Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний соус зі сметаною

Грибний соус зі сметаною

21-06-2015, 14:27
1 717
Грибний соус зі сметаною
Гриби сметана – один з продуктових спілок укладених на небесах. Насичені смаком і ароматом гриби чудово контрастують з ніжною, жирної і вершковою сметаною. Приголомшливе поєднання смаків – гарна компанія для будь-якого гарніру або основного страви з м'яса і птиці.

Грибний соус зі сметаною і печерицями


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • печериці - 240 г;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • вершки - 150 мл;

  • білий цибулю - 90 г;

  • жирна сметана - 150 мл


  • Приготування
    Спершу візьміться за підготовку всіх інгредієнтів: очистіть грибні капелюшки і струсіть з ніжок будь-які забруднення з допомогою сухої ганчірочки. Залежно від розміру, печериці можна нарізати на 4-8 частин. Лук очищаємо і дрібно рубаємо часник пропускаємо через прес.
    Розтопивши в сотейнкие масло, спершу пасеруємо на ньому нарізану цибулю, близько 2-3 хвилин, а потім додаємо до нього часник і чекаємо ще півхвилини. Коли часник пустить аромат, додайте до нього гриби і дочекайтеся, поки вся зайва волога з них випаруватися. Приправте основу нашого соусу і залийте вином. Коли 2/3 вина також выпарятся, налийте на сковороду суміш вершків і сметани, зменшіть вогонь і дайте соусу побурлить пару хвилин, поки не загусне.

    Соус з грибами і сметаною


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • розмаринова гілочка;

  • печериці - 250 г;

  • сметана - 200 мл;

  • тертий чеддер - 80 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, обсмажуємо на ньому роздавлений (але не подрібнений!) зубчик часнику і листочки розмарину. Ароматне масло проціджують і знову повертаємо вже на чисту сковороду, використовуючи для пасерування грибів. Як тільки гриби пустять вологу, приправте їх, додайте сметану з тертим сиром і гарненько перемішайте. Коли сир повністю не розплавиться, а соус загусне – прибирайте його з вогню, змішуйте з волоськими горіхами і листочками петрушки, а потім подавайте до столу.

    Грибний соус зі сметаною – рецепт


    Інгредієнти:

  • білі гриби - 280 м;

  • вершкове масло - 35 г;

  • шалот - 50 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • жирні вершки - 200 мл;

  • сметана - 150 мл;

  • щіпка сушеного чебрецю;

  • тертий пармезан - 60 г;

  • листя петрушки.


  • Приготування
    На розтопленому маслі спасеруйте подрібнений цибулю з часником і чебрецем 2-3 хвилини. Нарізавши очищені свіжі білі гриби (можна використовувати і сушені, тільки попередньо вимочивши їх) покладіть їх на сковороду до засмажки і приправити морською сіллю. Через 5-6 хвилин залийте гриби сумішшю вершків і сметани, а потім тушкуйте на середньому вогні до загусання. У фіналі додайте в сметанний соус тертий сир і дочекайтеся, коли він повністю розплавиться. Змішайте соус з листям петрушки перед подачею.

    Простий соус з грибів зі сметаною


    На закуску – основний рецепт, який можна брати в якості основи для приготування сметанного соусу з будь-яких грибів. Ми зупинилися на найбільш доступних – печерицях.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • гілочка свіжого чебрецю;

  • печериці - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • овочевий бульйон - 50 мл;

  • борошно - 5 р;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Грибний соус зі сметаною

    Першим ділом розігрійте масло і покладіть в нього гілочку чебрецю. Коли чебрець пустить аромат, гілочку можна витягти, а використовувати масло для смаження грибів. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то перед обсмаженням краще бланшувати їх, але звичайні магазинні печериці можна смажити відразу. Коли гриби пустять сік, приправте їх свіжомеленим перцем і морською сіллю, дочекайтеся випарювання вологи і посипте гриби борошном. Обсмажте борошно 30 секунд, щоб уникнути появи характерного борошнистого присмаку в готовому соусі, а потім залийте вміст сковороди бульйоном і змішайте зі сметаною. Томіть соус на середньому вогні, чекаючи загустіння.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вершковий соус для спагетті
    Вершковий соус для спагетті
    Дуже часто ми готуємо спагетті в якості гарніру до м'ясних страв. А адже з спагетті можна зробити самостійне основне блюдо, якщо приготувати до них,
    Смажені шампіньйони з цибулею
    Смажені шампіньйони з цибулею
    Печериці виходять смачними в будь-якому вигляді, але найвдаліший варіант - смажені з цибулею. Цибуля робить смак грибів більш насиченим, надаючи
    Спагеті з грибами
    Спагеті з грибами
    Дуже часто в нашому темпі життя залишається мало часу на приготування смачної вечері. Іноді на виручку приходять напівфабрикати, що далеко не кращий
    Смажені гриби з цибулею
    Смажені гриби з цибулею
    Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування смажених грибів з цибулею, які будуть гарні, як у повсякденному меню, так і на святковому столі.
    Печінка в сметані з цибулею і морквою
    Печінка в сметані з цибулею і морквою
    Сьогодні ми хочемо поділитися з вами самим смачним рецептом приготування печінки в сметані з цибулею і морквою. Готується ця страва дуже швидко і
    Білий соус
    Білий соус
    Білі соуси - це одна з різновидів класичних соусів, які готуються на основі молока або вершків, доповнюються сиром і вершковим маслом, а для