маслом і викладаємо запіканку шарами. Спочатку трохи картоплі, потім гриби з цибулею, ще картоплю, обсмажений фарш і накриваємо залишилися картопляним пюре. Розрівнюємо все ложкою і ставимо форму в духовку на 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
мускатний горіх - щіпка;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 4 шт.;
кукурудзяний крохмаль - 05 ст. ложки;
молоко - 2 ст.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сир - 150 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
минтай - 1 кг;
зелень петрушки;
яйце - 4 шт.;
зелений горошок - 100 г;
спеції.
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо до готовності і зливаємо воду. Додаємо мускатний горіх, вливаємо трохи масла і посипаємо спеціями за смаком. Далі розминаємо все в пюре і закриваємо кришкою. У сковороді розігріваємо оливкове масло, пасеруємо подрібнену цибульку, селера і терту моркву до м'якості. Кукурудзяний крохмаль розводимо в молоці і виливаємо суміш до овочів. Доводимо до кипіння, додаємо тертий сир, гірчицю, рубану петрушку і лимонний сік. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Беремо форму для запікання, викладаємо на неї порізане філе минтая, потім зелений горошок і яйця, відварені і нарізані кубиками. Зверху заливаємо приготовленим соусом і викладаємо рівномірним шаром картопляне пюре. Відправляємо страву у попередньо прогріту духовку приблизно на 25-30 хвилин.
Простий рецепт запіканки з тертої картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку підготуємо всі інгредієнти: сир натираємо на дрібній терочке. Часник очищаємо і пропускаємо його через прес. Далі отсипаем рівно половину порції сиру в окрему чисту миску, додаємо куряче яйце і сушений кріп.
В іншій ємності змішуємо залишився сир з часничком і яйцем. Тепер очищаємо картоплю, промиваємо його гарненько, натираємо на крупній тертці і додаємо до сирної заготівлі. Після цього беремо круглу форму для запікання, акуратно викладаємо нашу запіканку, розрівнюємо її і зверху покриваємо підготовленої яєчно-кропової сумішшю.
Далі відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо блюдо 45 хвилин до утворення хрусткої апетитною скоринки. Готову запіканку обережно виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, розрізаємо порційно і подаємо з томатним соусом !
Рецепт курячої запіканки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо, гарненько промиваємо, нарізаємо пластинами і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою, підсолюємо за смаком і варимо до готовності. Після цього відкидаємо картоплю на друшляк і зливаємо воду. Розминаємо його до пюреобразного стану, вбиваємо яйце і всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо отриману масу і поділяємо її на 3 рівні частини.
Цибулю чистимо від луски і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо невеликими пластинами і пасеруємо з половиною подрібненої цибулі в сковороді на маслечко. Готову обжарку перекладаємо в окрему мисочку. Курячий фарш теж обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рештою цибулею, подсаливая за смаком.
Тепер беремо спеціальну форму для запікання, змащуємо її за допомогою кулінарної кисті маслом і викладаємо запіканку шарами. Спочатку трохи картоплі, потім гриби з цибулею, ще картоплю, обсмажений фарш і накриваємо залишилися картопляним пюре. Розрівнюємо все ложкою і ставимо форму в духовку на 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Рецепт рибної запіканки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо до готовності і зливаємо воду. Додаємо мускатний горіх, вливаємо трохи масла і посипаємо спеціями за смаком. Далі розминаємо все в пюре і закриваємо кришкою. У сковороді розігріваємо оливкове масло, пасеруємо подрібнену цибульку, селера і терту моркву до м'якості. Кукурудзяний крохмаль розводимо в молоці і виливаємо суміш до овочів. Доводимо до кипіння, додаємо тертий сир, гірчицю, рубану петрушку і лимонний сік. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Беремо форму для запікання, викладаємо на неї порізане філе минтая, потім зелений горошок і яйця, відварені і нарізані кубиками. Зверху заливаємо приготовленим соусом і викладаємо рівномірним шаром картопляне пюре. Відправляємо страву у попередньо прогріту духовку приблизно на 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Запіканка з куркою
Завжди хочеться готувати смачно, швидко і дешево, під всі три ці критерії підходять запіканки. Сир, м'ясо, сир, або риба - все це приголомшлива
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
Страви з картоплі в духовці
Картопля - смачний і універсальний овоч, з якого можна зробити безліч цікавих страв: перше і друге. Давайте детально розберемося, які страви з нього
Запіканка з квасолі
Запіканка з квасолі - дуже корисною і смачне блюдо! Готувати таку запіканку можна як з м'ясом, так і виключно з овочами, що безсумнівно оцінять і