Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий соус для спагетті

Вершковий соус для спагетті

21-06-2015, 14:31
890
Вершковий соус для спагетті
Будь-яка паста – лише шматочок тіста без доповнення соусу. Саме якісно приготовлений соус є базовою складовою всієї смакової композиції. Серед усього різноманіття соусів, класичний томатний безжально випереджає аналог на вершковою основі, жирний і кремовий, він вже давно полюбився всім тим, хто віддає перевагу смачну трапезу підрахунку калорій.

Простий вершковий соус для спагетті – рецепт


Почнемо з бази у вигляді елементарно простого класичного вершкового соусу бешамель, який є незмінним компаньйоном більшості страв на основі пасти з часів появи лазаньї.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 90 г;

  • борошно - 30 г;

  • вершки - 480 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • тертий пармезан - 210 г;

  • суміш італійських трав - 5 г;

  • сушений часник і цибулю - по 3 г;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, обсмажуємо в ньому борошно близько хвилини, а потім заливаємо сумішшю молока і вершків. Слідкуйте за тим, щоб не залишалося борошняних грудочок. Додайте в соус трохи мускату і ще кілька не зовсім традиційних доповнень зразок італійських трав і сушеної цибулі з часником, саме вони додадуть класичного французького соусу той смак Італії, без якого не може обійтися не одне блюдо з пасти. Коли соус почне вирувати, поступово підсипати до нього порції тертого пармезану, повністю розчиняючи кожен його шматочок.

    Вершково-часниковий соус для спагетті


    Цей соус для спагетті з вершками – варіація класичного соусу до пасти «Альфредо» з додаванням великої кількості часнику.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 113 г;

  • часник - 4 великих зубчики;

  • вершки - 240 мл;

  • тертий пармезан - 90 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розтопивши велика кількість вершкового масла, швидко обсмажуємо на ньому пропущений через прес часник, поки той не пустить аромат. Заливаємо часникове масло вершками і додаємо тертий сир. Зменшіть вогонь під сотейник і варіть соус, помішуючи, поки він не стане однорідним і не загусне. В кінці можна доповнити блюдо нарізаною зеленню петрушки.

    Вершково-сирний соус з гарбузом для спагетті


    Незважаючи на те, що всі попередні рецепти базувалися на поєднанні вершків і сиру, цей соус заслуговує окремої уваги.
    Інгредієнти:

  • гарбузова м'якоть - 12 кг;

  • вершки жирні - 480 мл;

  • чебрець - 2 г;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • тертий твердий сир - 450 р.


  • Приготування
    Відварюємо гарбузову м'якоть і пюрируем її зі спеціями і чебрецем. Підігріваємо вершки і змішуємо їх з гірчицею. Додаємо гарбузове пюре, перемішуємо і починаємо поступово підсипати сир, постійно помішуючи соус. Коли весь сир розплавиться, зніміть соус з вогню, поки він не встиг застигнути, і відразу ж змішайте зі звареними спагетті.

    Вершково-грибний соус для спагетті з сметани


    В якості основи для соусу можна використовувати будь-які гриби або їх суміш, ми ж зупинилися на самому доступному варіанті – печерицях.
    Вершковий соус для спагетті

    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • часниковий зубчик;

  • печериці - 260 г;

  • сметана - 240 мл


  • Приготування
    Поки макарони варяться, розтопити в сотейнику масло і спасеруйте на ньому цибулю 3-4 хвилини. Додайте до цибулі пропущений через прес часник, а слідом тонкі пластинки печериць. Коли гриби пустять вологу, посоліть їх, дайте рідини випарується, а потім додайте сметану. Влийте соус пару-трійку столових ложок води, в якій вариться паста – в ній багато клейковини борошна, яка допоможе нашій соусу загуснути, а як тільки це відбудеться, перекладіть свежесваренные спагетті з каструлі в сотейник, перемішати і негайно сервіруйте, додавши щедру жменю тертого пармезану зверху.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний соус зі сметаною
    Грибний соус зі сметаною
    Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Білий соус
    Білий соус
    Білі соуси - це одна з різновидів класичних соусів, які готуються на основі молока або вершків, доповнюються сиром і вершковим маслом, а для
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
    Паста з беконом
    Паста з беконом
    Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
    Соус для пасти
    Соус для пасти
    Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним