М'ясо кролика, відоме своєю низькою калорійністю, є справжнім випробуванням для будь-якого початківця кулінара, оскільки без належної вправності його досить важко приготувати так, щоб зберегти м'якість і соковитість. Помічником в останньому стане тривалий гасіння з жирними вершками або сметаною в мультиварці.
Кролик, тушкований з картоплею в мультиварці
М'якоть кролика відмінно поєднується з травами з вираженим ароматом і смаком, начебто естрагону, який стане ключовим у смакової композиції нижченаведеного страви.
Інгредієнти: кролик - 18 кг; борошно - 35 г; рослинна олія - 30 мл; вершкове масло - 45 г; оцет - 25 мл; часник - 4 зубки; картопляні бульби - 170 г; сухе біле вино - 150 мл; курячий бульйон - 175 мл; сметана - 75 мл; сушений естрагон - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 35 р. Приготування Приправте оброблену тушку кролика і підрум'яньте її у великій кількості масла в режимі «Випічка». Як тільки м'ясо схопиться рум'янцем, перекладіть його на окрему страву, а замість кролика викладіть в чашу невеликі часточки картоплі. Дайте обсмажитися і їм, а потім доповніть вміст пристрою пропущеним через прес часником і оцтом. Поверніть кролика до картоплі, влийте вино і дайте 2/3 рідини випаруватися. З'єднайте бульйон зі сметаною, гірчицею і естрагоном, залийте цим соусом кролика з картоплею і перейдіть на «Гасіння». Кролик тушкований з овочами в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.
Рецепт тушкованого кролика в сметані з овочами в мультиварці
Інгредієнти: морква - 130 г; стебло селери; шалот - 80 г; часник - 4 зубки; оливкова олія - 35 мл; вершкове масло - 40 г; кролик (ніжки, стегна) - 12 кг; кальвадос - 75 мл; яблучний сидр - 240 мл; сметана - 135 мл; вершки - 65 мл; гілочка чебрецю; листя лавра - 2 шт. Приготування В чаші пристрою розігрійте обидва види масла і використовуйте їх для обжарювання кролика. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додайте до нього кубики моркви і селери разом з маленькими кільцями шалот. Дайте овочам обсмажитися кілька хвилин, потім доповніть вміст чаші часниковими зубками пропущеними через прес, і перейдіть на «Гасіння». Відправте в чашу листя лавра, з гілочкою чебрецю і морською сіллю, залийте все «Кальвадосом» і сидром, після чого залиште на 10 хвилин. До вмісту чаші влийте вершки, закрийте кришку і залиште страву на 40 хвилин. У фіналі заправте вміст мультиварки сметаною.