Тушкований кролик в сметані в мультиварці
М'ясо кролика, відоме своєю низькою калорійністю, є справжнім випробуванням для будь-якого початківця кулінара, оскільки без належної вправності його досить важко приготувати так, щоб зберегти м'якість і соковитість. Помічником в останньому стане тривалий гасіння з жирними вершками або сметаною в мультиварці.
М'якоть кролика відмінно поєднується з травами з вираженим ароматом і смаком, начебто естрагону, який стане ключовим у смакової композиції нижченаведеного страви.
Інгредієнти:
кролик - 18 кг;
борошно - 35 г;
рослинна олія - 30 мл;
вершкове масло - 45 г;
оцет - 25 мл;
часник - 4 зубки;
картопляні бульби - 170 г;
сухе біле вино - 150 мл;
курячий бульйон - 175 мл;
сметана - 75 мл;
сушений естрагон - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 35 р.
Приготування
Приправте оброблену тушку кролика і підрум'яньте її у великій кількості масла в режимі «Випічка». Як тільки м'ясо схопиться рум'янцем, перекладіть його на окрему страву, а замість кролика викладіть в чашу невеликі часточки картоплі. Дайте обсмажитися і їм, а потім доповніть вміст пристрою пропущеним через прес часником і оцтом. Поверніть кролика до картоплі, влийте вино і дайте 2/3 рідини випаруватися. З'єднайте бульйон зі сметаною, гірчицею і естрагоном, залийте цим соусом кролика з картоплею і перейдіть на «Гасіння». Кролик тушкований з овочами в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.
Інгредієнти:
морква - 130 г;
стебло селери;
шалот - 80 г;
часник - 4 зубки;
оливкова олія - 35 мл;
вершкове масло - 40 г;
кролик (ніжки, стегна) - 12 кг;
кальвадос - 75 мл;
яблучний сидр - 240 мл;
сметана - 135 мл;
вершки - 65 мл;
гілочка чебрецю;
листя лавра - 2 шт.
Приготування
В чаші пристрою розігрійте обидва види масла і використовуйте їх для обжарювання кролика. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додайте до нього кубики моркви і селери разом з маленькими кільцями шалот. Дайте овочам обсмажитися кілька хвилин, потім доповніть вміст чаші часниковими зубками пропущеними через прес, і перейдіть на «Гасіння». Відправте в чашу листя лавра, з гілочкою чебрецю і морською сіллю, залийте все «Кальвадосом» і сидром, після чого залиште на 10 хвилин. До вмісту чаші влийте вершки, закрийте кришку і залиште страву на 40 хвилин. У фіналі заправте вміст мультиварки сметаною.
Кролик, тушкований з картоплею в мультиварці
М'якоть кролика відмінно поєднується з травами з вираженим ароматом і смаком, начебто естрагону, який стане ключовим у смакової композиції нижченаведеного страви.
Інгредієнти:
Приготування
Приправте оброблену тушку кролика і підрум'яньте її у великій кількості масла в режимі «Випічка». Як тільки м'ясо схопиться рум'янцем, перекладіть його на окрему страву, а замість кролика викладіть в чашу невеликі часточки картоплі. Дайте обсмажитися і їм, а потім доповніть вміст пристрою пропущеним через прес часником і оцтом. Поверніть кролика до картоплі, влийте вино і дайте 2/3 рідини випаруватися. З'єднайте бульйон зі сметаною, гірчицею і естрагоном, залийте цим соусом кролика з картоплею і перейдіть на «Гасіння». Кролик тушкований з овочами в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.
Рецепт тушкованого кролика в сметані з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
В чаші пристрою розігрійте обидва види масла і використовуйте їх для обжарювання кролика. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додайте до нього кубики моркви і селери разом з маленькими кільцями шалот. Дайте овочам обсмажитися кілька хвилин, потім доповніть вміст чаші часниковими зубками пропущеними через прес, і перейдіть на «Гасіння». Відправте в чашу листя лавра, з гілочкою чебрецю і морською сіллю, залийте все «Кальвадосом» і сидром, після чого залиште на 10 хвилин. До вмісту чаші влийте вершки, закрийте кришку і залиште страву на 40 хвилин. У фіналі заправте вміст мультиварки сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми