» » Тушкований кролик в сметані в мультиварці

Тушкований кролик в сметані в мультиварці

Тушкований кролик в сметані в мультиварці
М'ясо кролика, відоме своєю низькою калорійністю, є справжнім випробуванням для будь-якого початківця кулінара, оскільки без належної вправності його досить важко приготувати так, щоб зберегти м'якість і соковитість. Помічником в останньому стане тривалий гасіння з жирними вершками або сметаною в мультиварці.

Кролик, тушкований з картоплею в мультиварці


М'якоть кролика відмінно поєднується з травами з вираженим ароматом і смаком, начебто естрагону, який стане ключовим у смакової композиції нижченаведеного страви.
Інгредієнти:

  • кролик - 18 кг;

  • борошно - 35 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • оцет - 25 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • картопляні бульби - 170 г;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • курячий бульйон - 175 мл;

  • сметана - 75 мл;

  • сушений естрагон - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 35 р.


  • Приготування
    Приправте оброблену тушку кролика і підрум'яньте її у великій кількості масла в режимі «Випічка». Як тільки м'ясо схопиться рум'янцем, перекладіть його на окрему страву, а замість кролика викладіть в чашу невеликі часточки картоплі. Дайте обсмажитися і їм, а потім доповніть вміст пристрою пропущеним через прес часником і оцтом. Поверніть кролика до картоплі, влийте вино і дайте 2/3 рідини випаруватися. З'єднайте бульйон зі сметаною, гірчицею і естрагоном, залийте цим соусом кролика з картоплею і перейдіть на «Гасіння». Кролик тушкований з овочами в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.

    Рецепт тушкованого кролика в сметані з овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • морква - 130 г;

  • стебло селери;

  • шалот - 80 г;

  • часник - 4 зубки;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • вершкове масло - 40 г;

  • кролик (ніжки, стегна) - 12 кг;

  • кальвадос - 75 мл;

  • яблучний сидр - 240 мл;

  • сметана - 135 мл;

  • вершки - 65 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці

    В чаші пристрою розігрійте обидва види масла і використовуйте їх для обжарювання кролика. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додайте до нього кубики моркви і селери разом з маленькими кільцями шалот. Дайте овочам обсмажитися кілька хвилин, потім доповніть вміст чаші часниковими зубками пропущеними через прес, і перейдіть на «Гасіння». Відправте в чашу листя лавра, з гілочкою чебрецю і морською сіллю, залийте все «Кальвадосом» і сидром, після чого залиште на 10 хвилин. До вмісту чаші влийте вершки, закрийте кришку і залиште страву на 40 хвилин. У фіналі заправте вміст мультиварки сметаною.
    Додав: admin | 16-08-2015, 20:56
    Переглядів: 969