Як варити грибний суп?
C давніх часів на Русі з грибів готують багато смачних страв. Ми зараз вам розповімо, як правильно варити грибний суп. Цікаві рецепти супів з використанням різних видів грибочків чекають вас нижче.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
гриби свіжі – 350 г;
картопля – 3 шт.;
цибуля – 1 шт.;
морква середньої величини – 1 шт.;
вермішель – 100 г;
рослинна олія – 30 мл;
сіль;
перець;
подрібнена зелень – 40 р.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й ріжемо брусочками. Кип'ятимо воду, закладаємо в неї підготовлену картоплю і варимо хвилин 20. Також чистимо цибулю і морковочку. Цибулю дрібненько кришимо, а моркву ріжемо маленькій соломкою або ж пропускаємо її через тертку. Обсмажуємо на олії цибулю. Миємо й нарізаємо гриби, відправляємо їх до цибулі і тушкуємо хвилин 6. Потім викладаємо моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Викладаємо зажарку в суп, вермішель, солимо, перчимо і варимо під кришкою хвилин 10. В самому кінці висипаємо зелень, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 15 хвилин.
Інгредієнти:
печериці свіжі – 200 г;
вода – 2 л;
картопля – 4 шт.;
сирки плавлені пастоподібні – 2 шт.;
цибуля – 180 г;
морква – 170 г;
сіль;
зелень.
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. На тертці трьом моркву, цибулю подрібнюємо, а грибочки ріжемо пластинками. Кип'ятимо воду, кидаємо в неї картоплю і варимо майже до готовності. Обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Сюди ж кладемо гриби і смажимо ще хвилин 15. Викладаємо засмажку в каструлю з картоплею. Хвилини за 3-4 до повної готовності супу кладемо в каструлю терті на тертці плавлені сирки і добре розмішуємо. Сир повинен повністю розчинитися. Перед подачею посипаємо супик подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
картопля – 300 г;
гриби білі – 400 г;
цибуля – 130 г;
морква – 140 г;
вода – 2 л;
сіль;
перець.
Приготування
Нагріваємо воду, опускаємо в неї нарізану шматочками картоплю і варимо приблизно чверть години. Гриби чистимо, ріжемо пластинами і обсмажуємо в рослинному маслі до готовності. За смаком їх солимо і перчимо. Цибулю і моркву ріжемо півкільцями і пасеруємо до золотистої скоринки. Додаємо зажарку і гриби в каструлю з вже практично готової картоплею, солимо, перчимо і проварюємо ще хвилин 20. А при подачі в такий супчик дуже добре додати ще сметанку.
Інгредієнти:
яловичі ребра – 400 г;
лисички свіжі – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
сіль;
вода – 1 літр;
перець;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Яловичі ребра ділимо на шматочки, складаємо їх в каструлю і вливаємо воду і доводимо до кипіння. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково прибираємо. Додаємо перчик і сіль і варимо яловичі реберця не менше 15 години на повільному вогні. Самі в цей час перебираємо лисички і ретельно їх миємо, видаляючи залишки землі, піску та інших сторонніх предметів. Розміщуємо їх в глибоку ємність і заливаємо крутим окропом. Залишаємо їх у гарячій воді приблизно на 20 хвилин. А після цього промиваємо під проточною водою. Готуємо овочі: картоплю ріжемо великими брусочками, а цибулю – півкільцями. Морковочку нарізаємо невеликими пластинками. Очищені зубчики часнику або раздавливаем, або дрібненько нарізаємо. Отже, кісточки зварилися, відокремлюємо з них м'ясо. М'ясо повертаємо в суп, а кісточки викидаємо. Закладаємо в суп підготовлені овочі і варимо близько 20 хвилин. Потім додаємо гриби і варимо ще хвилин 15. Далі пробуємо його на смак. Якщо буде потрібно, кладемо перчик і сіль. Готовий грибний супчик тут же подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як варити грибний суп зі свіжих грибів?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й ріжемо брусочками. Кип'ятимо воду, закладаємо в неї підготовлену картоплю і варимо хвилин 20. Також чистимо цибулю і морковочку. Цибулю дрібненько кришимо, а моркву ріжемо маленькій соломкою або ж пропускаємо її через тертку. Обсмажуємо на олії цибулю. Миємо й нарізаємо гриби, відправляємо їх до цибулі і тушкуємо хвилин 6. Потім викладаємо моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Викладаємо зажарку в суп, вермішель, солимо, перчимо і варимо під кришкою хвилин 10. В самому кінці висипаємо зелень, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 15 хвилин.
Як варити грибний суп з печериць?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. На тертці трьом моркву, цибулю подрібнюємо, а грибочки ріжемо пластинками. Кип'ятимо воду, кидаємо в неї картоплю і варимо майже до готовності. Обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Сюди ж кладемо гриби і смажимо ще хвилин 15. Викладаємо засмажку в каструлю з картоплею. Хвилини за 3-4 до повної готовності супу кладемо в каструлю терті на тертці плавлені сирки і добре розмішуємо. Сир повинен повністю розчинитися. Перед подачею посипаємо супик подрібненою зеленню.
Як варити грибний суп з білих грибів?
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо воду, опускаємо в неї нарізану шматочками картоплю і варимо приблизно чверть години. Гриби чистимо, ріжемо пластинами і обсмажуємо в рослинному маслі до готовності. За смаком їх солимо і перчимо. Цибулю і моркву ріжемо півкільцями і пасеруємо до золотистої скоринки. Додаємо зажарку і гриби в каструлю з вже практично готової картоплею, солимо, перчимо і проварюємо ще хвилин 20. А при подачі в такий супчик дуже добре додати ще сметанку.
Як варити грибний суп з лисичок?
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі ребра ділимо на шматочки, складаємо їх в каструлю і вливаємо воду і доводимо до кипіння. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково прибираємо. Додаємо перчик і сіль і варимо яловичі реберця не менше 15 години на повільному вогні. Самі в цей час перебираємо лисички і ретельно їх миємо, видаляючи залишки землі, піску та інших сторонніх предметів. Розміщуємо їх в глибоку ємність і заливаємо крутим окропом. Залишаємо їх у гарячій воді приблизно на 20 хвилин. А після цього промиваємо під проточною водою. Готуємо овочі: картоплю ріжемо великими брусочками, а цибулю – півкільцями. Морковочку нарізаємо невеликими пластинками. Очищені зубчики часнику або раздавливаем, або дрібненько нарізаємо. Отже, кісточки зварилися, відокремлюємо з них м'ясо. М'ясо повертаємо в суп, а кісточки викидаємо. Закладаємо в суп підготовлені овочі і варимо близько 20 хвилин. Потім додаємо гриби і варимо ще хвилин 15. Далі пробуємо його на смак. Якщо буде потрібно, кладемо перчик і сіль. Готовий грибний супчик тут же подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп із заморожених грибів
Грибний суп виходить неймовірно ароматним і смачним. Готувати його можна не тільки з свіжих грибів у грибний сезон полювання, але і в будь-який час
Грибний суп з опеньків
Опеньки - найсмачніші з усіх видів пластинчатих грибів. Вони чудово насичують смаком і неймовірним ароматом будь літні страви. Сьогодні ми пропонуємо
Грибний суп з фрикадельками - рецепт
Грибні супи, завдяки вмісту в них рослинного білка, насичують наш організм надовго. Таке гаряче блюдо легке засвоюється шлунком і доведеться по душі
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Білі гриби з картоплею
З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з