Запіканка з квасолі - чудова гаряча закуска, яка відрізняється оригінальним смаком і незрівнянним ароматом. Таке блюдо порадує ваших рідних і стане відмінним рішенням для тих, хто любить готувати швидко, смачно і ситно!
Запіканка з стручкової квасолі
Інгредієнти: стручкова квасоля - 400 р; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; зелень свіжа - за смаком; молоко коров'яче - 05 ст.; сир твердих сортів - 150 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування запіканки, зелену спаржеву квасолю ретельно промиваємо у великій кількості теплої води. Потім ножем обрізаємо все стебла, а стручки нарізаємо на 2-3 частини і відварюємо у фільтрованій воді протягом декількох хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на оливковій маслечко до золотої скоринки. Далі викладаємо квасоля, додаємо спеції за смаком і порізану дрібно свіжу зелень. Вміст перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин, перемішуючи. Не втрачаючи часу дарма, збиваємо яйця з молоком і заливаємо суміш у сковорідку. Після цього знімаємо її з вогню, присипаємо тертим на крупній терочке сирком, кладемо трохи вершкового масла і відправляємо запікатися в духовку при 180°С до рум'яної скоринки. Подаємо готову запіканку зі спаржевої квасолі теплою зі свіжими овочами і будь-яким соусом на ваш смак.
Картопляна запіканка з квасолею
Інгредієнти: картопля - 500 г; біла суха квасоля - 200 г; цибулина - 2 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі інгредієнти. Беремо цибулини, чистимо їх, дрібно шаткуємо і пасеруємо в маслечко до золотисто-коричневого кольору. Картоплю очищаємо, відварюємо в підсоленій воді і розминаємо в пюре, розбавляючи тепленьким молоком. Білу квасолю ретельно промиваємо, відварюємо до м'якості і подрібнюємо блендером до однорідного стану. Після цього з'єднуємо її з картопляним пюре і підсолюємо за смаком. Якщо є зайвий час, то найкраще перекрутити овочеву масу через м'ясорубку. Тепер беремо глибоку форму для запікання і промазуємо її рослинним маслом. Овочеву начинку поділяємо навпіл і викладаємо першу частину на дно форми. Слідом покриваємо шаром рівномірно смаженої цибульки і закриваємо нашу запіканку залишилися пюре. Красиво розрівнюємо поверхню ложечкою, щедро присипаємо спеціями за смаком і заливаємо рештою маслом. Запікаємо страву в духовці до рум'яного кольору, приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. Готову запіканку з квасолі та картоплі акуратно перевертаємо на блюдо, злегка охолоджуємо і подаємо на стіл.
Запіканка з фаршем і квасолею
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; спеції; яйце - 1 шт.; стручкова квасоля - 400 р; сметана - 3 ст. ложки; майонез - 3 ст. ложки; сир твердий - за смаком; спеції; олія рослинна. Приготування У фарш додаємо яйце, приправляємо спеціями за смаком і прибираємо поки на деякий час в холодильник. Форму, в якій ми будемо пекти нашу запеканочку, заздалегідь злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо рівним шаром підготовлений м'ясний фарш, розрівнюючи його ложкою. Потім покриваємо всі замороженої стручкової квасолею, трохи підсолюємо за смаком і присипаємо меленим перцем. Сметану змішуємо з майонезом і промазуємо отриманою сумішшю квасоля. Прибираємо страву в розігріту до 180°С духовку і приблизно через 15-20 хвилин отримуємо готову запіканку, викладаючи її на плоске блюдо. Подаємо її на стіл в теплому вигляді зі свіжими овочами і зеленню, розрізаємо на порційні шматочки.