Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з фрикадельками - рецепт

Грибний суп з фрикадельками - рецепт

26-03-2015, 17:41
792
Грибний суп з фрикадельками - рецепт
Любителі грибів напевно оцінять цю статтю по достоїнству, адже в ній ми розповімо, як приготувати грибний суп з фрикадельками.

Грибний суп з фрикадельками


Інгредієнти:

  • картопля - 200 г;

  • печериці - 400 г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 150 г;

  • сіль, перець;

  • свинячий фарш - 200 г;

  • фісташки очищені - 25 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес, подрібнюємо петрушку, фісташки дрібно рубаємо. Все це змішуємо з фаршем, додаємо яйце, сіль, перець і перемішуємо. Хвилин на 10 прибираємо фарш в холодильник. Нарізаємо Пластинками гриби, півкільцями - цибулю, картоплю і моркву - брусочками. Фарш дістаємо з холодильника і формуємо кульки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності.
    У тому ж маслі, де смажилися фрикадельки, обсмажуємо моркву і цибулю протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин. У каструлю наливаємо близько 15 літрів води, викладаємо моркву з цибулею і грибами, додаємо картоплю і доводимо до кипіння.
    За смаком додаємо сіль і перець, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо 15 хвилин до готовності картоплі. Потім викладаємо фрикадельки і проварюємо ще хвилин 5. За бажанням перед подачею до столу в кожну тарілку можна додати столову ложку сметани.

    Фрикадельки в грибному соусі


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • печериці - 350 г;

  • вершки 20%-ної жирності - 500 мл;

  • вершкове масло - 25 г;

  • сир Маасдам - 100 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, потім додаємо вершкове масло і продовжуємо обсмажувати гриби, поки вони злегка не підрум'яняться. Готові гриби перекладаємо в сотейник, вливаємо вершки і на повільному вогні доводимо до кипіння.
    Тепер приступаємо до приготування фрикадельок. У фарш додаємо подрібнений часник, яйце, сіль і перець за смаком. Все це перемішуємо. Формуємо з отриманої маси фрикадельки і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом до утворення рум'яної скоринки. Потім перекладаємо їх у сотейник з грибами та вершками. Сир тремо на крупній тертці, висипаємо його до решти інгредієнтів, за смаком солимо і перчимо. І даємо соусу ще прокипіти хвилин 7. Після чого фрикадельки в грибному соусі можна подавати до столу.

    Грибний суп-пюре з фрикадельками


    Інгредієнти:
    Для супу:

  • картопля - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • вершки - 300 г;

  • оливкова олія;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Для фрикадельок:

  • курячий фарш - 250 г;

  • рис - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • майонез - 1 ч. ложка;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на друшляк. Змішуємо його з фаршем, майонезом, яйцем, сіллю і спеціями. З отриманого фаршу формуємо фрикадельки (8-10 шт.) і ставимо їх в холодильник хвилин на 20.
    А в цей час починаємо готувати суп: очищену картоплю нарізаємо кубиками і поставити варити в підсоленій воді. Нарізаємо півкільцями цибулю і обсмажуємо на оливковій олії, поки він не стане прозорим, потім додаємо терту моркву і пасеруємо ще хвилини 3. Гриби миємо, нарізаємо скибочками і відправляємо до моркви з цибулею. Обсмажуємо все разом ще хвилин 7.
    Грибний суп з фрикадельками - рецепт
    У самому кінці додаємо спеції, сіль, борошно і швидко перемішуємо. Коли картопля буде майже готовий, рідину зливаємо, залишаючи тільки 100 р. Потім вливаємо вершки, коли вони закиплять, викладаємо фрикадельки і проварюємо хвилин 7. Після цього викладаємо засмажку з овочів і грибів, перемішуємо і доводимо суп до готовності протягом 10-15 хвилин.
    Після цього готовий суп за допомогою блендера перетворюємо у пюре (фрикадельки при цьому витягуємо). У готове пюре знову повертаємо фрикадельки і доводимо суп-пюре до кипіння. Якщо маса вийшла занадто густий, можна влити трохи картопляного відвару.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з фрикадельками і рисом
    Суп з фрикадельками і рисом
    Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
    Солянка з фрикадельками
    Солянка з фрикадельками
    Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
    Рибні фрикадельки
    Рибні фрикадельки
    Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в