C давніх часів на Русі з грибів готують багато смачних страв. Ми зараз вам розповімо, як правильно варити грибний суп. Цікаві рецепти супів з використанням різних видів грибочків чекають вас нижче.
Як варити грибний суп зі свіжих грибів?
Інгредієнти: вода – 25 л; гриби свіжі – 350 г; картопля – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; морква середньої величини – 1 шт.; вермішель – 100 г; рослинна олія – 30 мл; сіль; перець; подрібнена зелень – 40 р. Приготування Картоплю миємо, чистимо й ріжемо брусочками. Кип'ятимо воду, закладаємо в неї підготовлену картоплю і варимо хвилин 20. Також чистимо цибулю і морковочку. Цибулю дрібненько кришимо, а моркву ріжемо маленькій соломкою або ж пропускаємо її через тертку. Обсмажуємо на олії цибулю. Миємо й нарізаємо гриби, відправляємо їх до цибулі і тушкуємо хвилин 6. Потім викладаємо моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Викладаємо зажарку в суп, вермішель, солимо, перчимо і варимо під кришкою хвилин 10. В самому кінці висипаємо зелень, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 15 хвилин.
Як варити грибний суп з печериць?
Інгредієнти: печериці свіжі – 200 г; вода – 2 л; картопля – 4 шт.; сирки плавлені пастоподібні – 2 шт.; цибуля – 180 г; морква – 170 г; сіль; зелень. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. На тертці трьом моркву, цибулю подрібнюємо, а грибочки ріжемо пластинками. Кип'ятимо воду, кидаємо в неї картоплю і варимо майже до готовності. Обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Сюди ж кладемо гриби і смажимо ще хвилин 15. Викладаємо засмажку в каструлю з картоплею. Хвилини за 3-4 до повної готовності супу кладемо в каструлю терті на тертці плавлені сирки і добре розмішуємо. Сир повинен повністю розчинитися. Перед подачею посипаємо супик подрібненою зеленню.
Як варити грибний суп з білих грибів?
Інгредієнти: картопля – 300 г; гриби білі – 400 г; цибуля – 130 г; морква – 140 г; вода – 2 л; сіль; перець. Приготування Нагріваємо воду, опускаємо в неї нарізану шматочками картоплю і варимо приблизно чверть години. Гриби чистимо, ріжемо пластинами і обсмажуємо в рослинному маслі до готовності. За смаком їх солимо і перчимо. Цибулю і моркву ріжемо півкільцями і пасеруємо до золотистої скоринки. Додаємо зажарку і гриби в каструлю з вже практично готової картоплею, солимо, перчимо і проварюємо ще хвилин 20. А при подачі в такий супчик дуже добре додати ще сметанку.
Як варити грибний суп з лисичок?
Інгредієнти: яловичі ребра – 400 г; лисички свіжі – 300 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 3 шт.; сіль; вода – 1 літр; перець; часник – 3 зубчики. Приготування Яловичі ребра ділимо на шматочки, складаємо їх в каструлю і вливаємо воду і доводимо до кипіння. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково прибираємо. Додаємо перчик і сіль і варимо яловичі реберця не менше 15 години на повільному вогні. Самі в цей час перебираємо лисички і ретельно їх миємо, видаляючи залишки землі,

піску та інших сторонніх предметів. Розміщуємо їх в глибоку ємність і заливаємо крутим окропом. Залишаємо їх у гарячій воді приблизно на 20 хвилин. А після цього промиваємо під проточною водою. Готуємо овочі: картоплю ріжемо великими брусочками, а цибулю – півкільцями. Морковочку нарізаємо невеликими пластинками. Очищені зубчики часнику або раздавливаем, або дрібненько нарізаємо. Отже, кісточки зварилися, відокремлюємо з них м'ясо. М'ясо повертаємо в суп, а кісточки викидаємо. Закладаємо в суп підготовлені овочі і варимо близько 20 хвилин. Потім додаємо гриби і варимо ще хвилин 15. Далі пробуємо його на смак. Якщо буде потрібно, кладемо перчик і сіль. Готовий грибний супчик тут же подаємо до столу. Приємного апетиту!