Вернуться назад Распечатать

Запіканка з квасолі

Запіканка з квасолі
Запіканка з квасолі - чудова гаряча закуска, яка відрізняється оригінальним смаком і незрівнянним ароматом. Таке блюдо порадує ваших рідних і стане відмінним рішенням для тих, хто любить готувати швидко, смачно і ситно!

Запіканка з стручкової квасолі


Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 400 р;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • зелень свіжа - за смаком;

  • молоко коров'яче - 05 ст.;

  • сир твердих сортів - 150 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування запіканки, зелену спаржеву квасолю ретельно промиваємо у великій кількості теплої води. Потім ножем обрізаємо все стебла, а стручки нарізаємо на 2-3 частини і відварюємо у фільтрованій воді протягом декількох хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на оливковій маслечко до золотої скоринки. Далі викладаємо квасоля, додаємо спеції за смаком і порізану дрібно свіжу зелень. Вміст перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин, перемішуючи. Не втрачаючи часу дарма, збиваємо яйця з молоком і заливаємо суміш у сковорідку. Після цього знімаємо її з вогню, присипаємо тертим на крупній терочке сирком, кладемо трохи вершкового масла і відправляємо запікатися в духовку при 180°С до рум'яної скоринки. Подаємо готову запіканку зі спаржевої квасолі теплою зі свіжими овочами і будь-яким соусом на ваш смак.

    Картопляна запіканка з квасолею


    Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • біла суха квасоля - 200 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте підготуємо всі інгредієнти. Беремо цибулини, чистимо їх, дрібно шаткуємо і пасеруємо в маслечко до золотисто-коричневого кольору. Картоплю очищаємо, відварюємо в підсоленій воді і розминаємо в пюре, розбавляючи тепленьким молоком. Білу квасолю ретельно промиваємо, відварюємо до м'якості і подрібнюємо блендером до однорідного стану. Після цього з'єднуємо її з картопляним пюре і підсолюємо за смаком. Якщо є зайвий час, то найкраще перекрутити овочеву масу через м'ясорубку. Тепер беремо глибоку форму для запікання і промазуємо її рослинним маслом. Овочеву начинку поділяємо навпіл і викладаємо першу частину на дно форми. Слідом покриваємо шаром рівномірно смаженої цибульки і закриваємо нашу запіканку залишилися пюре. Красиво розрівнюємо поверхню ложечкою, щедро присипаємо спеціями за смаком і заливаємо рештою маслом. Запікаємо страву в духовці до рум'яного кольору, приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. Готову запіканку з квасолі та картоплі акуратно перевертаємо на блюдо, злегка охолоджуємо і подаємо на стіл.

    Запіканка з фаршем і квасолею


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • спеції;

  • яйце - 1 шт.;

  • стручкова квасоля - 400 р;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • сир твердий - за смаком;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Запіканка з квасолі

    У фарш додаємо яйце, приправляємо спеціями за смаком і прибираємо поки на деякий час в холодильник. Форму, в якій ми будемо пекти нашу запеканочку, заздалегідь злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо рівним шаром підготовлений м'ясний фарш, розрівнюючи його ложкою. Потім покриваємо всі замороженої стручкової квасолею, трохи підсолюємо за смаком і присипаємо меленим перцем. Сметану змішуємо з майонезом і промазуємо отриманою сумішшю квасоля. Прибираємо страву в розігріту до 180°С духовку і приблизно через 15-20 хвилин отримуємо готову запіканку, викладаючи її на плоске блюдо. Подаємо її на стіл в теплому вигляді зі свіжими овочами і зеленню, розрізаємо на порційні шматочки.