Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування запіканок з картоплею. Таке блюдо ситно нагодує вашу сім'ю і без сумніву сподобається навіть дітям.
Простий рецепт запіканки з тертої картоплі
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; картопля - 6 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 100 г; майонез - 3 ст. ложки; сушений кріп - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Отже, спочатку підготуємо всі інгредієнти: сир натираємо на дрібній терочке. Часник очищаємо і пропускаємо його через прес. Далі отсипаем рівно половину порції сиру в окрему чисту миску, додаємо куряче яйце і сушений кріп.
В іншій ємності змішуємо залишився сир з часничком і яйцем. Тепер очищаємо картоплю, промиваємо його гарненько, натираємо на крупній тертці і додаємо до сирної заготівлі. Після цього беремо круглу форму для запікання, акуратно викладаємо нашу запіканку, розрівнюємо її і зверху покриваємо підготовленої яєчно-кропової сумішшю.
Далі відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо блюдо 45 хвилин до утворення хрусткої апетитною скоринки. Готову запіканку обережно виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, розрізаємо порційно і подаємо з томатним соусом !
Рецепт курячої запіканки з картоплею
Інгредієнти: картопля - 800 г; курячий фарш - 500 г; гриби - 500 г; цибулина - 3 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 3 ст. ложки; спеції; олія рослинна; базилік сушений. Приготування Картопля очищаємо, гарненько промиваємо, нарізаємо пластинами і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою, підсолюємо за смаком і варимо до готовності. Після цього відкидаємо картоплю на друшляк і зливаємо воду. Розминаємо його до пюреобразного стану, вбиваємо яйце і всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо отриману масу і поділяємо її на 3 рівні частини.
Цибулю чистимо від луски і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо невеликими пластинами і пасеруємо з половиною подрібненої цибулі в сковороді на маслечко. Готову обжарку перекладаємо в окрему мисочку. Курячий фарш теж обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рештою цибулею, подсаливая за смаком.
Тепер беремо спеціальну форму для запікання, змащуємо її за допомогою кулінарної кисті маслом і викладаємо запіканку шарами. Спочатку трохи картоплі, потім гриби з цибулею, ще картоплю, обсмажений фарш і накриваємо залишилися картопляним пюре. Розрівнюємо все ложкою і ставимо форму в духовку на 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Рецепт рибної запіканки з картоплею
Інгредієнти: картопля - 1 кг; олія оливкова - 4 ст. ложки; мускатний горіх - щіпка; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 4 шт.; кукурудзяний крохмаль - 05 ст. ложки; молоко - 2 ст.; гірчиця - 1 ст. ложка; сир - 150 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; минтай - 1 кг; зелень петрушки; яйце - 4 шт.; зелений горошок - 100 г; спеції. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо до готовності і зливаємо воду. Додаємо мускатний горіх, вливаємо трохи масла і посипаємо спеціями
за смаком. Далі розминаємо все в пюре і закриваємо кришкою. У сковороді розігріваємо оливкове масло, пасеруємо подрібнену цибульку, селера і терту моркву до м'якості. Кукурудзяний крохмаль розводимо в молоці і виливаємо суміш до овочів. Доводимо до кипіння, додаємо тертий сир, гірчицю, рубану петрушку і лимонний сік. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Беремо форму для запікання, викладаємо на неї порізане філе минтая, потім зелений горошок і яйця, відварені і нарізані кубиками. Зверху заливаємо приготовленим соусом і викладаємо рівномірним шаром картопляне пюре. Відправляємо страву у попередньо прогріту духовку приблизно на 25-30 хвилин.