Лазанья – відоме багатьом смачне блюдо італійської кухні, виконане шарами. Готується воно легко і труднощі зазвичай виникають тільки з придбанням спеціальних аркушів. Звичайно, їх можна зробити самостійно, а можна використовувати альтернативний варіант. Пропонуємо вам кілька рецептів лазаньї з лаваша з фаршем.
Рецепт лазаньї з лаваша
Інгредієнти: фарш свино-яловичий – 05 кг; борошно – 40 г; цибулина – 1 шт.; паста томатна – 100 мл; вершки – 100 мл; спеції; масло вершкове – 2 ст. ложки; молоко – 300 мл; сир твердий – 500 г; тонкий лаваш – 4 листа. Приготування Як приготувати лазанью з лаваша? Цибулину очистити, дрібненько ріжемо і пасеруємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10. Заправляємо обжарку томатною пастою, посипаємо сіллю, цукром і додаємо вершки. Ретельно все перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо деякий час. А поки давайте зробимо вершковий соус: у казані розпускаємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі поступово підливаємо молоко, додаємо сіль і акуратно розмішуємо, поки маса не загусне. Форму для випікання промазуємо білим соусом, викладаємо лист лавашу, наносимо соусом, розподіляємо по поверхні трохи фаршу і присипаємо сиром. Повторюємо послідовність 3 рази і верхній аркуш лаваша заливаємо залишками соусу, посипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і засікаємо рівно півгодини. Готову лазанью трохи охолоджуємо і, нарізавши, порційними шматками, подаємо гостям.
Рецепт ледачою лазаньї з лаваша
Інгредієнти: морква – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; домашній фарш м'ясний – 500 г; тонкий вірменський лаваш – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; сир – 100 г; молоко – 1 ст.; борошно – 2 ст. ложки; спеції; зелень – 1 пучок. Приготування Для приготування лазаньї з вірменського лаваша чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім викладаємо до нього терту моркву і фарш. Продовжуємо тушкувати все разом до готовності, подсаливая за смаком. У самому кінці додаємо свіжу рубану зелень, і знімаємо начинку з плити. Тепер займемося соусом: розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло, висипаємо борошно і злегка пасеруємо. Далі вливаємо гаряче молоко, додаємо спеції, кип'ятимо суміш і пару хвилин варимо до загустіння. Після цього починаємо формувати нашу страву. Дно дека промазуємо соусом, викладаємо лист лавашу, розподіляємо зверху частина начинки і накриваємо наступним листом. Повторюємо так до тих пір, поки не закінчиться вся начинка. Останній шар заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ліниву лазанью з лаваша в духовку, приблизно на півгодини.
Лазанья з лаваша з куркою
Інгредієнти: фарш курячий – 500 г; паста томатна – 1 ст. ложка; вірменський лаваш – 4 шт.; вершки 10 % - 100 мл; цибулина – 1 шт.; свіжий базилік – 50 г; сир – 400 г; молоко – 400 мл; масло рослинне – 2 ст. ложки; масло вершкове – 50 г; спеції. Приготування Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на розігрітому маслечко
до рум'яного кольору. Далі викладаємо фарш і обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо томатну пасту, додаємо спеції і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно вливаємо вершки, дрібно рубаний базилік, накриваємо кришкою і засікаємо ще 7 хвилин. На іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла і підрум'янюємо на ньому борошно. Далі частинами вводимо молоко і кидаємо сіль. Даємо соусу прокипіти і знімаємо його з вогню. Форму для запікання змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист лавашу, а зверху розподіляємо начинку і присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари кілька разів і ставимо страву в гарячу духовку на півгодини. Ось і все, швидка лазанья з лаваша готова!