Ви дуже гарна господиня, але вашим домашнім набридли вже всі традиційні страви? Не турбуйтеся! Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів приготування простих страв з фаршу в духовці, які урізноманітнюють стіл і не зажадає від вас багато зусиль.
Страва з фаршу з овочами в духовці
Інгредієнти: свино-яловичий фарш - 500 г; цибулина - 2 шт.; паста томатна 100 г; вершки - 100 мл; помідор - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; спеції; борошно - 1 ст. ложки; сир твердих сортів - 500 г; тонкий лаваш - 4 шт. Для соусу:
борошно - 1 ст. ложки; молоко - 300 мл; масло вершкове - 2 ст. ложки. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на заздалегідь розігрітій сковороді з додаванням невеликої кількістю масла близько 5 хвилин. Потім додаємо м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 10. Після цього підсолюємо, перчимо, заправляємо томатною пастою і виливаємо вершки. Перемішуємо лопаткою, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо ще трошки.
А цим часом поки приготуємо вершковий соус - у сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо борошно і прогріваємо до теплого рум'яного кольору. Тепер поступово вливаємо молоко, додаємо сіль, італійські трави і розмішуємо, поки маса не загусне.
Форму для випікання змащуємо приготованим білим соусом, кладемо лист лавашу, потім знову змащуємо його соусом, викладаємо по поверхні трохи фаршу і посипаємо сиром. Повторюємо процедуру 3 рази, чергуючи з порізаними овочами. Верхній лист лаваша заливаємо залишками соусу і рясно посипаємо сиром. Ставимо форму в розігріту духовку на 30 хвилин. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порціонними шматочками, подаємо до столу.
Страва з фаршу з рисом в духовці
Інгредієнти: фарш - 500 г; рис - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; яйце - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; спеції; масло рослинне - 50 мл; вода - 25 ст. Приготування Рис заздалегідь відварюємо в підсоленій воді. А цим часом чистимо поки овочі. Потім цибулька дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочке і пасеруємо все на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо до овочів м'ясний фарш і обсмажуємо ще хвилин 15. Далі з'єднуємо вміст сковороди з готовим рисом, солимо, додаємо яйця і кладемо сметану. Добре все вимішуємо.
Краї форми для запікання промазуємо невеликою кількістю рослинного масла, за бажанням присипаємо меленими сухарями і викладаємо приготовану масу, розрівнюючи її ложкою. Верх змащуємо сметаною і відправляємо нашу запіканку в нагріту духовку приблизно на 30-40 хвилин.
Страва з фаршу і кабачків в духовці
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; м'ясний фарш - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; сир - 200 г; свіжа зелень. Приготування Для початку чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями, а моркву крупно натираємо на тертці. Кабачок
чистимо і, видаливши насіння, рубаємо дрібними шматочками. Потім цибулька пасеруємо на рослинній маслечко до золотистої скоринки, а потім додаємо приправлений спеціями м'ясний фарш. Обсмажуємо до готовності приблизно 20 хвилин, подсаливая за смаком. На іншій сковороді пасеруємо хвилин 10 моркву, додаємо очищені кабачки і готуємо до м'якості овочів.
Тепер акуратно з'єднуємо вміст двох сковорідок, кидаємо за бажанням подрібнену зелень, перемішуємо і перекладаємо масу у форму для запікання, промазану рослинним маслом. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо нашу запіканку в гарячу духовку на 20-25 хвилин.